Indygo
Fanka BB :)
Ja też nie czuję chociaż to moja druga ciąża. Czasami tylko jak siedzę przy kompie i jestem lekko pochylona do przodu to tak nisko coś i pulsuje ale kiedy dotykam brzucha to nie mogę nic wyczuć.A ja dalej się martwię,że tak sporadycznie czuję te delikatne kopniaczki. :-(Tłumaczę sobie, że to moja pierwsza ciąża, że to dopiero 20 tydzień itd,no ale same wiecie jak to jest z nami. Zawsze będziemy panikować.Już mi dziwne pomysły przyszły do głowy,że to może przez zbyt ciasne dżinsy, bo przestałam się w nie dopinać... No nic,nie będę się martwić na zapas.
Przeraża i to jakDziewczyny a nie przeraża Was trochę to, że całe lato przed nami???Ja swoją starszą córcię rodziłam w czerwcu i akurat upały mnie już ominęły a teraz pewnie się już nie uda i trzeba będzie trochę chować się pod drzewkami w cieniu![]()
;-)ja rodziłam w marcu więc nie wiem co to upały w ciąży. Kupiłam sobie 2 workowate i luźne sukienki z myślą o upałach, większość ciuchów jest z wiskozy, której nie znoszę i udało mi się trafić sukienki z takiego przewiewnego i nierozciągliwego materiału. Wiatrak też mam więc może jakoś przeżyję 
Co do lecha to jest to bardziej napój niż piwo, jest bezalkoholowy więc można go pić, na upały będzie jak znalazłtylko lecha znalazlam bezalkoholowego z sokiem....zdania podzielone ja uwazam ze z niczym nie powinno sie przesadzac sa kobiety niepijace wogole nie palace i sa problemy a pijaczki narkomanki czy kolezanka cala ciaze kopcily i NIC
a co do tych kopcących i popijających matek rodzących zdrowe dzieci to akurat mam zupełnie odwrotne obserwacje - znałam 3 i każda z nich urodziła poważnie chore lub upośledzone dziecko.Męczyła w poprzedniej ciąży i męczy teraz i to prawie od początkudziewczyny a czy was tez męczy zgaga? bo ja czasami nie wyrabiam szcezgólnie po nabiale! po twarogu, jogurtach, aktivi a musze jesc nabial bo mięsa nie jem...

A najbardziej męczy mnie alergia na pyłki, nie mogę wytrzymać i muszę brać leki bo inaczej nie mogę funkcjonować, lekarz powiedział żeby starać się ograniczać chyba że będę się bardzo źle czuła to wtedy mogę brać, zastanawiam się jakie są najbezpieczniejsze?

Mam nadziej że jakoś łagodnie to przejdziemy.