Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Witam serdecznie dziewczyny,dzień dobrynap ewno chodzi o glukozę na czczoa koszta nie sa jeszcze takie straszliwe..przynajmniej u mnie.
Dziewczyny kciuki trzymam za Wasze badania!! Będzie dobrze!!!
A placki ziemniaczanemniam..też bym zjadła ale kurcze nie chce mi siętrzeć..mam ochotę na placki po węgiersku ale takie dobre to tylko w restauracjach robią
![]()
sama krew i mocz nie są takie drogie, jak dochodzą badania specjalistyczne, czyli toxoplazmoza itd. to wtedy czuc po kieszeni. W sumie to mnie też bardzo wkurzało, no ale chodziłam w pierwszej ciąży prywatnie i za wszystkie badania buliłam :-(A jaki jest koszt badania krwi i moczu? orientujesz sie moze? w sumie to wkurza - bo chodzi sie prywatnie , bo w sumie i szybciej i lepiej ale za badania placic to porazka ale no coz .
ja tez biore tylko kwas foliowy bo mam dobre wyniki..moj gin narazie nie kazal mi brac wit..ale w zamian jem duzo owocow i warzyw.Mnie Gin powiedziała, że nie muszę brac nic oprócz foliowego... bo niby wyniki mam bardzo dobre. Bierzecie te witaminy na własną rękę czy lekarz Wam je polecił?
to moja pierwsza ciaza ale tak jak Ty postanowilam ze dopuki wszystko dobrze z ciaza to bede chodzila panstwowo..i przyzam ze jak narazie jestem zadowolona..pierwsze usg mialam w 8tc a teraz 9 marca juz bedzie nastepne..sama krew i mocz nie są takie drogie, jak dochodzą badania specjalistyczne, czyli toxoplazmoza itd. to wtedy czuc po kieszeni. W sumie to mnie też bardzo wkurzało, no ale chodziłam w pierwszej ciąży prywatnie i za wszystkie badania buliłam :-(
Tym razem postanowiłam że dopóki nic się nie będzie działo niedobrego (tfu, tfu, tfu) to chodzę państwowo (wszystkie badania za free, i USG zrobią a i położna za każdym razem KTG robi (od 16 tyg.) no i codziennie przyjmują gdyby się coś działo to zawsze mnie przyjmą także nie jest tak źle). USG prenatalne (13tydzień) i połówkowe zrobię dodatkowo prywatnie (u obrego lekarza, do którego chodziłam w pierwszej ciąży) a poza tym nie będę płacic, no bo w końcu po coś składki płacę!!!! I dla zasady tak robię, nie wiem czy dobrze?? Mam nadzieję że taak...

masakra dziewczyny ledwo żywe bo takie dzieci ogromne...a mi połozne mówiły że takie jak ja mam to idealny noworodek bo i mama zadowolona z porodu i dziecko wygląda jak nowo narodzone a nie miesięczne....jednak jeśli ktoś ma anemię i musi brać to nic nie mówię :-)Tym razem postanowiłam że dopóki nic się nie będzie działo niedobrego (tfu, tfu, tfu) to chodzę państwowo (wszystkie badania za free, i USG zrobią a i położna za każdym razem KTG robi (od 16 tyg.) no i codziennie przyjmują gdyby się coś działo to zawsze mnie przyjmą także nie jest tak źle). USG prenatalne (13tydzień) i połówkowe zrobię dodatkowo prywatnie (u obrego lekarza, do którego chodziłam w pierwszej ciąży) a poza tym nie będę płacic, no bo w końcu po coś składki płacę!!!! I dla zasady tak robię, nie wiem czy dobrze?? Mam nadzieję że taak...