Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
USG w porządku, KTG idealne... Więc już nic nie mogli wymyślić. Nie było mi tam źle,wstyd się przyznać,ale poczułam się tam dobrze jak nigdzie od kilku miesięcy i nawet chciałam już do porodu zostać,ale lekarz powiedział,żebym skorzystała z ładnej pogody w te ostatnie dni...
Też bym tak chciała.
.
. Moja piłka jest coraz większa. Ogólnie to komicznie wyglądam, ale co tamWitam.Wszystko co miałam załatwić to załatwiłam.Nawet moje Kochanie powiedziało że dziś zrobimy koncik dla naszego malucha-no w końcu
Troche się na niego ostatnio zdenerwowałam bo swojej starej znajomej powiedział przez tel jak dzwonoiła do niego że od odtatniego roku nic sie u niego nie zmieniłoJak to sie ku....nie zmieniło
A ja i Oli to co??On nawet nie wie że ja słyszałam tą rozmowe bo akurat spałam sobie ale jego dzwonek w tel mnie obudził i tak sobie podsłuchałam-wiem że brzydko zrobiłam,ale chociaż usłyszałam co on ma w tej swojej główce
Tylko się zastanawiam jak mu to powiedzieć....ehh jak to usłyszałam to myślałam że urodze bo takie mnie skurcze łapać zaczeły
A co do terminu porodu-podam Wam wzór który jest wyznacznikiem porodu i z tego co mówią to jest naj lepszy:-) a więc:
Do daty ostatniej miesiączki dodajemy 7 dni następnie od tego co wyjdzie odejmujemy 3 miesiące a później do tego dodajemy rok i mamy termin porodu.Jeśli wasz cykl trwał więcej niż 28dni(np.30dni)to dodajemy do tej daty jeszcze 2dni i wynik osiągniety.
Pokarze na swoim przykładzie :27.11.2008r.+7dni=4.12.2008r
4.12.2008r-3miesiące=4.09.2008r
4.09.2008r+1r.=4.09.2009r
a jeśli cykl trwał by 30 dni to: 4.09.2009r+2dni=6.09.2009r
powodzenia w liczeniu
![]()

No to moglobyc kawalek czopu, ale skurcze chyba nie porodowe...;-)dziewczynki pomozcie mi:-(
powiedzcie w jaki sposob odszedl wam czop sluzowy?? chodzi o to czy od razu wypadl caly czy w kawalkach.ja dzis zauwazylam kawalki gestego sluzu (gestrze jak bialko)i sa to takie jakby jego grubsze nitki,na dodatek twardnieje mi brzuch srednio co 10 ,15 min i az boli czy to moga byc skurcze porodowe???