reklama

wrzesień 2011

Witam wszystkie przyszłe mamusie, jestem tu nowa i chciałabym dołączyć do grona mam na wrzesień:tak:latem przez miesiąc starałam się o dzidziusia, ale nie wyszło i zaprzestałam, teraz znowu zapragnęłam, brałam lek Provera na uregulowanie miesiączki od 2 miesięcy, i tak mi ją rozregulował że miałam okres 10 dni, pojechałam na wizytę do gin i na USG, a lekarz gin i drugi wykonujący USG kazali mi uciekać do domu i starać się o dzidziusia bo na pewno powinno sie udać TEGO dnia, to była środa 28, no więc się postarałam tak jak lekarze sugerowali, teraz będę czekać na wynik. Mam już cudownego synka 4 latka i chcę żeby miał rodzeństwo:-)

reklama
witam wszystkie dziewczyny, właśnie zrobiłam test ciążowy i cała się normalnie trzęsę!! mam już córcię trzyletnią i mam nadzieję że To będzie druga dziewczynka co by wszystkie piękne sukienusie po Martynce wynosiła :-D

Witam czarnulka i moje gratulacje.
Ja też jestem tu nowa i to moja pierwsza ciąża, mam nadzieję, że dzięki forum będzie mi łatwiej zrozumieć pewne rzeczy, no i ze względu na wspólne tematy, będzie raźniej pogadać o swoich sprawach :)
Witaj i dbaj o siebie :)

Ja chora jestem już od 5ciu dni, am temperaturę w dzień 37 a wieczorem 38 stopni :/ Nie mam tu lekarza- dopiero jak się przeprowadze za tydzziń to się mogę zarejestrować, wiec dzwonie do Polski żeby mama sie dowiedziała czy to już niebezpczne jest, czy mam przeczekać, czy co robić. Myślę, że to grypa, bo wcześmiej miałam bóle gardła no i mięśni, moj Mąż też miał... a teraz już gorączka i katar od tylu dni. Odkąd się dowiedziałam, że będzie dzidzia to nie biore żadnych leków i męcze się strasznie, nie spię bo w nocy gorączka.. ah...

Kali z tego co ja wiem to tylko Nospa i Paracetamol, jak ja byłam z Martyną w ciąży przeziębiona to tylko na to mi lekarz pozwolił. Aaaa i jeszcze sól fizjologiczna do psikania na katar. Uważaj na siebie i kuruj się!!
a gdzie się przeprowadzasz do Polski?

moje gratulacje Dziuba :) Ja też myśle o córeczce ale to chyba tylko dlatego, bo wydaje mi się, ze bardziej bym wiedziała co i jak :P

Ja właśnie dzwoniłam do Polski do lekarza i kazał mi natychmiast wziążć antybiotyk, powiedział, że tak długo trwające przeziębienie jest bardzo niebezpieczne a antybiotymk wcale nie tak bardzo...wziełam więc ten duomox ale starczy mi tylko na 3 dni :/ wiecej nei ma i nie mam skąd wziążć:/ Powiedział mi tez, ze mam zbijac gorączkę paracetamolem.

przeprowadzamy się do Londynu :)

czyli Paracetamol się sprawdza... bierz Kochana ten antybiotyk, gorąca herbatka z miodem i cytryną, mleko z czosnkiem i wystarczy Ci ten antybiotyk, za 3dni będziesz zdrowiutka! kuruj się!

mam chrypę,gardło zawalone,ledwo cokolwiek przełykam czym mogę się leczyć?? w aptece Pani powiedziała że w tak wczesnej ciąży to nic się nie bierze...a ja czuje że nie przejdzie bez leków

no i witam w Nowym Roku :)
jak modek już nam utworzy podforum wrzesień 2011 to na pierwszą stronkę wrzucimy nasze suwaczki z terminami porodu ok?? no i w ten sposób powstanie lista..

Ja chora jestem już od 5ciu dni, am temperaturę w dzień 37 a wieczorem 38 stopni :/ .
w ciąży temp.37 to nie jest stan chorobowy,kobiety w ciąży mają zazwyczaj temp.wyższą do 37,60 ale jak masz już 38 to coś może być na rzeczy (tylko nie wiem ile wieczorem kobieta w ciąży ma bo nei sprawdzałam,ale myślę że dochodzi do 38)

Gapa ze mnie :) a wydawało mi się, że dokładnie przejrzałam forum, zanim stworzyłam temat :) Witam i oficjalnie dopisuję się do wrześniowego grona :)

reklama
witaj tusienka,
na kiedy macie terminy?

ja mam na imię Justyna i lat 28
mam jedną córeczkę Emilią ma rok i miesiąc
przez 2 lata starałam się o córeczkę,udało sie dzięki clo i dupku
a teraz udało sie w 5 cyklu
miałam problemy z prolaktyną i brałam bromka,a od nowego roku miałam działać z clo no ale udało się,to jest cud bo nigdy wczesniej nie miałam owu bez clo...no a teraz udało się!
odkąd ujrzałam II krechy łykam duphaston,byłam już 3 razy na becie,wczorajsza beta 2433,9 we wtorek mam pierwsze usg (boję się strasznie że nie ujrzę serducha) 3 lata temu miałam ciąże obumarłą więc zawsze to wraca...
w ciąży z córeczką miałam zatrucie ciążowe (okazało się dopiero pod koniec) bo mój gin olewał typowe tego objawy (cisnienie 168,białko w moczu,opuchnięta,bezsennośc itp...)
teraz jak zrobiłam pierwsza bete i wyszło 22 to zadzwoniłam do niego to powiedział że jest za niska i że nie ma szans na rozwój i że mam odstawić dupka i czekac na @,ale ja go nie posłuchałam intuicja mówiła mi co innego czułam że jestem w ciąży a za 2 dni beta już 90 ,wiec postanowiłam zmienić gina (cięzko było bo w mojej miejscowości cięzko o dobrego gina,no ale znalazłam gina na nfz ma super opinie w necie ale wizyta dopiero 16 luty wiec teraz i tak muszę iśc do tego starego...
ten stary będzie na tzw, zaczepke,zawsze do neigo mogłam przyjść bez zapisu wiec taki gin mi sie przyda,ale bedzie też ten drugi więc jeden z tych dwóch zawsze nie pominie czegoś...

no to tyle o mnie...a teraz o sobie cos napiszcie,
aaa i mieszkam 40km od Warszawy

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry