Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.

Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest ze świnką w ciąży.
Moja siostra właśnie zachorowała na świnkę i przyjeżdża do domu się "leczyć". No a ja już mam czarny scenariusz. Nie chce siezarazic i boję się, że nie chorowałąm i jednak mnie nei ominie..nie wiem co teraz zrobic...unikać kontaktu z wszsytkimi co mają z nią kontakt??
A do tego świnka sie rozwija na długo przed objawami chyba...kurcze zna sie któraś??
kurde...mam stracha

ojej dopiero za tydzień???????Ale terminy
A tak to radź sobie sama..
Wiesz z tym mlekiem to zwykle problem jest rano, a ja znowu po jogurtach miałąm super cukier, więc zajadałam
Czasem mozesz pozwolić sobie na kakao..ale rano pewnie cukier byłby koszmarny
Ja zaczęłam gotować na parze i to uratowało mi życiePolecam. Wrzucasz do gara i zrobione;-)
Kinia gratuluję![]()
czesc brzuszki.....;-)
dawno mnie nie bylo , bo wszystko dobrze sie ukaldalo i caly miesiac zajelam sie zakupami i robieniem wyprawek dla maluszkow.....
wczoraj bylam an USg kontrolnym i co sie okazalorozwarcie na 2 cm szyjka skrocona do 23mm.... straszne od niedzieli wieczorem ide do szpitala na zalozenie szwu okreznego............ i zostaje do wtorku jak wszystko bedzie dobrze..... boze strasznie sie boje czy u mnie nie moze byc spokojnie :-
-
-
-
-
-
-
-( wiec bede lezec na klinicznej ....
czy ktoras z was bo o ile dobrze pamietam ktoras miala zakladany szew powiedzcie dziewczynki jak to jest i pocieszcie mnie prosze aha i jeszcze trzymajcoie prosze swoje magiczne kciuki....
dodatkowo poweim wam ze moja dociekliwa lekarka dopatrzyla sie niezamknietego przewodu botala u Oliwera narazie to mu nic nie grozi ale po porodzie moze byc intubowany a jesli przewod sie nie zamknie to tez bedzie mial operacje czyli to podwyzszone nt mialo jednak jakies ale do niego....... :--
-
-( martwie sie o moje skarby
Swinka jest grozna w ciazy jedynie w I trymestrze- moze spowodowac poronienie, podobnie jak grypa i inne wirusowe choróbska. Natomiast w dalszej ciąży nie bywa grozna, a na pewni nie powoduje uszkodzen plodu czy wad wrodzonych. To tyle co pamiętam. Grozna jest różyczka i cytomegalia przez calą ciąże- jesli chodzi o wirusowe choroby.Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest ze świnką w ciąży.
Moja siostra właśnie zachorowała na świnkę i przyjeżdża do domu się "leczyć". No a ja już mam czarny scenariusz. Nie chce siezarazic i boję się, że nie chorowałąm i jednak mnie nei ominie..nie wiem co teraz zrobic...unikać kontaktu z wszsytkimi co mają z nią kontakt??
A do tego świnka sie rozwija na długo przed objawami chyba...kurcze zna sie któraś??
kurde...mam stracha
Witam przy kawusiza oknem deszcz....
Mycha trzymam kciuki !!!
Sylwia gratuluje synka !!!
Milego dzionka !!!