Agusska - gratulacje! Ja obroniłam się w piątek i to jest cudne uczucie, kiedy nie trzeba się już uczyć :-)
Misiaaka - głowa do góry! Ja już nieraz miałam doła, że mała się nie rusza, a potem wszystko wracało do normy... U mojego dzidziusia nawet trudno stwierdzić, czy rusza się o regularnych porach, bo po prostu robi sobie, co chce ;-) Czasami siedzi cicho przez dłuższy czas, a potem to nadrabia tak, jakby miała adhd
Ja dzisiaj odebrałam moje wyniki morfologii, moczu i toksoplazmozy. Tokso na szczęście ujemna - tyle się naczytałam i nasłuchałam, że tych wyników chyba bałam się najbardziej... Poza tym ok, tylko jakichś białych krwinek mam ciut za dużo, ale bardzo malutko odbiegają od normy, więc mam nadzieję, że to nic takiego...
Dziewczyny, dziękuję, że tyle piszecie o tych skurczach! Ja jestem w pierwszej ciąży i naprawdę nie mam porównania: jak powinno być albo co jest nie tak... Dzięki Wam więcej z tego wszystkiego rozumiem! Jak dobrze, że mamy to forum i możemy się wspierać! :-)
Ja też czasami mam takie uczucie, jakby brzuch lekko twardniał, ale to się zdarza 1-3 razy dziennie, a czasami ani razu... Czasami mnie też coś "ssie" od środka i nie wiem, co to

W zeszłym tygodniu coś mnie też kłuło z prawej strony na dole pod brzuchem, ale minęło po 3 dniach... Ostatnio jak mówiłam mojemu lekarzowi, że przez kilka dni bolał mnie brzuch, to powiedział, że najważniejsze, że ból minął, bo gdyby było coś nie tak, to tylko by się to nasilało, a nie ustawało... Mam więc nadzieję, że to kłucie nie było niczym niedobrym. Wizytę mam dopiero za tydzień w poniedziałek i... nie mogę się doczekać, a jednocześnie boję się trochę, czy ta cała szyjka się nie skróciła :/