Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
ja nie mam i mam nadzieje ze predko nie dostane![]()

Kasik, kochana Ib czy II b???
tu masz rozpiske:
Skale Graffa
Biodra prawidłowe:
Ia - alfa > bądź = 60', beta < 55'
Ib - alfa > bądź = 60', beta > 55'
Ukształtowanie panewki dobre
Kostny brzeg panewki ostry lub tępy
Obrąbek chrzęstny wąski i długi lub krótki o szerokiej podstawie.
IIa - alfa 50'-59', beta >55' - oznaczenie stosowane tylko u dzieci poniżej 3
miesiąca życia. Może być dodatkowo oznaczone "+" lub "-", gdzie:
IIa+ opisiuje się:
Ukształtowanie panewki dość dobre
Kostny brzeg panewki zaokrąglony
IIa- opisuje się:
Ukształtowanie panewki wadliwe
Obrąbek chrzęstny szeroki obejmujący głowę kości udowej
Biodra dysplastyczne:
IIb - alfa 50'-59', beta > 55' (oznaczenie dla dzieci powyżej 3 miesiąca życia)
Ukształtowanie panewki wadliwe
Obrąbek chrzęstny szeroki obejmujący głowę kości udowej
IIc - alfa 43'-49', beta < 70'-77'
Istnieje zagrożenie przemieszczenia głowt kości udowej
IId - alfa 43'-49', beta > 77'
Decentralizacja głowy kości udowej.
III - alfa <43', beta > 77'
Biodro podwichnięte:
IV - alfa <49', beta > 77'
Biodro zwichnięte.

hej mamusieu nas dzisiaj piekna nocka..synek zasnal o 22 i obudzil sie o 3..pozniej o 9 i spal do 12
nom..snieg sobie pruszy i tak bialo sie zrobilo
ehh jeszcze miesiac i swieta
sylwester w tym roku z malym w domku heh..
co do szczepien ja tez tego tematu nie lubie bo juz zaszczepilam i nie ma odwrotu..
lece sciagac pokarm bo mi zaraz cycki rozerwie..grr..a propo mleka jak maly nie zjada wszystkiego to wylewam do miski mojemu pieskowi i wiecie ze przytyl??? normalnie sie zaokraglil a byl chudy jak szkapa..i jak widzi ze ide a butelka do kuchni to juz wie ze bedzie mleko bo stoi przy misce hahaha...

A wiesz , ze moj tez wydziwia wieczorem przy cycku tak od 17,00 jadlby co godzine a denerwuje sie przy tym. Czytalam w niemieckim czasopismie , ze to jest calkowicie normalne i wiekszosc dzieci tak robi a wplyw na to ma wiele czynnikow calodzienne zmeczenie, ( bardzo przeszkadzaja im wszelkie halasy z zewnatrz), zbyt duzo powietrza , ktorego sie nalykalo dziecko, fakt ze malo spalo, popoludniowe bole brzuszka a moze poprostu chce tylko pic( ja podaje herbatke)
My już po wieczornym karmieniu i Szymek teraz sam zasypia w łóżeczku:-)
A właściwie już śpiKocham tego mojego skarba:-)
Dziewczynki zastanawiam się jak to właściwie jest z tym okresem po porodzie. Ja jeszcze nie mam i nie wiem czy to jest ok czy nie a jak byłam na kontroli u ginki to zapomniałam zapytac
Jak jest z tym u Was? Czy któraś z was też jeszcze nie ma?
ja nie mam i mam nadzieje ze predko nie dostane![]()

a wczesniej zasypiala po 20. Teraz tez oczywiscie nie spi i maz z nia walczy. Juz nawet suszarka poszla w ruch. Ech... Ale za to dzisiaj tez zaczela sie smiac na glos
Ale tak sie smiala ze ja razem z nia az sie prawie posikalam ze smiechu. Do tej pory wydawala tylko okrzyki radosci, ale dzis to byl konkretny smiech 
Ale numerhej mamusieu nas dzisiaj piekna nocka..synek zasnal o 22 i obudzil sie o 3..pozniej o 9 i spal do 12
nom..snieg sobie pruszy i tak bialo sie zrobilo
ehh jeszcze miesiac i swieta
sylwester w tym roku z malym w domku heh..
asiek ja tez jestem ciekawa co to za przepowiedna ale moze lepiej nie wiedziec?
mycha ja nie mam niani ale ponoc ta co ma Anja jest ok.
co do szczepien ja tez tego tematu nie lubie bo juz zaszczepilam i nie ma odwrotu..
lece sciagac pokarm bo mi zaraz cycki rozerwie..grr..a propo mleka jak maly nie zjada wszystkiego to wylewam do miski mojemu pieskowi i wiecie ze przytyl??? normalnie sie zaokraglil a byl chudy jak szkapa..i jak widzi ze ide a butelka do kuchni to juz wie ze bedzie mleko bo stoi przy misce hahaha...
Chyba bede dawala mojej suni resztki z butelki , bo najczesciej nie dojada tylko czeka na mame Moja tez wydziwia, chyba ostatnio nawet pisalam ze przy wieczornym karmieniu nosze ja na rekach, chodze po pokoju bo tak sie wygina i beczy, normalnie wariatkowo z tym karmieniem po kapieli, ale potem na spiocha juz ladnie zajadaSaraa Ja nie trzymam żadnej diety i poza warzywami wzdymającymi jem wszystko i mały przybiera ładnie. Ciekawiło mnie to sprawdzanie treściwości pokarmu bo zastanawia mnie czemu Szymek wydziwia przy wieczornym karmieniu i chcę odciągnąc troszkę i sprawdzi jak to z tym pokarmem jest u mnie pod wieczór![]()

także nawet można powiedzieć , że sie wyspałam:-) Teraz bąbelek po karmieniu i zabawie ładnie śpi .Dzis przyjeżdża do mnie siostra z Wrocławia wprawdzie na weekend tylko ale i tak doceniam bo nawet specjalnie sobie zajęcia poprzekładała żeby do nas wpaść
. Cieszę sie też, bo przywiezie mi materiały do pracy na filcowymi cudeńkami .