Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
No ciekawe co u calneczki za wolfheart kciuki zaciśnięte.
Swoją drigą ja też mało ruchów czuję ale dokładnie nie licze i nie potrafie określić, np rusza się rano i wieczorem a np wczoraj nawet wieczorem nie i w nocy też ale rano troszke i czkawka. Podejrzewam, że zaczęłabym panike gdyby cały dzień ani ruchu było. Chyba już taka uroda mam wieloródek
A tak w ogóle niedawno wstaliśmy z dziećmi - udało mnie się ponownie usnąć![]()

Przeczytałam wszystkie posty, ale jak już dobrnęłam do ostatniego to zapomniałam co komu miałam odpisać :-| Skleroza
Byliśmy wczoraj na ostatnim USG: Adaś trochę przystopował ze wzrostemWaży - 3 kg :-) Nie będzie już kluskiem![]()
Waga urodzeniowa typowana to już nie 3.800, a 3.300 (więcej jak 3.500 ma ponoć nie mieć - zależy jeszcze w którym tyg. się urodzi), ufff ;P Ulżyło mi, hihihihihi ;-) Rodzić będziemy SN bo owszem jest okręcony pępowiną, ale tylko raz, a wskazanie do cesarki jest gdy dziecko jest okręcone 3-krotnie. Tak się cieszę
Główkę ma już bardzo nisko i sam lekarz przyznał znów, że brzucha nie mam za dużego i się mały gniecie strasznie ;P Ahhh, jestem taka zadowolona
Mały właśnie znów ma czkawkę
Ide posmyrać go po piętce bo ciągle mi ją z boku wypycha ;P![]()
a to nie dzisiaj trixi ma cc?
Hej Dorotko,
Czyli Malutka nadal się nie spieszy na świat, no no nic to..przyjdzie pewnie niespodziewanie i tak jest najlepiej :-)
Dobre...tatuś przyprowadził by córcię z powrotem do domu , coś słyszałam o tej tatusinej miłości do córek i rozpuszczaniu ich. Przekonam się pewnie niedługo sama ;-)
asiek dorotka mam nadziję że wasze skarby szybciutko i bez stresowo się zaaklimatyzują w przedszkolu, faktycznie wam się nazbierało wszystko w jednym terminie ale będzie dobrze dzieciaki są zdolne![]()
Witam kochane. Na Watku wiesci szpitalnych zapodałam wiadomosc od Wolfheart...sorki ze dopiero teraz ale nie słyszałam smsa mo widocznie o tej porze mocno spałam.
No to następna idzie do rozpakowania
wolfheart trzymamy kciuki !!!
Hejka Kobietki!
Trixi trzymam kciuki i będę o Tobie myśleć w środę!
Angelus super, że już jesteś spowrotem!
emilia1103 to herbata z liści malin. Ja piję ją od kilku dni i na razie nic nie czuję. Ale podobno to trwa przynajmniej tydzień zanim zadziała - jesli zadziała.
jaga111 witaj! Gratki Fasolki i życzę Ci z całego serca, żeby wszystko poszło dobrze :-)
marta870 witaj wśród nas!
Byłam wczoraj na konsultacji w szpitalu z powodu - jak to moja Ginka napisała - "podejrzenia dużego dziecka". Przyjął mnie bardzo fajny lekarz, zrobił mi porządne USG.
Pokazał kręgosłup, serce - z komorami, przedsionkami, zmierzył przepłym krwi pępowinowej, zmierzył fale mózgowe Małego no i w końcu doszedł do wniosku, że moja Ginka przesadziła i to zdrowo.
Według jego USG Mały waży 3560 gramów. Naturalnie prawda leży posodku i oszacował, że prawdopodobnie w rzeczywistości ma około 3700 gramów.
I zerknął na moją budowę i powiedział, że wcale nie mam wielkiego brzucha, tylko po prostu zamiast się "rozlać na boki" cała ciąża poszła do przodu.
Od tyłu mówi wygląda Pani jakby w ogóle nie była w ciąży.
Na dodatek powiedział, że przecież mam szerokie biodra i miednicę i panika jaką siała moja Ginka jest zupełnie nieuzasadniona.
Nie będę więc miała ani terminu cc ani nic szczególnego. Po prostu jesli do terminu nic się nie stanie muszę chodzić do Ginki co dwa dni - no chyba, że nadal będzie się upierała, że według niej Mały jest duży i znów mnie wyśle do szpitala.
Powiedział też, że najlepiej jest zawsze - jeśli nie ma przeciwskazań - próbować urodzić naturalnie.
Pozdrawiam!
Dziewczyny szok sprawdzalam tym papierkiem lakmusowym i sie zabarwil na ciemno niebiesko.
Dzwonilam do ginki i kazala mi sie powoli pakowac do szpitala , bo ja mam miec przeciez CC.
Te wody sie sacza tak delikatnie dlatego mam zachowac trzezwy umysl i nie panikowac. Latwo powiedziec
Chyba bede nastepna