reklama

Wrzesień 2010...

Witam!
Wichura trwała u nas calutką noc :surprised: i też mnie rozbolała głowa. Ale tak wrednie - migrenowo i po kilku godzinach walki musiałam wziąc paracetamol. Ale jak miałam wizytę w czwartek to jeszcze raz się dopytałam jak to z tym paracetamolem jest i lekarka potwierdziła, że mogę brać.
W domu stres bo ciągle tkwimy w remoncie a tu już marzec i ani się obejrzymy będzie sierpień-wrzesień a u nas nawet drzwi do pokoi nie ma... nawrzeszczałam z tej okazji na Małża :hmm: a on od razu jakiś taki pokorniutki się zrobił :cool2:
Tymczasem nastawiłam gulasz wołowy - mam niesamowitego smaka.

reklama
ale pogoda piekna- nie ma co, tylko na spacerek po plazy :)brrrr

ja mam straszna ochote na plackiziemniaczane- ale tarkowac nie bede, nie chce mi sie, zrobie zapiekane ziemniaczki.
jezeli wczesniej nie zasne,bo spac moge ciagle... zastanawiam sie czy tarczycy sobie nie zbadac,bo ja zawsze wiecznie spac a pomimio ,ze jem jak prosiaczek - chuda.
moze to niedoczynnosc jakas

Dorota- to pewnie toxo z przed ciazy, bo zeby zachorowac podczas ciazy trzeba miec mega pecha i nieuwazac...
lepiej juz miesa na kotlety juz nie probuj- na chybil trafil przyprawiaj :)

Witajcie:-)
Czy mialyscie badany pomiar glukozy we krwi ? na czym to polega - wiem ,ze trzeba wypic cos wstretnie slodkiego . Jutro mnie to czeka:-)
tak piję się glukozę (fuj) ale tylko wtedy gdy robi się test obciążenia glukozą, może ty masz glukozę na czczo?? bo obciążenie glukozą robi się dopiero koło 20 tygodnia z tego co pamiętam...

Kasia to mnie pocieszylas - bo ja mam w sumie wr , morfologie i glukoze we krwi wiec moze to taka zwykla:-)
A jak jest ze skierowaniem od lekarza prywatnego - w laboratorium robiaz place czy nie?

Kasia to mnie pocieszylas - bo ja mam w sumie wr , morfologie i glukoze we krwi wiec moze to taka zwykla:-)
A jak jest ze skierowaniem od lekarza prywatnego - w laboratorium robiaz place czy nie?

Pewnie to glukoza na czczo więc masz jeszcze trochę czasu :) Jeśli nie masz przybitej pieczątki z jakiejś praktyki publicznej tego gina to niestety czekają cię koszty :(

A jaki jest koszt badania krwi i moczu? orientujesz sie moze? w sumie to wkurza - bo chodzi sie prywatnie , bo w sumie i szybciej i lepiej ale za badania placic to porazka ale no coz .

Trixi gratuluje udanej wizyty :-) Noi przylaczam sie do trzymania kciuków za wizyte dorotki 8.03 :-)
Ja wlasnie wciagnelam pyszny zurek z jajkiem i kielbaska... Czekaja mnie jeszcze lazanki z grzybkami i kapusta.. Dzis mam dzien wolny, wiec moge sobie dogadzac do woli :-) Pogoda na zewnatrz straszliwa, wieje i pada.. W weekend umylam samochod z nadzieje, ze slonce juz zostanie - jednak dzis auto wyglada tak samo, jak przed myciem :-(
Dzis kupilam nowe opakowanie Feminatalu, wczesniej bralam Feminatal Metafolin 800.. ten jest 400 i ma kapsulki rozowe i zolte.. rozowe sa z witaminami a zolte z rybim olejem.. zastanawiam sie tylko, czy brac jedna taka i taka w ciagu dnia.. z ulotki wynika niby, ze obie naraz.. Czy ktoras z Was bierze taki sam?

Dodzwonilam sie do gina.. nalezy brac zolta + rozowa w ciagu jednego dnia :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
nap ewno chodzi o glukozę na czczo:tak: a koszta nie sa jeszcze takie straszliwe..przynajmniej u mnie.
Dziewczyny kciuki trzymam za Wasze badania!! Będzie dobrze!!!
A placki ziemniaczane :happy::happy: mniam..też bym zjadła ale kurcze nie chce mi siętrzeć..mam ochotę na placki po węgiersku ale takie dobre to tylko w restauracjach robią:baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry