Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Dorotka ale trafiłaś z pogodaakurat popsuła sie jak wyjechaliście
ci którzy teraz zaczyn ają urlop pewnie sa nieźle wkurzeni....
Cześć dziewczyny,
byłam dzisiaj na USG i okazało się, że mała ułożona jest pośladkowo. Myślicie, że się jeszcze odwróci? Bardzo chciałabym uniknąć cc. Poza tym wszystko ok, w dalszym ciągu będzie Karolinka.![]()
koło 35 tygodnia robi się pomiar, okresla wagę maleństwa, więc pewnie Ci jeszcze zrobi usg 
może miałaś jeszcze warunki na obrót, dużo wód płodowych itp. u mnie ginka oceniła za pomocą usg jak to tam u mnie anatomicznie wygląda i szanse są marne, za mało miejsca na obrót ( może przez to że mam mały brzuch
) poza tym ona od początku jest tak ułożona, w ogóle się nie przekręcała, cały czas na tyłku siedzi. Ale jak to moja ginka powiedziała "w przyrodzie cuda się zdarzają"
Nawet jak będę miała skierowanie to na pewno w szitalu jeszcze przed porodem sprawdzą czy na pewno się nie obróciła ;-) Ginak mówiła, że na tym etapie to powinnam poczuć jak się obróci, bo miejsca bardzo mało a to przecież musi się obkręcić o 90 stopni 
jak dobrze ze dostałam mnóstwo ciuszków, laktator, łóżeczko i 2 komplety nowej poscieli...... no i sporo rzeczy mam jeszcze po pierwszej córci...
,że za chwileczkę większość z nas się rozpakuje i że to już. Może dlatego,że sama od dwóch dni niewyraźnie się czuję

Witam!
Ale mi się dzisiaj dobrze spało! Wczoraj przyjechał do nas mój szwagier i został na noc, a rano zabrał się z moim B. Było miło, tylko krótko.
Widzę, że dzisiaj szykuje się kilka wizyt - powodzenia i trzymam kciuki!
Co do antykoncepcji po porodzie to nie wiem. Do tej pory używałam głównie tabletek, odstawiłam kilka lat temu i miałam problemy z zajściem w ciążę + poronienie. Teraz wolałabym już nie włączać hormonów, zwłaszcza, że chciałabym karmić piersią. Nie wiem, porozmawiam z lekarką. A co do wkładki, to uważam, że to indywidualna sprawa każdej kobiety - w Polsce jest dozwolona i nigdy nie sądziłam, że ma działanie wczesnoporonne. A jeśli chodzi o metody naturalne, to nie jestem ich zwolenniczką - są jak z moich obserwacji wynika zawodne, a po 2 znacznie ograniczają spontaniczność, która jest jak dla mnie ważna w życiu sexualnym.
a ja wybrałam Brzozów. Tam też mi szew zakładali i moja ginka jest stamtąd. Boję sie Krosna bo nie mam znajomych, a osłuchałam sie tyle, że dziękuję bardzo
A ja proponuję ,że tak która chce mieć nr. tel czy adres do którejs żeby powymieniać się na privie. Tak na forum to chyba nie byłby dobry pomysł
Ja bez problemu swój nr. podam komuś i smski będę tu przepisywać. Można założyć watek z smsami od nas...
Jestem po wizycie - załamana
Miałam USG pomiary wyszły nie bardzo i za 10 dni mam ponowne USG
Wyszło że mały ma za mały brzuszek, kość udową i dużą głowę i w ogóle za mało waży
I tak:
BPD (szerokość główki): 8,86 cm (36+3)
AC (szer brzuszka): 27,8 cm (31+6)
FL (dł kości udowej): 5,70 cm (29+4)
waga: 1870g
boję się strasznie że to może oznaczać jakieś wady u dziecka, zawsze w ciążach wymiary szły proporcjonalnie. Ginkę martwi zwłaszcza to dlatego, że obydwoje z mężem jestesmy wysocy (a mały niby króciutki) i do tego rodziłam większe dzieci a tu cos nie tak jest.
Mam teraz nakaz leżenia i odpoczynku - potem sprawdzi czy mały przybrał.
Wpadlam na moment na sierpniowki rozpakowaly sie 4 kolejne i to dzien po dniuza niecaly miesiac u nas tez tak bedzie
![]()
Pozdrowienia dla Gizelki!!!!