Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Dagna- ja bym na gości sił nie miała... obsługiwać ich odpowiadać jak się czuje itp itd.
Dagna - goscie sa jednak najabrdziej uciażliwi po porodzie.. Matko, ja przez te dwa tygi mialam doslownie naloty rodzinne, tesciowa, siostry K. z dziecmi, z facetami.. musielismy delikatnie zainterweniowac, bo maly popoludniami tak sie wybijal se snu ze wsciekalam sie normalnie.. Kurcze, dziwie sie ze ciezko niektorym zrozumiec ze to czas dla nas, na wzajemne uczenie sie siebie a tym bardziej dla mnie na odpoczynek i gojenie rany. W ogole rodzina myslala chyba, ze sobie nie damy rady i ze bardzo potrzebujemy ich wizyt - ale co to za wsparcie, kiedy musisz zwlec sie z wyrka i wypic z nimi herbate..Dziekuje bardzo.
Witam dziewczyny!
Jeszcze w dwupaku, ale powoli zaczyna mnie to nudzić! W szczególności, że już nie mam siły się turlać - wszystko mnie boli - kręgosłup, nogi, no i podbrzusze! Może to już niedługo!
Pyska ja mam wrażenie że ja to na grudzień się nawet nie załapię
Czuje mega rozżalona .
Idę spać - o ile uda mi się zasnąć
Miłej nocy wszystkim
Kciuki Beniaminko zaciśnięte
Dziękuję Wam Kochane.
Pysiu trzymam kciuki,niech sie dzieje dzisiaj wola natury
Akderk, Dagno....i inne nasze Dziewczyny i za Was mocno, mocno żeby poszło szybko i łagodnie.
Ja mialam piekny porod, Julcia sama zrobila mi ten prezent, nie chciala czekac tych jeszcze 3 h aby bylo CC. Do teraz nie moge uwierzyc, ze tak sie podzialo, a jak szybko, ech - ale nasz Dorotka byls pekursorem ekspresowych porodów. Troche martwie sie o dwoje naciecie bo wczoraj mi zdjeli szwy i kazali nie siadac ze 2 dni, ale dzisiaj tyle biegania i jezdzenia ze cos czuje ze mi sie cos porozchodzilo, musze koniecznie pokazac to moje siedzenie położnej.
Dobranoc, spokojnej nocy
To normalne macica sie obkurcza i niestety po kolejnych ciazach boli to bardziej, ale tak za 2-3 dni powinno byc juz dobrze.Dziewczyny ,ktore rodzily po raz drugi,trzeci-tez was tak bardzo boli brzuch?
Mnie naprawde strasznie mam takie ataki ze cos strasznego ,biore przeciwbolowe ale nie pomagaja,boze i juz nawet nie mam sily karmic piersia bo to tylko pogarsza...
Prosze napiszcie czy to normalne?
To normalne macica sie obkurcza i niestety po kolejnych ciazach boli to bardziej, ale tak za 2-3 dni powinno byc juz dobrze.
Co do wagi malej to mi chodzilo o to ze polozna po pomiarze zaznacza szacunkowa wage na siatce centylowej w karcie ciazy. I czy ta waga szacunkowa byla podobna do tej co ma twoja mala przy urodzeniu?
Tak i przy karmieniu bolalo jeszcze bardziej, bo wtedy wytwarza sie oksytocyna i ona powoduje szybsze obkurczanie sie macicy.irka-dziekuje a karmilas piersia?