reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

ivka - dzięki za książkę kucharską!

Jaś dalej buntuje się przeciwko wieczornej kaszce, mimo że zrobiłam trzy dni przerwy (nie wiem, co mu się stało!). Tolerują ją tylko w postaci płynnej z butelki, mimo że inne posiłki wsuwa z łyżeczki bez problemów. No ale mój synus już nie jeden raz zachowywał się niestandardowo, także zdążyłam się przyzwyczaić.

reklama
Pytia Majka kaszkę wieczorna tylko przez butelke. Łyżeczką nie chce i się denerwuje. Wieczorem jest chyba zbyt zmęczona, żeby jeść jak dorosły, woli mniej męczącą formę posiłku. tak samo w dzień gdy jest zbyt głodna lub zmęczona nie za bardzo chce łyżeczkę woli wtedy mleko z butli, bo szybciej i łatwiej

Anik nie wiem że ci sciężko mi do tej pory że nie jestem w stanie mojego wykarmić choć staram sie jak mogę i odciągam. Ale ja pocieszam sie tym że niektóre mamyy choć chciały już dawno definitywnie skończyły z cycem Kamil jeszcze je. Ty ciesz sie też że tak długo go karmiłaś w końu duży facet z Krystianka jest

asioczek - może faktycznie to zmęczenie. Dzisiaj dałam kaszkę z butelki i było ok. Nawet wołał o jeszcze!
Anik - byłaś bardzo dzielna, to, co najlepsze, Krystianek już od ciebie dostał. Będzie dobrze!

Anik, będzie dobrze, jak napisala Pytia, to co najlepsze już Krystankowi dalaś! A o siebie tez musisz zadbać!!! Musi mieć przecież zdrową mamusię!!! :)

A Filip dziś odmówił zjedzenia kaszki ryżowej z jabłkami zrobionej na moim mleku, ale tylko z butelki Jak spróbowalam łyżeczką , na początku trochę był zdziwiony smakiem, ale zjaadł w sumie ok. 50 ml :)

Dziewczyny, słuchajcie, mam Bebilon Pepti, który kupiłam jak moja córcia miała podejrzenie o alergię... Całe szczęście nie ma jej, ale wiem, że inne dzieci niestety mają :( czy któras z Was używa, bo chętnie się pozbęde.. ??? ???
Jest nieotwarte i ma date waznosci do listopada 2007

P1050383.jpg

P1050386.jpg

Jakby co, piszcie na priva albo bezposrednio na adres wanda_22@o2.pl

Dzięki dziewczyny!!!! Kochane jesteście!!!! Za Amino płaciłam prawie 25zł, miałam receptę. Początkowo Krystianek pluł, ale potem zjadł ze smakiem, wypił 155ml i w ciągu 3 minut po zjedzeniu zasnął. Jutro powiem Wam czy coś przybyło nam na buzi. Macie racje, że wszystko co mogłam, dałam Krystiankowi, teraz rzeczywiście czas zadbać o siebie (trudne do przyjęcia psychicznie no i przyzwyczaiłam się do karmienia naturalnego). W przyszły piątek mam wyniki szpiku kostnego, ale ufam, że będzie dobrze. Buziaki wielkie dla Was.

reklama
Do góry