• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

wrzesień 2011

U mnie z dolegliwości jak na razie tylko męczliwość straszliwa, no i wczoraj senność. I mam nadzieję, że tym razem obędzie się bez mdłości, bo 13 stycznia lecę do Pl i nie wyobrażam sobie tej podróży z takimi "przyjemnościami".

Fleur idzie się przyzwyczaić do tutejszego systemu opieki nad ciężarną. Ja w każdym razie byłam bardzo zadowolona w poprzedniej ciąży, że nie muszę co chwila biegać na jakieś wizyty i badania. Jedyne czego żałowałam to mała ilość usg.

A w ogóle to właśnie się dowiedziałam, że moja koleżanka też w ostatnim czasie zaszła w ciążę :) Termin ma na 18. sierpnia i spodziewa się bliźniąt. A mnie dziś od samego rana bliźniaki chodziły po głowie, aż się zaczęłam zastanawiać, czy nie jestem w ciąży mnogiej ;) Ale widać koleżanka mi telepatycznie wiadomości wysyłała ;)
Czesc Tusienka ty juz masz doswiadczenie wiec wiesz co i jak ja to wolałabym juz od razu zrobic jakies badania jak w PL ale nic musze uzbroic sie w cierpliwosc :)

reklama
Fleur przy pierwszej ciąży nie miałam żadnego doświadczenia ;) Ale nie martw się będzie ok. Ja trafiłam na świetną GP i super położne, w tym jedną znałam na dłuuugo przed ciążą, no i w szpitalu też miałam świetny personel, zarówno ten od opieki prenatalnej, jak i od samego porodu. I życzę Ci żebyś tak samo dobrze trafiła.

Fleur przy pierwszej ciąży nie miałam żadnego doświadczenia ;) Ale nie martw się będzie ok. Ja trafiłam na świetną GP i super położne, w tym jedną znałam na dłuuugo przed ciążą, no i w szpitalu też miałam świetny personel, zarówno ten od opieki prenatalnej, jak i od samego porodu. I życzę Ci żebyś tak samo dobrze trafiła.
Dzieki Tusienka z tego co wiem to u mnie w miescie mamy bardzo dobry oddział położniczy i oby trafic na dobra połozna ,do Gp nie musze sie umawiac od razu mam wizyte z położna .
A teraz z innej beczki macie jakis pomysł na obiad :)

u mnie dziasiaj sałatka cezar, a ja jeszcze mam wielką ochotę na kurczaka z oliwkami w sosie sojowym więc przy okazji sobie zrobię. I do tego zupa grzybowa

az mi ochota na makaron przyszła, a w szawce jakiś niezdrowy makaron knora z torebki. Wogole to staram sie nie jeść za dużo makaronu, ziemniaków, chleba i cukrów, żeby z bardzo nie przytyć. Miałam w planie iść teraz na ostrą dietę żeby zrzucić nadmiar kg a teraz trzeba zmienić plany.

A na kolacje planuje twarożek ze szczypiorkiem :)

asia* tusienka smaka narobiłyście okropnego, tym bardziej, że siedzę w pracy z językiem do podłogi. Ale po mnie też chodzi makaron tylko w wydaniu mojej ulubionej zapiekanki z brokułami:):-p

Rzeczywiscie smaka narobiłyscie :) tymi pysznosciami niestety nie mam makaronu a do sklepu nie chce mi sie isc chyba zrobie jakąs zupe ale tez nie bradzo mam ochote :)
Asia co do diety to ja tez taki miałam zamiar no ale teraz to juz nie ważne :)

A ja z dietą zdążyłam :D także tym razem wkraczam w ciążę bez nadprogramowych kg. W poprzedniej trochę ich miałam, ale przez pierwszy trymestr miałam takie mdłości, że straciłam 8kg i koniec końców po porodzie ważyłam tyle samo, co przed... ;)

reklama
Ja coś czuje że ciąża może się źle skończyć dla mojego ciała i kilogramów, dlatego postanowiłąm uważać co jem, będe jeść dużo witamin i porzytecznych rzeczy a zrezygnuje z pustych wypełniaczy i cukrów. Na szczęście nie ciągnie mnie wogóle do słodyczy a przed ciążą strasznie, więc jak narazie udaje mi się zdrowo odrzywiać oby tak dalej.

Odebrałam wyniki bety
1058 mUI/ml
więc według normy wychodzi 5 tydzień :) więc się by zgadzało
jutro powtórze badania to zobacze czy przyrasta ok.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry