• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

wrzesień 2011

asia na mnie dzisiaj tez sie patrzyli, bo moje nosidelko takie fajne kolorowe jest wiec od razu przykuwa wzrok a do tego widac jak tam taki maly osesek siedzi :-D ale mi to w ogole nie przeszkadza. No i tez ciagle ja po glowce caluje :)
Sorki ze obrazek taki duzy ale jakos modyfikacja zmniejszenia go nie dziala :-(
baby-carrier-organic-fashion_sienna-sunset_ergobaby.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
witam.. ja dzis kompletnie załamana.. mleko zanika mi z dnia na dzień.. wczoraj musiałam dawać butle dwa razy i w nocy raz.. nie wiem co jest grane.. chyba to już końcówka i będe musiała przejsć na butle całkowicie niby byłam na to przygotowana i tłumaczyłam sobie że trudno tak musi być ale za każdym razem jak mu podaje butle to płakać mi sie chce.. tym bardziej że mały woli cyca a w nim pustynia..:( strasznie mi przykro.. urodzić sama nie dałam rady teraz wykarmić nie mogę do dupy jestem...
Bafinka - witaj! Ja mam to samo...Jak miałam pokarmu tyle, że pod prysznicem ciurkiem leciało jak piersi były wolne to teraz ściagam dwa razy na dobę po 250 ml...Cały czas mam nadzieję, że to tylko kryzys laktacyjny, piję karmi, herbatkę ale efekty niewielkie...
Mała na zmianę raz jest ok, następnego dnia odwrotnie, marudna, płacze, mało śpi..I właśnie dzisiaj ma taki dzień płaczliwy, ręce mi odpadają...
Mam nadzieję, że takie dni długo nie potrwają bo mnie wykończy...
Wczoraj byłam z Duńką na bioderkach wszystko ok, mamy ćwiczyć i pieluszkować, ale ani mi to w głowie, nie będę Małej dodatkową pieluchą męczyła skoro wszystko w porządku...
Zacznę odciągać mleko sposobem o którym pisałyście, zobaczymy czy zdziała coś w moim przypadku, bo mimo wszystko chciałabym powrócić do mojej laktacji z początku...Ten kryzys z pokarmem rozpoczął się tydzień temu i niestety trwa...
O znowu Mała kwęka - to się napisałam ehhh

Bafinka - witaj! Ja mam to samo...Jak miałam pokarmu tyle, że pod prysznicem ciurkiem leciało jak piersi były wolne to teraz ściagam dwa razy na dobę po 250 ml...Cały czas mam nadzieję, że to tylko kryzys laktacyjny, piję karmi, herbatkę ale efekty niewielkie...
Mała na zmianę raz jest ok, następnego dnia odwrotnie, marudna, płacze, mało śpi..I właśnie dzisiaj ma taki dzień płaczliwy, ręce mi odpadają...
Mam nadzieję, że takie dni długo nie potrwają bo mnie wykończy...
Wczoraj byłam z Duńką na bioderkach wszystko ok, mamy ćwiczyć i pieluszkować, ale ani mi to w głowie, nie będę Małej dodatkową pieluchą męczyła skoro wszystko w porządku...
Zacznę odciągać mleko sposobem o którym pisałyście, zobaczymy czy zdziała coś w moim przypadku, bo mimo wszystko chciałabym powrócić do mojej laktacji z początku...Ten kryzys z pokarmem rozpoczął się tydzień temu i niestety trwa...
O znowu Mała kwęka - to się napisałam ehhh

250 ml ? :szok::szok::szok::szok: to Ty masz mnóstwo pokarmu, ja odciągam najwięcej 50-60 ml

Sińka – trzymam mocno kciuki ;) Masz racje – próbuj ;) Na pewno się uda ;)
Wrześniowa – no Wojtunio cudo… mamusi prezencik zrobił ;) Super!
Nanusia – dzielna mamusia z Ciebie … tak trzymaj a synuś podziękuje Ci za Twoja miłość ;)
Madzia – nooo dzisiaj widzę większość maluszków jest grzeczna… rewelacja!
Bluetooth – kołysanka działa to najważniejsze heh to nic że czasem człowiek ma już dosyć hehe, ja nie wiedzieć czemu śpiewam…. poszła Karolinka do Gogolina hihihi No i trzymamy kciuki za wypisanie recepty ;) Kurcze mam także nosidełko… muszę koniecznie wypróbować ;)
Klementynko – ooo taak popieram-tak by mogło być do wiosny… pogoda CUDNA!
Asiu - odpocznij troszkę… wykończysz się – tyle biegasz słonko… a kultura ludzi pozostawia czasem wiele do życzenia… ech…
Nalka – uff dobrze, że już po wszystkim i masz to z głowy… ale niezłą kasę z Ciebie ściągnęli… nie ma co… Najważniejsze jednak, że wszystko dobrze się skończyło i czujesz się lepiej ;)
Jejku Wy wszystkie takie dobre mamusie jesteście i lubicie szydełkować… brrrr ja nie cierpię hehe Oj zołza ze mnie chyba ;P Gotować tez nie lubię, piec także… Nie mam do tego cierpliwości. Robię to bo muszę ;) Miałam być chyba facetem. ;) Dobrze mi idzie majsterkowanie, tapetowanie itd. ;)
Zauważyłam, że od kilku dni Kamiś po 16:00 robi się okropnie marudny i płaczliwy. Pomyślałam, że to faktycznie kolki… Po Sab Simplexie jest super i zasypia ;) Biedaczek…
No a u nas powoli przygotowania do chrzcinek… Jutro wielkie zakupy. Znając jednak życie i ludzi to przed wolnym piątkiem będzie jazda bez trzymanki… Tak więc jutro Kamiś do koszyka i fruuu na zakupy ;) Kocham hipermarkety hehe Koło nas jest ich w brud… Naokoło pełno i jeszcze na węźle - tuż obok ma być wybudowany największy w Polsce i prawie w Europie „Europa Centrum”… Raj dla mnie ;);P

