reklama

Wrzesień 2009

Witam sobotnio, u mnei za oknem doczekalam sie wiosennego slonka :-)
Dziewczyny, a co na ból gardła? Nie pracowałam 2 miesiące, wróciłam do pracy i już czuję "drapanie" w gardle. A nagadam się dużo. Syrop z cebuli się już robi, herbatka z miodem i cytryną, ale co poza tym??
Jak bylam przeziebiona lekarz kazal mi plukac sola emska, to cos podobnego, kupuje sie w aptece i rozpuszcza 3 x dziennie po 1, ale ze bolalo mnei okropnie dal mi jeszcze do plukania plyn tantum verde tz sie indorowo plucze i po 2 razach bylo po sprawie, na karat psikalam roztwor wody morskiej, podobno jest tez dla neimowlat wiec nieszkodz a duza ulga, wracaj do zdrowia !!

Muszę się podzieli .Dziś byłam na usg 4d:) )
Sarenka super wiesci

czesc dziewczyny! troszke mi dziwnie bo nowa jestem...(termin- wrzesien oczywiscie:-)); tak czy inaczej bardzo sie ciesze ze wkoncu sie zapisalam:-D
rowneiz witam nowa wrzesniowke i apeluje podobnie jak reszta o wieksze literki :-D
milo ze dzisiaj sobota, chociaz niewiele to zmienia jak sie jest caly tydzien w domu :rofl2: na jakis spacer maly sie chyba wybierzemy wiosenny.
milej soboty:tak:

reklama
Witajcie moje drogie, mam nadzieję, że mnie jeszcze przyjmiecie pod skrzydła forumowe:-) U mnie rozpoczęty 14 tydzień (postaram się o suwaczek później), wczoraj bylam na usg mierzyć maleństwo i słuchać serduszka.. Ech, cuda nosimy w sobie dziewczyny.. Postaram się trochę Was podczytać i odezwę się później by dopisać o sobie coś więcej..

Jak bylam przeziebiona lekarz kazal mi plukac sola emska, to cos podobnego, kupuje sie w aptece i rozpuszcza 3 x dziennie po 1, ale ze bolalo mnei okropnie dal mi jeszcze do plukania plyn tantum verde tz sie indorowo plucze i po 2 razach bylo po sprawie, na karat psikalam roztwor wody morskiej, podobno jest tez dla neimowlat wiec nieszkodz a duza ulga, wracaj do zdrowia !!

Dzięki za informacje, małżonek już pojechał do apteki :tak: Tak to jest jak się po 2 miesiącach wraca do pracy- szkoły i trzeba ciągle gadać :zawstydzona/y:Małżon trochę zły bo wolał żebym siedziała w domu, ale mi tęskno do pracy, do dzieciaków.

Widzę,że nowych wrześnióweczek przybywa :-)
Ja oczywiście znajduję się w gronie niecierpliwie oczekujących na poniedziałkowe USG...Miałam nadzieję,że może już coś o płci będzie wiadomo,ale piszecie,że to jeszcze za wcześnie,więc nie pozostaje mi nic innego jak cierpliwie czekać.:tak:
Pogoda u nas śliczna..słoneczko świeci ;-) Mój m śpi, bo co innego ma robić,jak ogląda jakieś filmy o kosmitach do 1 w nocy,a potem się skarży,że nie może spać,bo ja się wiercę,czemu z całym swoim przekonaniem zaprzeczam równie gorliwie jak on w kwestii jego chrapania. :-D Macie może jakieś sposoby na chrapiących facetów??

Mój jak chrapie, to go "zmuszam" żeby się położył na brzuchu :-p wtedy przestaje chrapać. Innych sposobów na razie nie testowałam bo to działa jak na razie.

Sposoby na chrapiącego Misia:

Ja znów jak mój Miś chrapie to cmokam, tak w powietrzetrze i to zawsze skutkuje. Brat mnie tego nauczył jak ja chrapałam i tez podobno skutkowało:)Ale teraz są takie fajnie plastry na nosek, mój tato takie ma i podobno nawet lżej się oddycha.:))

A skoro nie wierzy, że chrapie to go nagraj :laugh2: Ja swojego nagrałam na komórce bo też nie wierzył, że chrapie ;-) i poskutkowało i bez problemu się "przerzuca" na brzuch :rofl2:

reklama
A mam pytanie z innej beczki
Dziś pospierałąm się z moim bo Jemu jakaś mądra dziewczyna powiedziała że usg jest szkodliwe i powduje choroby u dziecka. Ja o tym poczytałam nawet mam artykuł z prasy gdzie pisze żeby nie przesadzac z ilością wykonywach badań usg bo ostatnio naukowcy stwierdzili że może to wpłynąc na zmienijszenie wagi u dziecka. Podobno takie badanie jest bezinwazyjne ale chcę znac Wasze opinie na ten temat.Ja miałam robione usg 3 razy(dwa razy stwierdzające ciąże, bo byłam u dwóch lekarzy i jedno w tym tygodniu genetyczne).

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry