reklama

Wrzesień 2010...

U nas nocka tez niezla pobudka byla o 3 i przy niej mala dala sobie 1h na zasniecie, nastepna o 6:30.

Skrzacie trzymam kciuki, duzo zdrowka.
Gusia gratuluje mieszkania wiadomo nie ma jak to na swoim.
Kredka super ze malemu pomoglo.

reklama
dzien dobry :-)
My z Julka w miare wyspane, 2 pobudki w nocy, ale nad ranem pospalysmy do 9 :szok: :-)
Tak czytam Twoj post Kasiona i serce roście- że się da!I kto nam to pisze...Mamusia bliżniaczków, podwójne obowiązki, brak rodzinki obok, a jednak mozna- jak wiele zalezy od naszego nastawienia,postawy :-) Czasem trzeba sie wziac w garsc i samej sobie przegadac, ze nie ma rozczulania -jestesmy mamusiami- nie my pierwsze i nie ostatnie.
Bardzo Ci dziekuje Kasiona za te słowa otuchy i wiary w to, ze mozna sie cieszyc mcierzynstwem i byc z siebie zadowolona, zadbana MAMĄ :-) DZIĘKI! I zmobilizowalas mnie do robienia brzuszkow, ale to odwlekalam....ale juz czas najwyzszy :-)

Malpko- oj to nie zazdroszcze niewyspanych nocy, naprawde musisz byc zmeczona ...moze odsypiaj ile sie da w dzien? Chyba rady nie ma.
Dziewczyny , co ma ja w skladzie te krople DELICOL . Czy to samo co Espumisan i sab simplex ? Czyli simeticon ? Nie znalam ich.

Zycze Wa milego spokojnego dnia Kochane :-)

Skrzacik trzymam kciuki za Ciebie.
Kasiona dzieki ci za twoje refleksje. Od razu chce sie cos czlowiekowi robic :tak:
Ja tez rano robie makijaz, zeby choc troche lepiej wygladac. Moje wlosy wymagaja troche wysilku zebym mogla ich nie wiazac, wiec tylko w weekend sa rozpuszczone, kiedy maz jest w domu caly dzien.
Ja podobnie jak Ty nie mam tu nikogo, komu moglabym podrzucic mala, albo kto ugotowalby za mnie obiad, ale nie narzekam. Laura przesypia prawie cale noce, wiec ja nie chodze na rzesach. A jej usmiechy dodaja mi tylko sil.
Musze wam sie pochwalic- Laura dzis sie odwrocila sama z brzuszka na plecy. Bylam pod wrazeniem :-D:-D:-D
Zmykam na karmienie

dzien dobry :-)

Dziewczyny , co ma ja w skladzie te krople DELICOL . Czy to samo co Espumisan i sab simplex ? Czyli simeticon ? Nie znalam ich.

Zycze Wa milego spokojnego dnia Kochane :-)
Dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego w postaci kropli. Niedobór laktazy może skutkować przejściowymi dolegliwościami trawiennymi spowodowanymi nietolerancja laktozy w pożywieniu. Może to być istotny czynnik u dzieci z kolką.

Skład: Laktaza 56,9%, glicerol (subst. zagęszczajaca), woda, chlorek potasu (subst. stabilizująca)
Wartość odżywcza: białko- 2g; węglowodany- 53,3g; tluszcz- <005g
Wartość energetyczna: 569kJ (136kcal)

Działanie Delicol rozkłada laktozę zawartą w mleku i sprawia, że staje się ono lepiej przyswajalne. Dzięki temu eliminuje dolegliwości kolkowe.

• Duża aktywność enzymu laktazy pochodzenia roślinnego z wyciągu grzyba Aspergillus oryzae. Aspergillus oryzae to stabilne i biolgicznie aktywne źródło laktazy.
  • Stabilnośc w pH kwasu żołądkowego
Delicol może byc używany zarówno podczas karmienia piersią, jak również podczas karmienia mlekiem modyfikowanym.

Wskazania Przeznaczony dla niemowląt do postępowania dietetycznego w stanach przejściowych dolegliwości trawiennych spowodowanych nietolerancją laktozy w pożywieniu.

Dawkowanie:
  • Karmienie piersią:stosuj się do zaleceń dozowania podanego w tabelii odmierz odpowiednią ilość kropel na łyżeczkę. Podaj dziecku do bezpośredniego spożycia. Kontynuuj karmienie piersią.
  • Mleko modyfikowane: mleko modyfikowane przygotować zgodnie z zaleceniami producenta. Dodaj krople Delicol zgodnie z tabelą dozowania do mleka o temperaturze właściwej do podania. Nie przechowywać niespożytego mleka.
  • Mleko zapasowe: Dodać 4 krople Delicol do letniego mleka i odstawić do lodówki. Po upływie 4godzin wyjąć z lodówki i podgrzać do temperatury właściwej do podania dziecku.
Enzym laktazy umożliwia hydrolizę laktozy z mleka. Delicol powinien być używany przy karmieniu niemowląt w okresie pierwszych 3-4 miesięcy życia. Po upływie tego okresu Delicol powinien byc stopniowo odstawiany. Jeśli niedogodności utrzymają się w okresie, w którym Delicol jest odstawiany od pożywienia niemowlęcia, należy powrócić do początkowego systemu podawania.

skopiowałam to z apteki internetowej

[
QUOTE=Beniaminka;6125407]dzien dobry :-)
My z Julka w miare wyspane, 2 pobudki w nocy, ale nad ranem pospalysmy do 9 :szok: :-)
Tak czytam Twoj post Kasiona i serce roście- że się da!I kto nam to pisze...Mamusia bliżniaczków, podwójne obowiązki, brak rodzinki obok, a jednak mozna- jak wiele zalezy od naszego nastawienia,postawy :-) Czasem trzeba sie wziac w garsc i samej sobie przegadac, ze nie ma rozczulania -jestesmy mamusiami- nie my pierwsze i nie ostatnie.
Bardzo Ci dziekuje Kasiona za te słowa otuchy i wiary w to, ze mozna sie cieszyc mcierzynstwem i byc z siebie zadowolona, zadbana MAMĄ :-) DZIĘKI! I zmobilizowalas mnie do robienia brzuszkow, ale to odwlekalam....ale juz czas najwyzszy :-)

ojeju to ja dziekuje :) i ciesze sie :)

mb1 to prawda ze usmiech dziecka wynagrodzi wszytsko :)

Hej laski

Chyba nie zdarze wszystkiego nadrobic, mocno sie znowu forum rozkrecilo :-)

Skrzacie - zdrowia zycze :-)

Benjaminko - fajny, nowy avatar :-)

Gusia - super, ze jest juz nowe lokum :-)

Dorotko - zazdroszcze, ze masz juz wizyte u gina za soba i ze wszystko ok.. U mnie, jak narazie zbadane jedynie piersi.
Stan zapalny nadal jest, boli mniej, sciagam ciagle laktatorem i dwa razy dziennie biore antybiotyk. Troche mnie chyba po nim glowa nachrzania.. ehh..

Pozdrowionka. Zaraz moze jednak ponadrabiam reszte - jak tylko maluszek pozwoli ;-)
p.s.Ritka - wszystkiego naj z okazji Dnia Nauczyciela :-)

Ostatnia edycja:
Gusia suuuper wieści mam nadzieje ze na na tej kawalece bedziesz miała internet :))

Tosia miałam Ci to wczoraj pisac- ale zazdroszcze nocki jaaaaa.... kochana ale Ty całymi dniami nie mozesz siedziec sama z cyckiem na wierzchu... jak wybierasz sie na spacerek z niunia to umów sie z jakąś koleżanką Ty tez potrzebujesz odskoczni...

Kredeczko ciesze sie ze poszło, bo wczorajszy dzien miałas nie do pozazdroszczenia... dzis juz pewnie bedzie lepiej...

Kasiuona własnie jak dzis byłam na spacerku to myślałam sobie jak daja rade mamy bliźniaków i okazuje sie ze świetnie sobie radzisz .... miło sie czytało Twój post pełen miłości :)

MB moje wielkie gratulacje jak sie Laura ślicznie rozwija :))

Skrzacik kciuki zaciśnięte...

wczoraj wieczorem tak strasznie mi sie żal zrobiło mojej Julci :((( karmiłam Lene i niuni nie miała jak sie do mnie przytulic wiec podeszła do moich stóp zaczeła je całować i tulić buuuuu :(((

Lena jest całkowicie innym dzieckiem niz nasza pierwsza córa, moja wizja chowania poległa w gruzach... niunka jest z nami 3 tyg a ja nadal jeszcze nie potrafie jej zrozumiec... ale juz jest odrobine lepiej.... musimy sie siebie nauczyc....

strasznie bola mnie zatoki wiec umówiłam sie do lekarza który stwierdził ze dziecko jest najważniejsze i mam brać tylko witamine c plus wode morską- suuuuper a mnie tak czoło boli :(((

mam dzisiaj dzien pełen gosci a w chacie taki syf... Lena oczywiscie stwierdziła ze nie ułatwi nam zadania i ze mamy sie nią zajmowac a nie z mopem biegać :/ wiec zabrałam ja na spacer a P zajął sie mieszkankiem zeby wstydu nie było....

juz sie boje jak mała bedzie sie zachowywać... naprawde to dziwne ale puki co jest ona dla mnie jedna wielka zagadką.... kazdego dnia zachowuje sie inaczej... hmmm....

Witam przy kawci.
Dziękuje kochane za wsparcie!!!:-)

Tym razem z toczniem jest mi łatwiej walczyć bo mam dla kogo żyć. Anielka daje mi tyle siły że wiem choć mi jeszcze tego nie mówi że mnie kocha i potrzebuje. Musze walczyć dla niej by pokazać jej świat, by oglądać jej pierwsze kroki i słuchać pierwszych słów. Nawet jak teraz rzut uszkodzi macice to trudno. Anielka będzie jedynaczką i może kiedyś adoptujemy dla niej rodzeństwo.

U nas wieczór minął pod znakiem zaparcia ale już jest dobrze. Malutka spokojna i szczela minki takie że szok. Szkoda tylko że pogoda dzisiaj to dupy bo bym na spacerek poszła.

Kasiona masz dziewczyno siłe na to wszystko. Podziwiam cie że przy bliźniakach masz ochote robić brzuszki. Jesteś wielka!!!:-):tak:

Miłego dnia!!!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry