reklama

Wrzesień 2009

reklama
dziewczynki pomozcie mi:-(
powiedzcie w jaki sposob odszedl wam czop sluzowy?? chodzi o to czy od razu wypadl caly czy w kawalkach.ja dzis zauwazylam kawalki gestego sluzu (gestrze jak bialko)i sa to takie jakby jego grubsze nitki,na dodatek twardnieje mi brzuch srednio co 10 ,15 min i az boli czy to moga byc skurcze porodowe???

Cześć dziewczyny :-)
Dzisiaj mnie w końcu wypisali z tej nieszczęsnej patologii. Szczerze mówiąc, nic się nie dowiedziałam ani nic się nie działo i oni też nie bardzo wiedzieli co mają ze mną zrobić,a że przyplątała mi się infekcja jakaś,no to antybiotyk był dobrym pretekstem.:-D USG w porządku, KTG idealne... Więc już nic nie mogli wymyślić. Nie było mi tam źle,wstyd się przyznać,ale poczułam się tam dobrze jak nigdzie od kilku miesięcy i nawet chciałam już do porodu zostać,ale lekarz powiedział,żebym skorzystała z ładnej pogody w te ostatnie dni...
Leżałam z koleżanką ze szkoły jeszcze,była 7 dni po terminie jak ją łaskawie w końcu zabrali na OCT i urodziła w 4 godziny. :szok: Też bym tak chciała.
Poza tym młoda ma ok. 2600-2700 g i jest zdrowiutka,a ja niecierpliwie czekam do porodu,chociaż jak tak słuchałam dzisiaj wrzasków z porodówki,to mi się chwilowo odechciało.:-D
Idę poczytać,które z was są już szczęśliwymi mamusiami. :-)

elaine76 jak szłam do kliniki to miałam 9,3. Ale nie daję się zwariować. Najważniejsze że z Liveczką ok.
Makta też miałam podejrzenie o zatrucie ale całe szczęście to było uczulenie:-D.
Odkąd dziś wróciłam to "biegałam" i załatwiałam wszystkie zalegle sprawy. Już nie daję rady szybko chodzić bardziej się toczę:-D. Moja piłka jest coraz większa. Ogólnie to komicznie wyglądam, ale co tam

Witam.Wszystko co miałam załatwić to załatwiłam.Nawet moje Kochanie powiedziało że dziś zrobimy koncik dla naszego malucha:eek:-no w końcu:happy:
Troche się na niego ostatnio zdenerwowałam bo swojej starej znajomej powiedział przez tel jak dzwonoiła do niego że od odtatniego roku nic sie u niego nie zmieniło:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Jak to sie ku....nie zmieniło:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:A ja i Oli to co??On nawet nie wie że ja słyszałam tą rozmowe bo akurat spałam sobie ale jego dzwonek w tel mnie obudził i tak sobie podsłuchałam-wiem że brzydko zrobiłam,ale chociaż usłyszałam co on ma w tej swojej główce:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Tylko się zastanawiam jak mu to powiedzieć....ehh jak to usłyszałam to myślałam że urodze bo takie mnie skurcze łapać zaczeły:confused2:

A co do terminu porodu-podam Wam wzór który jest wyznacznikiem porodu i z tego co mówią to jest naj lepszy:-) a więc:
Do daty ostatniej miesiączki dodajemy 7 dni następnie od tego co wyjdzie odejmujemy 3 miesiące a później do tego dodajemy rok i mamy termin porodu.Jeśli wasz cykl trwał więcej niż 28dni(np.30dni)to dodajemy do tej daty jeszcze 2dni i wynik osiągniety.
Pokarze na swoim przykładzie :27.11.2008r.+7dni=4.12.2008r
4.12.2008r-3miesiące=4.09.2008r
4.09.2008r+1r.=4.09.2009r
a jeśli cykl trwał by 30 dni to: 4.09.2009r+2dni=6.09.2009r

powodzenia w liczeniu:cool2:

wychodzi na to samo co pisalam zeby policzyc od miesiaczki 40 tygodni a termin zawsze jest podany +/- bo rozne sa cykle itd ... ja tez nie moge powiedziec ze moj termin jest trafny bo mam nieregularne cykle a przed zajsciem w ciaze juz calkiem po tydzien-dwa mi sie spoznialy a poza tym ponoc tylko 5 % rodzi w dzien terminu wiec to i tak tylko orientacyjnie :tak:

reklama
dziewczynki pomozcie mi:-(
powiedzcie w jaki sposob odszedl wam czop sluzowy?? chodzi o to czy od razu wypadl caly czy w kawalkach.ja dzis zauwazylam kawalki gestego sluzu (gestrze jak bialko)i sa to takie jakby jego grubsze nitki,na dodatek twardnieje mi brzuch srednio co 10 ,15 min i az boli czy to moga byc skurcze porodowe???
No to moglobyc kawalek czopu, ale skurcze chyba nie porodowe...;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry