Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Dziewczyny mam pytanie. Czy mozliwy jest nawal pokarmu w 5 tygodniu zycia dziecka? Jak sobie z nim poradzic? Mala ssie co 2,5-3 godziny, a ja po godzinie mam piersi twarde jak kamienie i mi z nich cieknie. Boje sie, zeby znow nie dostac zapalenia
Wczoraj rozmawiałam z moją mamą na temat dzieci i doszłam do wniosku że najlepsza różnica wiekowa między dziećmi ( jak dla mnie) to 6-7 lat. Starsze już samodzielne, potrafi zając się sobą. Mój czterolatek nie interesuje się zbytnio siostrą, dla niego ona ciągle płacze; pragnie ciągłego zainteresowania i zabawyNiestety baaardzo rzadko mała daje mi czas na zajęcie się starszym.. smutno mu wtedy a mnie na ryk się zbiera:-(Tak więc większość czasu syn spędza u babci, która ma czas i chęci do zabawy z wnukiem. A mały szczęśliwy. Mnie z tym gorzej ale nie o mnie tu chodzi..
Jakkolwiek chyle czoło mamusiom dzieci rocznych, dwuletnich, które mają trójke, czwórke do wychowania, ja nie dałabym rady, nawet jeśli fizycznie to psychika by pewnie mi padła
Dziewczyny, od kiedy sadzacie dziecie w leżaczek? A mata od kiedy?

Witaj mamusiu!witam Młode Mamusie
jestem mamą mojego słoneczka, małej Julki (20.09). czy będziecie szczepić swoje maluchy na rotawirusy i pneumokoki? niedługo czeka nas szczepienie i zastanawiamy się nad szczepionką.
:-) Ja tez uwielbiam chodzic z wozkiem :-)
Ale jeszcze pomecze Dorotke z tymi szczepieniami, jesli mnie nie zabijehehe... Te meningo robi sie w tym samym momencie, co pneumo? Czy to moze da rade zrobic tez jakos 2 w 1 ?
dziewczyny pomózcie prosze,jak mam przygotowac kapiel w krochmalu? co czego ile?
kurcze bede to robic po raz pierwszy
Witaj mamusiu!
Ja nie szczepie na te pneumokoki i rotawirusy bo pediatra stwierdził że to sie opłaca nam dopiero jak malutka do przedszkola pójdzie. A poza tym słyszałam opinie że z tym szczepionkami jak ze świńską grypą. Koncerny farmaceutyczne robią akcje grając reklamami na uczuciach rodziców, którzy wydadzą kupe kasy by chronić dziecko.
alcia ciesze się że u Was coraz lepiej.
Mozliwe jest! Ja wlasnie to przechodze... z tym, ze u mnie to maly zasypia przy cycku nie wypijajac tym samym wszystkiego i przez to robi sie zastoj. Odciagaj reszte laktatorem, bo inaczej bedzie klopot.
Dzieki dziewczyny. Ja juz przechodzilam to zapalenie, dlatego sie boje. Justyna taka twarda kulke mialam poprzednio. Rozmasowywalam to, przykladalam cieple oklady przed i zimne po karmieniu. Przystawialam mala jak najczescirj do tej piersi i troche odciagnelam. Wtedy obylo sie bez antybiotyku.mój mały też ma 5 tygodni a u mnie mleczarki pełniutke... w prawej piersi zrobił mi się chyba jakiś zastój bo wyczuwam pod palcami taką bolącą i twardą gulę, przystawiam małego ile się da do tej piersi ale to nic nie daje bo i tak nie da rady tyle tego wypić a druga pierś też pełniutka... boję się odciągać laktatorem żeby mi się nie produkowało więcej pokarmu... u nas do tej pory było ok i już się cieszyłam że nie mam problemów z laktacją a teraz boli jak cholercia i nie wiem co mam robić :-(
Kasik moge sie podzielic, szczegolnie teraz kiedy mam go duzomb_1 [/B]podziel sie mleczkiem, bo cos mi sie zdaje ze mi sie konczy. A tak na serio to za bardzo nie wiem co Ci doradzic. Moze odciagaj i zamrazaj.