Anabuba
czarownica mroźnego lądu
Witam
Jestem w 34 tygodniu ciazy w styczniu 2008 mialam usuniety prawy plat tarczycy i od tego czasu jestem na euthyroxie. Poczatkowa dawka to 50 jednak z racji tego ze zaszlam w ciaze zwiekszono na 100. Mam pytanie czy to ze caly czas biore te hormony ma wplyw na moje dziecko i jakie moga byc konsekwencje jesli dawka ktora mi ustalono jest niewystarczajaca. Nie mam mozliwosci zrobienia teraz tsh a nie ukrywam ze troszeczke sie martwie o dzidziusia czy bedzie to mialo wplyw na jego rozwoj. Jesli ktoras z was moglaby mi pomoc to bardzo prosze o odpowiedz.
niestety ja Ci bardzo nie pomoge
wiem żeze niedoczynnosc u matki moze miec wpływ na dziecko ale co i jak dokładnie to nie wiem.no a w ciazy tsh tez sie moze wahac
Teraz mamy dawkę 31,25. Ciekawa jestem, czy jak na jego wiek to dużo?
Waży koło 10kg może ciut więcej. Możecie coś na ten temat powiedziec

My sie rehabilitujemy i jestesmy pod opieka neurologa i wedlug nich jest wszystko w przadku
Od samego początku zażywa lek LETROX 25 po którym miała schudnąć wazy 32 kg nie je duzo slodkiego!bo moze 2 batoniki lub cos innego tygodniowo ogólnie je bardzo mało!! najchętniej kulki nesquik, mleko duze ilosci(uwielbia) troche ziemniaczkow, jajka(smazone, gotowane) chleb ryzowy (zwyklego nielubi!!
)masakra ona mnie wykonczy do tego ta nadwaga! mila badania na cukrzyce wyszly ok, usg tarczycy tez dobre, tylko zaczelo sie od tego ze nie ma apetytu a jest kluska i zrobilismy badania miala podwyzszony hormon Tsh i sie zaczelo juz kilka lat polyka te tabletki bez zmian tylko dwke zwiekszaja raz w roku badania po ktorych jest niby dobrze ale kontrol 2 razy w roku. Juz mnie to meczy bo nic sie nie dzieje a leki ciagle ma brac! wie ktoras cos na ten temat bo ile moze lykac te tabsy!! kontrol wyglda tak ze waga , wzrost pan doktor bada szyje mowi ze w porzadku i czepia sie ze grubasek straszy sanatorium i mnie wyzywa ze ja pase!!!czym??!!!ruch ma ale nic nie spada na wadze. Szczerze mam dosc i milon watpliwosci co do sposobu leczenia tego lekrza!!!prosze o odp