reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrzesień 2010...

Karolinkare- ufff, dobrze , że już wszystko ustalone, nich maluszki grzecznie czekają, bo wcale już nie tak daleko 3 tyg i rozwiązanie :-)
Justynka , Gizelka trzymajcie się Nasze Kochane Wrześnióweczki! :-)
Kalche, wypocznij, wymasuj kolanka i daj znac rano !

reklama
Karolinkare to teraz musisz z maluszkami porozmawiać i poprosić żeby grzecznie poczekały te 3 tygodnie.
U mnie dziś strasznie leniwy dzień. Dobrze że miałam obiad z wczoraj a mężuś obrał i ugotował ziemniaki.

karolinkare super że data juz wyznaczona teraz pierwsze polecenie dla maluszków posiedzieć w brzuszku do daty rozpakunku :)

witam sie tak rannie :) wszystkie mamcie śpią a ja nie bo mój wspaniły mężuś wymyslił se dziś wyjsćie na grzyby z koegą aj no i trzeba byłowstać mu zrobić kanapki a teraz mi sie odechciało spać...

wczoraj poprałam 2 partie ciuszków suszyć się będa jeszzce dziś bo długo się prały i nie zdążyły wyschnąć ...jutro trzeba będzie nabrać koncepcji na prasowanie ah ciężko to widzę hehe...
moje kochanie jedzie dziś po córe będziemy ją pewnie mieli może z tydzień no to obowiązkóów mi nie zabraknie ;) no ale to nawet fajnie bo nie będę się nudzić :)

miłego dnia mamuśki :)

witam porannie
U mnie noc taka sobie :baffled:coś mnie plecy do wczoraj zaczęły pobolewać, na dole z lewej strony i trudno mi było znaleźć wygodną pozycję , nawet poduchy między nogami nie pomagały. Pewnie teraz będę cały dzień się snuć jak niedobita.

Ja właśnie podczytuję w wolnych chwilach tę książkę, no czyta się tak sobie, ale tamt ciekawy, z perspektywy posiadania już jednego synka , który była " żywaczkiem lub poprzeczniaczkiem" -wiesz o czym piszę ? :-) Lektura wydaje mi się być przydatna, zobaczymy jak to będzie z tym " prostym

No właśnie się zastanawiałam nad tym prostym planem ,na razie czytam ,przyswajam a praktyka pokaże czy uda się coś w życie wdrożyć.

dobry
u mnie noc tez taka sobie,okolo 1 zaczela mnie bolec glowa ,potem doszedl bol karku(((juz chce wrzesien i to najlepiej 16
karolinkare teraz tylko do konca sierpnia wytrzymac
beti14011984 mysle , ze Ksiulka ma racje, wciagnij mala w pomoc przy ubrankach, mysle ,ze bedzie sie super bawic i pomagac tobie

Witam dziewczynki!!
nie nadrabiam bo nie mam mocy, straciłam głos i gardło tak mnie boli że szok, łącznie z uszami:-( nie wiem co jest....jak byłam u lekarki to nic mi w sumie nie pomogła... powiedziała że mam rozległą awitaminozę i żebym skonsultowała się z ginkiem(jutro wizyta)..język i gardło mam podleczyć aftinem i tyle:-(chce mi się ryczeć ,jakas taka rozklekotana jestem...młoda mnie nokautuje od środka a brzuch mi już do kolan dochodzi..nie mam siły go nosić...zauważyłam,że jak ostatnio mniej chodzę to dupa mi rośnie i nogi całe w cellulicie balerony mi się zrobiły, że brzuch to przy nich pikuś:-:)-:)-(..kurde chyba mam doła..:-(

Witam porannie,
Cos ostatnio mnie spanie wzielo. Wstaje tylko raz w nocy. Dzis znow wstalam o 9:szok: Jak dla mnie to bardzo dlugo.
Wszystko byloby super gdyby nie ten straszny bol plecow:-( Juz nie wiem jak mam siedziec, czy lezec. Najlepiej jak chodze, ale ile mozna chodzic? Wczoraj wzielam sobie cieply prysznic, a potem maz mnie wymasowal. Pomoglo na tyle, ze spokojnie moglam zasnac, a dzis znow boli.
Wroce jeszcze do tego masazu krocza, o ktorym niedawno pisalam. Polozna na moich cwiczeniach zaleca taki masaz, jesli nie chcemy peknac lub byc ciete. Juz zakupilam specjalny olejek i po najblizszej wizycie u lekarza zaczynam. A tu jeszcze artykul na ten temat.
Jak uniknąć nacięcia krocza
Wstretnamalpo glowa do gory. Juz tak niewiele tygodni zostalo.

Ostatnia edycja:
Dziewczynki ja tylko chciałabym się z wami podzielić najnowszymi info zatem cesarke mam wyznaczona na 30ego sierpnia no chyba żebym się wypakowala wcześniej :)) maluszki bezpieczna wagę już maja bo 2kg zatem wszystko jest dobrze ...,, pozdrawiam;))
Super , ze znasz juz date, teraz tylko grzecznie czekaj

Witam dziewczynki!!
nie nadrabiam bo nie mam mocy, straciłam głos i gardło tak mnie boli że szok, łącznie z uszami:-( nie wiem co jest....jak byłam u lekarki to nic mi w sumie nie pomogła... powiedziała że mam rozległą awitaminozę i żebym skonsultowała się z ginkiem(jutro wizyta)..język i gardło mam podleczyć aftinem i tyle:-(chce mi się ryczeć ,jakas taka rozklekotana jestem...młoda mnie nokautuje od środka a brzuch mi już do kolan dochodzi..nie mam siły go nosić...zauważyłam,że jak ostatnio mniej chodzę to dupa mi rośnie i nogi całe w cellulicie balerony mi się zrobiły, że brzuch to przy nich pikuś:-:)-:)-(..kurde chyba mam doła..:-(
Oj bidulo trzymaj sie jakos pomysl ze to juz niedlugo i bedzie po wszystkim.

A ja witam porannie. Jestem mega nie wyspana moj synus mial cala noc bardzo wysoka goraczke nie pomogly nawet srodki przeciwgoraczkowe ( zawsze podaje na przemian ibuprofen,paracetamol , zeby uniknac skumulowania jednego w organizmie) co piec godzin wstawalam i owijalam go w mokre chlodne pieluszki, zeby troche zbic te temperature , ale musze przyznac , ze termometr do ucha jest na takie akcje poprostu niezbedny- warto sie w niego zaopatrzyc. Jak narazie goraczka przezwyciezona, innych objawow brak, zobaczymy co sie bedzie dzialo dalej.
Zycze wszystkim udanej niedzieli-

reklama
Witam poranno-niedzielnie ;)
Ja się w końcu wyspałam i z samopoczuciem też już lepiej niż wczoraj :) Dzisiaj rano poczytałam sobie gazetkę "Twoje dziecko" i chyba skuszę się na prenumeratę, bo do środy jest promocja - 12 numerów za 1,70 zł każdy (a normalnie w kiosku 4 zł), więc zaraz sobie zamówię :D
Doszłam do wniosku, że muszę sobie chyba zrobić dzień odpoczynku: bez ciągłego myślenia i czytania o porodzie, ciąży itp. (o ile to możliwe...), bo od tego wszystkiego chyba wzięło się wczoraj moje dołowe samopoczucie... Poczytam sobie jakiś kryminał Agathy Christie albo pogram na Playstation - w końcu za miesiąc już nie będę miała na to tyle czasu :) Inaczej będzie mi grozić jakaś obsesja...

Życzę Wam wszystkim przyjemnej niedzieli, odpoczywajcie, ile się da! :)

Do góry