reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wrzesień 2009

u nas za to gryzienie 5 ząbkami gdzie popadnie, ale cyców nie gryzie wcale, aż dziwne!
upał....życzę wiec wypoczynku chłodnego:)
ja zabieram sie szybko za robotę, ogólne porządki i pranie a potem może nad Zalew?
buziaczki.

reklama
Witajcie!
Wróciłyśmy z działeczki. Ech ale było fajnie. Ala całymi dniami siedziała na dworze. Teraz za to jęczy od rana. Bo o tej porze dawno była już po kilku spacerach. Prania za to jest co nie miara. A co do gryzienia. Ala swoimi 3 ząbkami nie gryzie, ale za to szczypie gdzie popada. Brrr. A apetyt ma, że hej.

Sezon ogórkowy;-) Widać nikogo nie ma;-( Dziewczyny za 9 dni moje dzieciątko kończy roczek. Planujemy zrobić grilla i torta na świeżym powietrzu- jeśli łaskawa pogoda dopisze. Jak w ogóle organizujecie te ważny dzień, kog zamierzacie zaprosić itp. itd??

Ojczulek, musicie nauczyć się wyjeżdżać z dzieckiem.

W weekendy dajemy sobie radę z jednodniowymi wypadami, także poważniejszej wycieczki się nie boimy. Problem w tym że ja mam taką sezonową robotę że pracuję najwięcej na wiosnę i w wakacje. A że wiosna w tym roku cienka była to muszę w wakacje nadrabiać. A jak się wakacje skończą to Aga wraca do pracy gdyż pracuje w pionie edukacji że się tak wyrażę.
Mam nadzieje że w przyszłym roku odkujemy to. Jakoś nawet nie ciągną nas dalekie wojaże, jest kupa fajnej Polski do obejżenia.
Może uda nam się w przyszłym roku na Castle Party do Bolkowa już pojechać?

Ojczulek, u nas z wyjazdami jest podobnie tylko z tą różnicą, że ja jestem na wychowawczym a Adam ma nasilenie pracy w wakacje i urlopu na 100% nie dostanie. Dopiero porą jesienną bądź zimową odpocznie. A co do wojaży. Polska jest bardzo ładnym krajem tylko trzeba wiedzieć gdzie jechać. Ja bardzo chciałabym pojechać z dziewczynkami w góry. Niestety kasy nie ma. Jednak kiedyś napewno się uda.
Moniczka, ja jeszcze nie zastanawiałam się nad imprezka. jednak patrząc wstecz to dziadków, chrzestnych, rodzeństwo - osoby najbliższe. I tak dziecko będzie bardzo zmęczone i szybko znudzi się. Pamiętam jak Ola zgłupiała gdy zobaczyła tyle prezentów, wręcz zaczęła płakać i marudzić. Niestety taka uroczystość jest dla nich bardzo dużym przeżyciem. Życzę Wam, spokoju i udanej zabawy.

Ostatnia edycja:
Witam!
Jak jest u was ze snem maluchow?? Moja juz ladnie spala w nocy, wstawala tylko ok 5 na mleko i dalej spala, a od ok tygodnia znowu pobudka o 24 jak w zegarku, placz, spazmy, nie da sie jej uspokoic. Nie chce jej dawac mleka, ale nic innego nie pomaga. Chcialam oszukac woda, ale to nie dziala, pluje butla. Tak z godzine to trwa. Ja juz wymiekam, bo trace cierpliwosc i przez to dzis poklucilam sie z Moim, bo sie wkurzyl ze go obudzilam a on rano do pracy, ehhh
a moze faktycznie jest glodna, juz sama nie wiem.

iza_jot moja mała tez budzi sie raz w nocy z godzina roznie czasem to jest 1 a czasem 3 i wtedy jest glodna dostaje mleko i idzie dalej spac i spi do 6 i w nocy tez nie chce wody pic tylko mleczko naje sie i jest spokój być może że Amelka też budzi się właśnie z głodu :)

Witam!
Jak jest u was ze snem maluchow?? Moja juz ladnie spala w nocy, wstawala tylko ok 5 na mleko i dalej spala, a od ok tygodnia znowu pobudka o 24 jak w zegarku, placz, spazmy, nie da sie jej uspokoic. Nie chce jej dawac mleka, ale nic innego nie pomaga. Chcialam oszukac woda, ale to nie dziala, pluje butla. Tak z godzine to trwa. Ja juz wymiekam, bo trace cierpliwosc i przez to dzis poklucilam sie z Moim, bo sie wkurzyl ze go obudzilam a on rano do pracy, ehhh
a moze faktycznie jest glodna, juz sama nie wiem.

Witaj, mam ten sam problem. Mi polozna poradzila, bym nie dawala jej mleka w nocy. Mala moja zjada 1-2 butle wieczorem, wiec nie ma prawa byc glodna. Jesli dasz rade, to wez ja na przetrzymanie, tzn. nie dawaj jej nic, mozesz ja wziasc na rece przytulic i odlozyc do lozeczka. Bedzie sporo krzyku, ale u mnie to pomoglo. Teraz jak sie budzi w nocy, to po chwili sama zasypia. Zycze powodzenia.

reklama
Witaj, mam ten sam problem. Mi polozna poradzila, bym nie dawala jej mleka w nocy. Mala moja zjada 1-2 butle wieczorem, wiec nie ma prawa byc glodna. Jesli dasz rade, to wez ja na przetrzymanie, tzn. nie dawaj jej nic, mozesz ja wziasc na rece przytulic i odlozyc do lozeczka. Bedzie sporo krzyku, ale u mnie to pomoglo. Teraz jak sie budzi w nocy, to po chwili sama zasypia. Zycze powodzenia.
że co ??? na przetrzymanie a co to ma być ??? jolef - to nie jest forum " jak wytresować dziecko i mieć święty spokój", jesli piszesz z nieświadomości ok mozna wybaczyć ale jeśli z premedytacji to ()*^&^%$ . nie ma takiego słowa w słowniku kulturalnych ludzi by opisać to co teraz czuję po przeczytaniu twego postu. :wściekła/y:

dziewczyny, moja młoda też znów co chwilę budzi się i doszłam do wniosku po analizie całości jej zachowań że to skok rozwojowy. Podobnie miała gdy zaczynała siadać, podobnie gdy raczkować oraz gdy wstała na nóżki. Teraz pewnie będzie gotowała się do samodzielnego chodzenia, a że głodne dzieci w nocy ?? co w tym dziwnego , teraz się przemieszczają więcej energii w ciągu dnia tracą to w nocy nadrabiają. Pomyślcie, jeśli Ty jesteś głodna to idziesz i coś jesz a maluch co ma zrobić ? No płacze bo inaczej nie jest w stanie powiedzieć o co mu chodzi. Czasami nie jest głodny a chce się po prostu przytulić i co ? to ma byc złe ? Tylko się cieszyć że dzieć chce się tulić, niedługo to będzie "bciach tulić się do starych" :-D

Tak więc tulcie się, karmcie w nocy i patrzcie jak wasze pociechy rosną i rozwijają się :tak:

a takim "radom" jak jolef- mówmy NIE

Do góry