reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wrzesień 2010...

marietta - Beniaminka ma rację, nie szalej tak kochana, no chyba, że perspektywa Świąt w szpitalu i porodu jest lepsza niż święta z teściową :-D:-p:cool::sorry: Przepraszam, taki głupi żarcik mi się nasunął i nie mogłam się powstrzymać :-D:eek:

Beniaminko - to może i u mnie poszorujesz? :p Ja w pracy, a nudy takie, że chyba się zaraz zabiorę do domu! :)

reklama
witajcie kochane

nie wiem czy jeszcze tu zajrzej bo troszke roboty mam a przy malej dwa razy wiecej czasu trzeba posiwecic na pichcenie niz normalne;) dlatego chcialam Wam wszystkim zyczy WESOLYCH ŚWIAT ABY UPLYWALY ONE W CUDOWNEJ, CIEPLEJ I PELNEJ MILOSCI ATMOSFERZE:) CALUJE WAS:*

Martus naprawde chyba bym sie bardziej ucieszyła jak by mnie złapały bóle i bym szła do porodu a nie na wigilie do "mamy" < wredoty tesciowej!!!
melduje sie ze dotarlam szlam spacerkiem takim powolnym ze synusiowi wkoncu zaczelo sie nudzic i stal we wozku hehe :D:D ale doczlapalismy sie :) a musialam isc dzis bo jak nie dzis to kiedy a *tata* napewno na mnie czekal....
beniaminko ale pampersy sleep & play tylko w netto wychodza taniej pamietaj .. a w lidlu kupujesz jakie "to jours"? <czy jakos tak sie ;pisza? jak tak to powiem Ci nowinke ze one wychodza tez drozej o caly 1gr na sztuce od tych pampersikow z netto:) no juz tanszych kupowac nie moge bo jak kiedys kupialam fifti czy cos takiego jeszcze tanszego od dady w biedronie to maly dostal uczulenia i na nic zdalo mi sie kupienie taniego bo pieniadze w bloto:/ cisza tu na forum wszystkie pewnie w kuchni.. a ja nie robie nic bo nic nie mam i swieta zamierzam spedzic (moze w szpitalu) heheh z moja rodzinka :) (czyli jak co roku u babci-mamy mojej mamy)

ps. o jej 37 tydzien ale mi peikne rzeczy na suwaczku pokazuja... ha ha ha bardzo zabawne... ja wiem wejde na wigile do tesciowej i udam ze sie chyba cos zaczyna i musmy spadac do domu bo torby nie spakowalam :D:D... nie , az taka nie jestem wole grac slodka idiotke "tak mamusiu, pyszne mamusiu... a niech jedza patrzy jak to jej syn dobrze trafil > wkoncu porzadna kobiete ma w domu ktora jest mila dla WSZYSTKICH a nie dla wybranych :D":p:p

Ostatnia edycja:
Hej:blink:

Wiem, że rzadko się udzielam.. niestety czasu brak, zresztą jak u większości Was.. Praca, dom i tak w kółko..:sorry2:
Wpadam więc na chwilkę, aby życzyć Wam spokojnych, rodzinnych świąt.. niech na ten czas znikną wszystkie troski i zmartwienia!:tak::tak:

Tak na marginesie napiszę co u nas.. a więc i nas nie ominęło wstrętne choróbsko! Ja zapalenie oskrzeli, Daria zapaleni krtani .. osłuchowo czysta, więc ratujemy się jakimś przepisanym syropem itp. Najgorzej w nocy mała kaszle :szok::szok: ehhh… szkoda , że na same święta złapałyśmy..:eek:

Pisałyście o prawku..ja dziś byłam się zapisać. Kolejka od bramy WORD-u!! :szok:Stałam ponad 2 godziny :szok:.a ja głupia myślałam,że przed świętami ludzie sobie odpuszczą i w miarę sprawnie to pójdzie! Dobrze,że termin czekania krótki i zaraz po nowym roku egzamin – też poproszę o kciukasy! :-p

Beniaminko u nasteż z Darii taki mały łysolek, i tez nie możemy się doczekać kiedy jakąś spineczkę przypniemy :-D Póki co przekłute ma uszka więc bardziej dziewczęco wygląda :happy2:

Marietta dla Ciebie dodatkowe życzenia duuuużo siły i żeby maleńka kruszynka obróciła się główką wdół!:tak:

Aha nie pamiętam wt ej chwili która z Was pisała o astmie oskrzelowej…otóż mojej siostry syn był leczony na astmę oskrzelową przez lekarza pierwszego kontaktu, aż do momentu zrobienia prywatnych badań.. okazało się, że to uczulenie na kurz! :eek:Firanki z okien, bo to największe skupisko kurzu w domu, nawet 2 x dziennie siostra wyciera kurz z mebli..i mały póki co nie ma napadów duszności..

Pozdrawiam i uciekam do małej rozrabiarki, bo już do sudocremu się dobiera!:eek: papa

Ostatnia edycja:
hej ja na momencik bo jutro mogę nie mieć dostępu do kompa tak więc kochane wesołych pogodnych świąt bożego narodzenia w gronie najbliższych dużo uśmiechów i prezentów od Mikołaja;-)

Jeszcze tak pokrótce może napisze co u nas wyszliśmy już ze szpitala ale mamy jeszcze badania dziś zdjęłam młodemu testy alergiczne z pleców jutro idziemy na odczyt dzięki nebulizacją kaszel się zmniejszłym ale nie znikł migdał nie jest na tyle powiększony aby trzeba było go wyciąć jeszcze czeka nas laryngolog ale już mam dosyć tych szpitali dzień w dzień po coś trzeba była tam iść:-( a jeszcze na dodatek Kacper ma ciemienuche na główce jeszcze nie widziałam tak dużego dziecka z ciemieniuchą ale lekarze stwierdzili że to tylko potwierdza przypuszczenia o alergii
a co do obcinania włosów to ten temat jeszcze daleko przed nami :-D chociaż trochę włosków mu już urosło;-)
jeszcze raz WESOŁYCH ŚWIĄT !!! :-)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny! Muszę Wam powiedzieć że magiczne kciuki działają :-) Dzisiaj dzwoniła do mnie babka i przeszłam na dalszy etap rekrutacji (i tym razem ostatni) Rozmowę mam zaraz po świętach więc jeszcze poproszę o kciukasy :-)
A tak pozatym mały śpi a ja mam straszny syf w domu!!! muszę chociaż to trochę ogarnąć, jutro jedziemy do mojej teściowej na święta 300 km, mam nadzieję że dojedziemy bez żadnych problemów :-)
Dzisiaj dostaliśmy już prezenty od moich rodziców, mały dostał kurteczkę zimową i piłkę a my z mężem choineczkę 50 cm (a już myślałam że będziemy mieć święta bez choinki)
I jeszcze na koniec życzę Wam wszystkim i każdemu z osobna ciepłych, zdrowych i rodzinnych świąt, dużo miłości i zadowolenia z naszych pociech bo to jest najważniejsze a reszta jakoś się ułoży :-)

witam
wieczornie mieszkanie ogarnięte mały spi w swoim dorosłym łóżu
Marta Był to strzał w dziesiątkę pierwsza noc rewelacja dziś też płożyliśmy sie razem 5 min. i padł:) rano przyczłapał do mnie do łóżka o godz. 7.30 uśmiechnięty w poduszką pod paszką. Szkoda tylko że łóżko ma odwtornie kolory niż chciałam ale cóż dobrze że przyszło przed świętami.
jutro idę do Teściowej pomóc w przygotowaniach do wigili :) nie moged narzekać na teściów.
Beniu Co do obcinania włosów to my możemy spinkę zapiąć i kicka zrobić ale do obcinania jeszcze daleko:)Julci jeszcze urosną piękne włoski :):)

Marietko dzielna kobieta z ciebie brzuszek śliczny aż się rozmarzyłam :tak::tak: trzymaj się ciepło i bądź dzielna
Taka_Ja miło że się odezwałaś :)zaglądaj częściej
Magda trzymajcie się mam nadzieję że wszystko już będzie wporządku u was.

co do nożyczek to mały chętnie obcina paznokcie i w nogach i w rękach aż piszczy z radości jak idę z nożyczkami:]
pewnie obcięcie włosów to będzie cyrk przecież nie może być idealnie

a co do pieluch to muszę spr. te play z pampersa bo u nas ino pampki na noc wszystko inne przesikane....:confused:

WEsołych Świąt drogie Panie:)

to se posprzątałam :-( faza padła w transformatorze i mam ciemności w domu... pranie w pralce masakra jakaś!!! dobrze że mam laptopa to chociaż posiedzę sobie na necie

oj Justyna to całkowita lipa teraz...no jak na złość....

beiaminko nie wiem ile teraz waży julka,w styczniu sie dowiem po szczepieniu...na szczepieniu w 13 mies życia ważyła 10100 czyli troszkę więcej niz twoja ale i tak nie za dużo...

a066039462.jpeg
k

reklama
dzien dobry ja na chwile bo czeka mnie 3km trasa na cmentarz pieszo..bo m w " pracy " a moje auto stoi bez powietrza , bez paliwa i zdechniety ma akumulator... mam nadzieje ze w drodze nie urodze bo to poza miastem :/ heh marta ślicznego macie synka beda laski sie biły :p
gaju tak tak włoski podcinałam mu jakies 2miesiace temu pierwszy raz :D po całej długości grzywke troszke bardziej jak reszte ale nozyczki są naszym wrogiem :D a teraz mysle zeby obciac troszke krocej i na zel mu walnac na wigilie :D jutro koszmarny dzien spotkanie z tesciowa przy jednym stole :( ech.. sama nie wiem czy pojade dla nikogo nic nie mam a nie chce sie spotkac ze smutnymi dla mnie komentarzami :/ milego dnia :*

widze Marietko ze wtym samym kierunku dzis zmierzalysmy,ja tez bylam z dziewczynkami na cmentarzu u moich dziadkow

Hej dziewczyny! Muszę Wam powiedzieć że magiczne kciuki działają :-) Dzisiaj dzwoniła do mnie babka i przeszłam na dalszy etap rekrutacji (i tym razem ostatni) Rozmowę mam zaraz po świętach więc jeszcze poproszę o kciukasy :-)
A tak pozatym mały śpi a ja mam straszny syf w domu!!! muszę chociaż to trochę ogarnąć, jutro jedziemy do mojej teściowej na święta 300 km, mam nadzieję że dojedziemy bez żadnych problemów :-)
Dzisiaj dostaliśmy już prezenty od moich rodziców, mały dostał kurteczkę zimową i piłkę a my z mężem choineczkę 50 cm (a już myślałam że będziemy mieć święta bez choinki)
I jeszcze na koniec życzę Wam wszystkim i każdemu z osobna ciepłych, zdrowych i rodzinnych świąt, dużo miłości i zadowolenia z naszych pociech bo to jest najważniejsze a reszta jakoś się ułoży :-)

oj dobrze to kciukasy dalej zacisniete za Ciebie

u mnie juz po syfir,po cmenatrzu posprzatalam chalupke,teraz jak male spaia juz 2 raz przelecialam podloge
jeszcze tylko do tesciow i mozna swieta zaczac

oj kiepsko z tym swiatlem,zycze szybkiego podlaczenia

Marta to trzymam kciuki za staranka i nastepna dzidzie na bb

to tak jakbysmy sie juz nie zobaczyly:tak:

Tradycyjnie jak co roku
sypią się życzenia wokół,​
większość życzy świąt obfitych​
i prezentów znakomitych,​
a ja życzę, moi mili,​
byście Święta te spędzili​
tak jak każdy sobie marzy.​
Może cicho bez hałasu​