Bafinka kurcze stawiam Ci gorącą czekoladę byś już tak o sobie nie myslała. Dałaś radę donosić ślicznego maluszka - a co 9 miesięcy to kot go nosił czy Ty ;) dałaś radę być z nim. A co. A kto go przewija, karmi, nosi na rękach, tuli by sie nie bał zimnego świata, kto mu śpiewa i głaszcze do snu. To jest macierzyństwo. A co do laktacji przystawiaj jak najczęściej, odpocznij i bądź dobrej mysli. A jeśli sie nie uda - w co wątpię to i tak nie masz sobie co zarzucić bo sie starałaś.

Kocham hipermarkety hehe Koło nas jest ich w brud… Naokoło pełno i jeszcze na węźle - tuż obok ma być wybudowany największy w Polsce i prawie w Europie „Europa Centrum”… Raj dla mnie ;);P

W którym miejscu to ma powstać? Mam niedaleko, pewnie często będę odwiedzać :-)

I mam pytanko odnośnie Sab Simplex. Dostałam od kuzyna rozpoczętą buteleczkę. Niestety etykieta jest po niemiecku, a ja nie znam tego języka. Napiszcie proszę jak się tego używa i czy te kropelki mają taki mleczny kolor, bo moje właśnie takie są. No i czy trzeba to trzymać w lodówce? Narazie nie potrzebujemy z nich korzystać, bo herbatka z kopru i rumianku świetnie działa na jelitka małej, ale w razie potrzeby warto wiedzieć co i jak.

Agusia - Sab Simplex ma taki mleczny kolor... Podajesz średnio 15 kropel... Ja np. tylko wieczorem ale wiem, że można również przy każdym posiłku...
Europa Centrum ma powstać na drodze wyjazdowej z Gliwic w kierunku Mikołowa, Tychów, ewentualnie Katowic... Dokładnie to przedłużenie ul. Pszczyńskiej ;) Dokładnie w przecięciu A1 z A4 ;) Mają to oddać chyba pod koniec 2012roku... zobaczymy ;)

Cześć Kobitki.
Wpadam tylko na chwilkę powiedzieć wam że teraz miałam trochę zajęć i nie było kiedy czytać, ale nadrobię.
Jutro idziemy na szczepienie - już na samą myśl się trzęsę jak to będzie wyglądać...
Byłam dzisiaj u ginka i właściwie nic wiele nie wyniosłam z tej wizyty, nawet nie badał mnie tylko usg zrobił... A Ty Tofilesia byłaś już? Dowiedziałaś się coś więcej niż ja?
Chusta dzisiaj przyszła, próbowałam motać na razie nie wkładając małego. I trochę boję się wkładać go do niej, przez to że głowa jeszcze nie jest na tyle stabilna i jak nim obracać żeby go w tej chuście usadzić :baffled: Może powoli damy radę.
A tym czasem uciekam do spania, bo królewicz też już śpi. Miłego wieczoru i przespanych nocy. Papa

reklama
mambusia ale jakbyś mój bałagan zobaczyła... nie kończę:-D no nie chce mi się... a gotuję, bo muszę, bo chłopaki z głodu by umarli:sorry2:

Bluetooth mi się ergo podobało, jak Michaś był mały, ale cenowo nieosiągalne było.
Ola 250? wooow!!!
Bafinka tak samo myślałam przy Miśku, ale to nie prawda! nie jesteś do d... Nam się laktatorem udało rozhulać, ale myślałam, że się zaryczę. Teraz nie mamy problemu, ale brałam to pod uwagę, że młoda będzie dokarmiana. Ciesz się chwilami spędzonymi z dzidzią, MM to jeszcze nie koniec świata. I pomyśl, że chociaż trochę mogłaś/możesz jeszcze karmić piersią i głowa do góry

Klaudia dziś śpi cały dzień z przerwami na karmienie. Boję się nocy:szok: wczoraj, a raczej dzisiaj, obudziła się przed 24 padła dopiero ok 4:30. Nic jej nie pasowało. Znów miała dzień (a raczej noc) na "nie". Gdyby nie Michał miałabym to w nosie, też bym spała w dzień;-) a tak... nie da się:no:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry