reklama

Wrzesień 2010...

dziewczyny błagam pomózcie :-( dziś mieliśmy szczepienie te ostatnie i po szcepieniu mała strasznie płakała,pokazując n nóżki ...czyli bolały ją...do domu wróciłyśmy było ok położyła się spać jak wstała chodziła trochę i płakała pokazywała na nóżki..nic nie ma tylko kropkę czerwoną od wkłócia..wieczorem totalna masakra płacz przez cały prawie czas na chwilę dała sie zabawić ale za chwilę znów ryk :no::no: nie chiał wcale stać na nogach dosłownie nie stała płakała jak próbowałam to zrobić nawet na siedzaco płakała :no: teraz nie spi bo obudził ja ból..dałam czopek przed spaniem ... leży rusza prawą nóżką jak mówię żeby kopnęła używa tylko prawej nóżki jak prawą dotknę w miejscu ukłócia to sie krzywi popłakuje ale lewa noga masakra wcale nią nie rusza :-(:-(:no::no: nie podnosi jak dotykam to płacze:no: leży nie wstanie sama nie wiem czemu..juz nawet za mną nigdzie nie chodzi tylko leży i nie rusza się :no: nie wiem czy to normalne? aż tak ja bolą nóżki? od wkłócia? boże błagam doradzcie coś....co to może być? dodam że jest szcęsliwa smieje sie zaczepia mnie nawet teraz hehe ale się nie rusza nawet nie usiądzie i nie wstanie bo zaraz płacz:no: ja chyba zeświruje :-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-( nie wiem co robić

reklama
beti to nei normalne.:-( Ale co to, nie wiem. Lekarz Ci powie że norma, czekać. Chyba, że masz konkretnego lekarza. Normą jest zaczerwienienie po wkłuciu, lekka bolesność, cała reszta nie. Nie wiem co Ci doradzic bo moje rady to wiesz...
Jeśli nie rusza tą nogą to poleciałabym do szpitala, ale nie oczekuj że uznają to jako odczyn po szczepieniu, chyba że będziesz mieć szczęście. Powodzenia, jakby coś dawaj znać. cholernie mi przykro:-(
Mozliwe że to chwilowy praliz też nóżki, czasami czytałam o takich przyapdkach...ale i to nie jest normą i MUSI lekarz to uznać za nop, jeśli tak to wyglada...

Moze przyłóż jej kostki lodu owinięte w materiał, delikatnie rozmasuj, spróbuj wyczuc co się dzieje w nóżce. czy jest guzek, czy w ogóle jest czucie w nóżce, czy jest ograniczone miejscami...

Ostatnia edycja:
nie wiem...jeśli wolisz, czułabyś się lepiej to pojedź do szpitala ale nie sądzę żeby Ci jakospomogli. Oby mała jak najszybciej uporała się z tym. Ale mimo to, Beti to jest reakcja która powinna byc wpisana jako NOP w karcie małej.
Pilnuj jej czy nie traci oddechu itd itd...
Nie chcę Cie straszyć ale jak tak mocno zareagowała to wiesz, lepiej żebyś wiedziała że wszsytko moze sie tak naprawdę wydarzyc. Pilnuj jej i jakby coś to lec do szpitala. Jak chce leżeć, niech leży, szczepienie to mega obciażenie dla organizmu.
Trzymam kciuki i dawaj znać co i jak ok?

Beti aż mi ciary przeszły, nie mam bladego pojęcia co robić w takich przypadkach, ja już bym leciała na izbę przyjęć. Mam nadzieję że już jest dobrze. Biedna malutka:no:. Napisz co tam. A na co była ta szczepionka?
Dziewczyny podaję linka do klikania żeby pomóc różnym instytucjom, ja staram się klikać codziennie.
Klikaj | Siepomaga
Dobranoc

Beti my to szczepienie mieliśmy we wtorek i pielęgniarka mówiła nam że to szczepienie bardzo boli tyle że my dostaliśmy w 2 rączki i jedną nogę (pani mówiła że w nóżki bardziej boli dlatego u nas kłują tylko jedną). A co do bólu to ja pamiętam z moich szczepień że jeszcze po kilku dniach bolała mnie ręka po szczepieniu i wszyscy mówili że to normalne-taki urok. Może spróbuj rozmasować te nóżki od wewnątrz (bo tam pewnie boli)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry