• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wracamy do formy

nie wiem czy to post odpowiedni na ten wątek, ale nie wiem gdzie go umieścić. dziewczyny, czy którejś z Was została po ciąży/porodzie tak "cudowna" dolegliwość jak hemoroidy? co z tym robić? bo mi po mału płakać się chce od tego :-( ja po moim koszmarnym porodzie z ponad 2h intensywnego parcia nabawiłam się tego ustrojstwa :-(

reklama
Josefin mój wspaniły organizm juz gotowy, żeby kolejne dzieci rodzić. 1 miesiączka zaliczona - jak ja tęsknie za ciążą gdzie @ nie było ....
Natolinek ja nie pomogę :(, a bylas u lekarza? mowilas? cos poradzil? czy sama walczysz z nimi ?

Natolin ja mogę polecić Cyclo 3 Fort. To są tabletki. Brałam je w ciąży i po porodzie, miałam straszny z tym problem:( na tyłku usiąść nie mogłam. Ja miałam CC, a i tak dostałam hem. Te tabletki są super, ale efekt zauważysz po kilku dniach stosowania. Można je brać jak się karmi piersią;) Najtaniej je kupisz w aptece DOZ;)

dzięki, a ile sztuk dziennie bierzesz/brałaś i jak długo?
ja wzięłam jedno opakowanie i było lepiej, zrobiłam dwa dni przerwy przed następnym, i teraz biorę drugie opakowanie, a znów zaczęło krwawić :-(
po porodzie też na tyłku nie mogłam usiąść :-(

Natolin - ja też mam po porodzie ten problem, nie jest tak źle jak Wy tu opisujecie,ale trochę dokucza. Polecam też nasiadówki w naparze z kory dębu - najlepiej kupic taką sypaną i się gotuje chwilę w garnku - lepszy wywar jest niż z tej w torebkach.

a ja biorę znacznie więcej... ech... mam też i maści i czopki... pani w aptece powiedziała, że ona po porodzie pół roku się męczyła. mogę męczyć się i rok, byleby mi to nie zostało :-(

A propos hemoroidów. Mnie się jakiś tydzień temu pojawiło takie coś wypukłe jakby żylak. Nie swędzi i ogólnie nie ma jakiś dolegliwości oprócz tego, że po prostu od czasu do czasu czuję jakby mi ktoś w d... coś wsadził. Czy to właśnie hemoroidy?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry