reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
axa oj to fajnie że u Kacperka wszystko dobrze:tak:
Verita jak ona śpi:szok: przecież to zawału można dostac:baffled:
A powiedz mi ten projektor z TOMY ma funkcję samej lampki,czy lampka świeci tylko z pozytywką i czy ma ograniczenie czasu czy da się ją zostawic zapalona na całą noc i czy daje w miarę jasne światło czy raczej ciężko przy niej cos w nocy zobaczyc?

Marcelek śpi dopiero od jakiejś godzinki.Śpiący był bardzo a zasnąc nie mógł,co go od cyca oderwałam to oczy jak 5 zł,za to Alanek nie mógł się doczekac mycia i mi przysypał nad kolacją a jak nie przysypiał to powiedział cos głośniej i Marcel usnąc nie mógł tez przez to.W końcu malutką gadzinkę zostawiłam w łóżeczku posknerczał sobie a ja na biegu Alanka ogarnełam.Ale wykończyłam w końcu skubańców i ja tez juz umyta i chyba zaraz pójdę spac.A chyba bo jestem jakas niespokojna.Czasami jak męża nie ma to mi odwala,chodzę sprawdzam drzwi,zapalam lampę przed domem,i sprawdzam czy dzieci oddychają.Głupota mi uderza że ktoś przyjdzie dzieci mi zabierze albo coś się stanie.Jak był tylko Alanek to szłam do niego przyniosłam śpiacego do mojego łóżka i dopiero zasypiałam.A teraz już go nie przy nosze bo by się nie wyspał jak by młodszy w nocy płakał.No nic trzeba isc spac a nie o głupotach myślec:-p
Ten zolty projektor to jest swiatlo i dzwiek razem, fajny do usypiania bo muzyka cichutka mozna zmieniac melodie, i ma wylacznik na 5 i 10 minut. Samej lampki nie mozna wlaczc (przed chwila sprawdzalsm). A ten niebieski jest glosniejszy ale ciekawszy dla dzidzi, kiedy projektor jest wlaczony to na korpusie przesuwaja sie postacie z puchatka do tego na suficie. Ten ma silna lampke ale tez nie mozna wylaczyc muzyki. Tez szukam samodzielnego projektora, wiem ze jest bo 3 lata temu przyjaciolce kupilam ale nie pamietam jakiej firmy :-(
M IDZIE NA URLOP NA TYDZIEŃ ALE SIE CIESZĘ NAWET NIE WIECIE JAK!!!!!

Hehe ale fajnie :)))

Oj wierze tez czekam na jakies wolne, w piatki szybciej konczy to sie lepiej czuje i ciesze :-D

Witam:-)

Dawno mnie tu nie było ... ale jestem ciągle sama z Natalką bo M na delegacji jest tylko w domu na weekend.
Mała ostatnio była chora miała dwa antybiotyki a jeden byl podawany w zaszczykach :-(
ale teraz już jest ok :-)

:tak:godzine temu koleżanka mi dzwoniła że wody jej odeszły i jedzie na porodówke :-)ale sie ciesze

pozdrawiam :-)

palma każdemu się może zdarzyć, ważne, ze malej nic nie jest, a guz zejdzie ;-)

mam dzisiaj Kolędę jestem wierząca, ale uwierzcie mi nie mam ochoty na Kolędę będąc sama z dwójką Maluchów,najchętniej bym Księdza nie wpuściła

Witam;-) Ale mnie łepisko boli..zwarjuje zaraz:wściekła/y::wściekła/y: Tyle dobrze że mały śpi.. My już powoli wychodzimy z rozmiaru 68 bo już wiekszość maława.. Ja nie wiem po kim On taki długi..tzn. ja w sumie jak na kobiete to wysoka jestem (172) a M ma 2 cm wiecej i on raczej z mężczyzn sredniego wzrostu..więc pewnie wzrostowe geny Arti odziedziczył po mamuszce i dziadku:-)

Martusia- Mojemu skok minął i dalej problemy z wczesniejszym pójsciem spać..wczoraj poszedł o 23.45...a rano o 6 już gadała:szok: Ale chyba wykminiłam o co kaman.. Wydaje mi się, że raz to ząbki i poddenerwowany, a drugie to muszę go wczesniej zacząć wyciszać np 1h przed spaniem zamkniemy sie w pokoju tak żeby miał` spokój i się bawił grzecznie sam a nie jak wszyscy siedzimy z rodzicami i gadamy albo coś oglądamy..to się w sumie nie dziwie że mu potem trudniej się wyciszyć i zasnąć..Jak mi to poskutkuje to napisze;-) Tyle że u Ciebie może być to właśnie skok

Future- Dzięki za radę! Na pewno skorzystam :tak:

Axa- Jak tam Synek ??
Patrysia- Ja tez już mam jej dość..a tu sypie i sypie:szok:

no i nas dopadło choróbsko
m zaraził mnie jelitówką, wczoraj ledwo żywa wylądowałam na zastrzykach i kroplówie
słabo mi
teraz m ma infekcje gardła, leci mu z nosa
młoda ma suchy kaszel

ostatnio m zauważył, że młoda ulewa
no ja też to widzę ;)
od może tygodnia, z dnia na dzień coraz więcej
muszę ją za każdym razem przebierać, bo czuć wymiocinami
i nie wiem czy się nie wybrać do lekarza

Doloress co masz zrobić jeśli wolno spytać

muszę znów się pofatygować do poradni hematologicznej w której i tak nic nie zrobią
zobaczą wyniki i będą kazać za pół roku znów przyleźć :confused2:

my też się wybieramy na ryneczek, ale czekam na TZ jak wróci z pracy i odeśpi trochę :tak:
mnie coś zaczęło łapać :no: ból gardła, głowy, ogólne rozbicie, kaszelek :wściekła/y:
no cóż będę się musiała z maseczką przeprosić ;-)
póki co zapodałam Apap C i 2 ząbki czosnku do kanapki :tak:;-)
całowania nie będzie :-D

miłego dzionka życzę wszystkim
z
drówka życzę

Mój Emilek ma dziś 18, i wiecie co, wcale nie czuję się staro:-)

wszystkiego najlepszego dloa Emilka

a my zawsze będziemy piękne i młode

Tygrysek takie cóś W14 DOMEK DLA DZIECI NAMIOT +200 PIŁEK SUCHY BASEN (2884376828) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
albo takie jak Merlin wkleiła, tylko ten w tym domku fajny, bo się zamknie, i dziecko nie wywali wszystkich piłek na glebę, i matka nie będzie musiała zbierać:-D

no jak będziesz tak zbierać codziennie po te 200 piłek to będziesz miała kondycje, że hej :-D

witam
nie nadrobie
zryta jestem, że hej
sporo problemów mam na głowie niestety :(

z Adusiem byłam dzisiaj u pediatry
na szczęście bądź i nie to nic poważnego chyba, ale powiedziała, że jeżeli to przebarwienie będzie postępowalo dostaniemy skierowanie do endokrynologa bo może to być problem hormonalny. Mamy przyjść do kontroli za 2 tygodnie

na dodatek się wkurzyłam bo umówiłam się na stronę zdrową a gabnet obok przyjmowała pediatra dzieci chore... koło mnie siedzial chlopczyk non stop kaszlący jak gruźlik...
jak cos załapaliśmy (tzn prędzej ja niż Aduś) to ja sie załamię

Na dodatek wczoraj walnęłam się w głowę i to solidnie i boli mnie od wczoraj... myślę, że to może być wstrząśnienie bo łeb mi pęka na dodatek jest mi niedobrze, nie umiem skupić wzroku...

powiedzialabym żyć n ie umierać!

Risiu mam nadzieję, że wszystko będzie ok i nie będziesz musiała po kolejnych lekarzach się turlać
a z głową uważaj
może sama się wybierz do lekarza

My po spacerku - oj zimno jest, w domu przewietrzyłam
Mężu umówił mnie na lekcje jazdy zaczynam od niedzieli

Ps. Tak mi się skojarzyło do tego co Tygrysek napisałaś do Patrysi .. w sobotę byłam w teatrze z koleżanką i jej koleżankami z kursu których nie znałam, oczywiście zostałam wcześniej zapowiedziana że jestem Marlena i ze jestem na macierzyńskim itd ... Stoję sobie przy szatni z koleżanką i podchodzi jedna z jej koleżanek i moja przedstawia mnie na co tamta " to Ty !! Na macierzyńskim i taka chuda " :szok: o co kurka jej chodziło nie wiem, ale uśmiałam sie na całego. W społeczeństwie panuje jakiś chyba bardzo przykry portret świeżej matki :-(

dobre
ale się uśmiałam :-D

Ale naskrobałyście przez weekend, nie dam rady nadrobić wszystkiego bo mam tylko chwilę. Od 2 dni się pakuję bo jutro lecimy do Polski:-)
Więcej nie pamiętam, jedną nogą już u rodziców:tak::-D Postaram się zaglądać i coś skrobnąć w tygodniu. Trzymajcie się ciepło!

miłego i spokojnego lotu

Kochane sorki, że dziś tak nie na bieżąco.
Kaci śpi cały czas, trochę pije, ale mówią, że za mało, pewnie będzie kroplówka. Dostał temperatury 39 stopni, lekarz mówił, że to normalne. kroplówka z przeciwbólowym i gorączkowym lekiem, dalej śpi.
Ja nie wiem jak w PL dzieci puszczają do domu w ten sam dzień:szok: M mówi, że wygląda straszne osłabiony.
Dziękuję Wam za troskę.

zdrówka dla Kacka ;)

Merlin dzis mial takie epizody ze wyl jak opetany. nie plakal, wyl. nic nie pomoglo. a ja nadal nie wiem co to bylo.

to ja mam to dziś :/
pewnie skok

Tygrysek Kaci 3 dni będzie w szpitalu, i jest z nim mój M. Tu oczywiście pokój z dwoma łóżkami, telewizorem i łazienką, plus oczywiście jedzenie dla M. To wszystko z ubezpieczenia. A ja z Kacem na chirurgii w szpitalu im Biziela w Bydgoszczy spałam na podłodze, tak ja zresztą wszystkie mamy.

Mój M dzwonił, i mówi, że co chwilkę sprawdza czy mały oddycha, bo............. w ogóle nie słychać jak oddycha, i ma zamkniętą buzię!!! Oddycha noskiem! Ależ jestem szczęśliwa.
Dobranoc Kochane!!!!

ale luksusy
dobrze, że jest coraz lepiej ;)

dzień dobry :-)

Witam się z kaszką bananową nestle :-D:-D:-D nyna nie zjadła, to ja dokańczam, woli mleczko :)
U nas już dobrze,mała zdrowa, apetyt wrócił, przyjechała babcia i Nataszkę nosi, jestem szczęśliwa. Piszę sobie odziennie pracę licencjacką i mam zamiar się szybko obronić :tak:;-)

A muszę się pochwalić , Nati od wczoraj przewraca się namiętnie z plecó na brzuszek .... nontoper ... :-):tak::laugh2:
gratuluję obrotów
pisz pisz tą pracę
już trzymam kciuki za obronę &&&

Dawno mnie tu nie było ... ale jestem ciągle sama z Natalką bo M na delegacji jest tylko w domu na weekend.
Mała ostatnio była chora miała dwa antybiotyki a jeden byl podawany w zaszczykach :-(

:tak:godzine temu koleżanka mi dzwoniła że wody jej odeszły i jedzie na porodówke :-)ale sie ciesze

zdrówka dla małej
i kciuki za koleżankę

Smoka na sile nie mozna dac jak nie chce to nie i po co stresowac dziecko "ulepszeniem ". Moja nie chce i na razie sie poddalam. Zebow tez szukam co drugi dzien i nic,bialawe ma ze juz przygotowane jedynki do wychodzenia ale na razie nie ma. Pamietam ze syn siostry urodzil sie z jedynka , na 2 tyg to juz mu cala wyszla wiec to zalezne od dziecka.
Nie wiem o co chodzi z tymi skokami ale ja ich nie mam u swojej corci. Syn tez ich nie przechodzil. Owszem wiecej rozumie,robi, zmienia jej sie zachowanie ale to z dnia na dzien cos nowego,nie nagle.
Najgorzej pisac na telefonie nie moge wrocic do watku a chcialam cos jeszcze napisac :(
No ja tez ze smokiem sobie odpuscilam. Niestety mala namietnie ssie kciuka czyli powtorka z rozrywki jak u starszej corci.A co do zebow to mi tez lekarka mowila, ze miala ostatnio "pacjenta"ktory urodzil sie juz z zabkiem czyli to naprawde mozliwe.

Tygrysek Kaci 3 dni będzie w szpitalu, i jest z nim mój M. Tu oczywiście pokój z dwoma łóżkami, telewizorem i łazienką, plus oczywiście jedzenie dla M. To wszystko z ubezpieczenia. A ja z Kacem na chirurgii w szpitalu im Biziela w Bydgoszczy spałam na podłodze, tak ja zresztą wszystkie mamy.

Mój M dzwonił, i mówi, że co chwilkę sprawdza czy mały oddycha, bo............. w ogóle nie słychać jak oddycha, i ma zamkniętą buzię!!! Oddycha noskiem! Ależ jestem szczęśliwa.
Dobranoc Kochane!!!!
Axarai mnie to tez czeka. Wlasnie czekam na termin spotkania ze specjalista i Alicja idzie naa usuwanie 3 migdala. Chrapie, non stop chora i do tego wyszlo, ze zaczyna miec problemy z uszami, zle cisnienie i dysfunkcja trabki sluchowej. Tu w Irlandii operacja i szpital to 1 dzien, na drugi dzien dziecko idzie juz do domu, mowia, ze to rutynowy zabieg. Super slyszec, ze Kacperek ma sie swietnie i w koncu moze normalnie oddychac. Dla mnie to tez dobre wiesci. Zdrowka dla niego!

dzień dobry :-)

Witam się z kaszką bananową nestle :-D:-D:-D nyna nie zjadła, to ja dokańczam, woli mleczko :)
U nas już dobrze,mała zdrowa, apetyt wrócił, przyjechała babcia i Nataszkę nosi, jestem szczęśliwa. Piszę sobie odziennie pracę licencjacką i mam zamiar się szybko obronić :tak:;-)

future - polecasz to krzesełko ? bo ja chcę właśnie te lub zwykłe drewniane , myślę, jeszcze nad Ikeowskim :tak:

martusia- przechodziłam to, albo skok, albo uszko, albo i na to stawiam u Ciebie skok i ząbki :) Polecam Ci coś co najlepiej pomoże takiemu maluszkowi, zawin kawałęk jabłuszka w pieluszkę i daj małemu do bużki, zobaczysz jak mu to ulży. A na skok nie ma rady :cool2:

axa
- jak ma się dziś Twój Kacuś ?

A muszę się pochwalić , Nati od wczoraj przewraca się namiętnie z plecó na brzuszek .... nontoper ... :-):tak::laugh2:
Nagapalma dzieki za pomysl z pieluszka i jabuszkiem! Moja Olivcia tez odkad jej sie udalo 7 stycznia przewrocicz pleckow na brzuszek, teraz ciagle to robi. Juz nawet przez to ciezej mi ja ubrac :-D:-D:-D:-D
Mam nadzieje, ze Natce sie nic nie stalo przez te bec na podloge. No coz, nasze dzieci robia sie coraz bardziej mobilne...

M IDZIE NA URLOP NA TYDZIEŃ ALE SIE CIESZĘ NAWET NIE WIECIE JAK!!!!!

Hehe ale fajnie :)))

Super!!

Trzymamy kciukasy za kolezanke!!

Dzis kolejna ciezka noc. Oliva budzi sie co 1.5 godz!!W ogole sie nie wysypiam. Zamiast byc lepiej jest coraz gorzej. Ten wyjazd do Polski totalnie odmienil moje dziecie i to nie w pozytywny sposob.No, nie narzekajmy, jest bossska!Tyle juz potrafi, jest taka kumata, ciagle usmiechnieta, no ale te noce.................................................

Hej:)
Nocka w miarę przespana.Dzieci nikt mi nie porwał:-DŚnił mi się tylko Alanek z zakrwawioną buzią z diabelskim wyrazem twarzy:-Dale ja głupia jestem:-p
Zaraz wybieramy się na spacerek:tak:
verita dziękuję za odpowiedz w kwestii projektorów.No tak mi się wydawało ze one nie mają funkcji samego projektora.Na aukcjach nie mogłam się doczytac a nie chciało mi się pisac do sprzedawcy.Taki bym chciała jak piszesz by mogło byc bez melodii i najlepiej by to światło było jasne dosyc.
aska oj to pochorowała Ci się malutka,ale fajnie że juz wyszliscie z tego:tak:
patrysiu fajnie będziesz miała pomoc przy chłopcach:tak:
palemko oj to narozrabiała Ci panna,mała akrobatka.Dobrze że tylko na guzie się skończyło:tak:
dolores ojojoj dużo zdrówka dla Was :tak:
Axa ​jak tam dziś Syneczek
mafu oby główka szybko przestała bolec.My z mezem podobnego wzrostu.Ja 171 a małżon ze 2 cm wyższy.

Dzień dobry na szybko

Spaliśmy do 11:00 a teraz Krzyś wyje :eek: zauważyłam krew na dziąsłach i nie wiem czy sam sobie rozdrapał czy to coś związanego z ząbkami zajrzeć sobie nie daje, wpuściłam mu kamelię niby ciut lepiej ale i tak marudzi :-(

reklama
Strasznie sie wszyscy rozchorowali na forum :no:
Zdrowka zycze nie wymieniam nawet bo polowe dziewczyn bym musiala.
Witam;-) Ale mnie łepisko boli..zwarjuje zaraz:wściekła/y::wściekła/y: Tyle dobrze że mały śpi.. My już powoli wychodzimy z rozmiaru 68 bo już wiekszość maława.. Ja nie wiem po kim On taki długi..tzn. ja w sumie jak na kobiete to wysoka jestem (172) a M ma 2 cm wiecej i on raczej z mężczyzn sredniego wzrostu..więc pewnie wzrostowe geny Arti odziedziczył po mamuszce i dziadku:-)

Martusia- Mojemu skok minął i dalej problemy z wczesniejszym pójsciem spać..wczoraj poszedł o 23.45...a rano o 6 już gadała:szok: Ale chyba wykminiłam o co kaman.. Wydaje mi się, że raz to ząbki i poddenerwowany, a drugie to muszę go wczesniej zacząć wyciszać np 1h przed spaniem zamkniemy sie w pokoju tak żeby miał` spokój i się bawił grzecznie sam a nie jak wszyscy siedzimy z rodzicami i gadamy albo coś oglądamy..to się w sumie nie dziwie że mu potem trudniej się wyciszyć i zasnąć..Jak mi to poskutkuje to napisze;-) Tyle że u Ciebie może być to właśnie skok

Future- Dzięki za radę! Na pewno skorzystam :tak:

Axa- Jak tam Synek ??
Patrysia- Ja tez już mam jej dość..a tu sypie i sypie:szok:
Ale masz fajnie ze wy tacy wysocy, moja corcia jakby stanela w miejscu ma ok 60 moze 62 cm i tylko w kilogramy idzie...:laugh2:
Hej:)
Nocka w miarę przespana.Dzieci nikt mi nie porwał:-DŚnił mi się tylko Alanek z zakrwawioną buzią z diabelskim wyrazem twarzy:-Dale ja głupia jestem:-p
Zaraz wybieramy się na spacerek:tak:
verita dziękuję za odpowiedz w kwestii projektorów.No tak mi się wydawało ze one nie mają funkcji samego projektora.Na aukcjach nie mogłam się doczytac a nie chciało mi się pisac do sprzedawcy.Taki bym chciała jak piszesz by mogło byc bez melodii i najlepiej by to światło było jasne dosyc.
aska oj to pochorowała Ci się malutka,ale fajnie że juz wyszliscie z tego:tak:
patrysiu fajnie będziesz miała pomoc przy chłopcach:tak:
palemko oj to narozrabiała Ci panna,mała akrobatka.Dobrze że tylko na guzie się skończyło:tak:
dolores ojojoj dużo zdrówka dla Was :tak:
Axa ​jak tam dziś Syneczek
mafu oby główka szybko przestała bolec.My z mezem podobnego wzrostu.Ja 171 a małżon ze 2 cm wyższy.
Wiesz ja nawet jak pisze to 1 na 10 odpisuje z alegro, nie lubie tam nic kupowac bo wielka laske robia ze klienta obsluza. Ostatnio polska ksiazke kupilam w Uk na ebayu a do dzis sie nie doczekalam odpowiedzi z allegro czy mi ja do Uk wysla.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry