hejka,
ja jak na razie nie dolaczam do klubu z problemami brzuszkowymi, Domi jakoś sobie radzi, kupy robi regularnie, baczki tez puszcza, nie daje jej nic, herbatki by nie wypila bo smoczka żadnego nie chce. Jest wylacznie na cycu. Wiec ja pije jakas herbat, laktacyjna z koprem, melisa i takie tam... i albo po tym puszcza baczki albo tak sama od siebie.
Ewelina moja Domi równiez lapie czkawki, czasem ma 4-6 dziennie, najczęsciej jak juz sie jej odbije i poloze ja w rozek to zaczyna czkać!!! czasem ja zostawie by samo przeszlo, albo dostawie do cyca,... ale to znów odbijanie i znów obawa ze czkawka wroci. Pije dość łapczywie wiec to pewnie dlatego... do tego moze niedojrzalość przepony u takiego Maluszka dochodzi.
Noc w miare spokojna, pobudka po 1 o po 4, ok godzina na karmienie, odbijanie i inne atrakcje i potem sen, choc zlosci równiez byly, ja juz zasypialam nad nia!
Ale ogolnie nie jest zle! jak widac niektóre dzieciatka nie dają Mamom pospać, wiec Sophie i Domi oby tak dalej.
A wlasnie....
kapiemy ok 20 Mala jest najczesciej juz glodna po kapieli i wydziera sie i zlosci, czy jest sens dac jej trochę piersi z godzine przed kapielą by byla spokojniejsza? nie bedzie jej sie ulewac?
Niestety potem po kapieli nie bardzo chce spac i tak dopiero po marudzeniach, cycu itp zasypia po 23.
macie jakies pomysl jak jej pomóc by sie tak nie zloscila?
pozdro i dobrego tygodnia:-)