• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

wrzesień 2012 ;)

anusienka1986a rozrzucasz dookoła jakieś kolorowe zabawki ? to zawsze mobilizuje dziecko jak kątem oka zobaczy coś ciekawego przynajmniej u nas tak jest, jak chciałam zeby Krzyś sie sam obracał potrząchałam grzechotką po którejś jego stronie i tak zaczął sie obracać za którymś razem bo chciał zobaczyć co tam ciekawego sie dzieje, uważam ze szlaban na leżaczek jest ok u mnie Krzyś odwrotnie jak u Palmy ale to też inna sytuacja 75% był na macie a nad nim grzechotki i dookoła były inne zabawki, teraz na dużej macie kolorowej ze wszystkiego to może max godzinę huśtał sie teraz to nawet nie chętnie bo więcej go ciekawi na tej podłodze.

reklama
anusienka1986a rozrzucasz dookoła jakieś kolorowe zabawki ? to zawsze mobilizuje dziecko jak kątem oka zobaczy coś ciekawego przynajmniej u nas tak jest, jak chciałam zeby Krzyś sie sam obracał potrząchałam grzechotką po którejś jego stronie i tak zaczął sie obracać za którymś razem bo chciał zobaczyć co tam ciekawego sie dzieje, uważam ze szlaban na leżaczek jest ok u mnie Krzyś odwrotnie jak u Palmy ale to też inna sytuacja 75% był na macie a nad nim grzechotki i dookoła były inne zabawki, teraz na dużej macie kolorowej ze wszystkiego to może max godzinę huśtał sie teraz to nawet nie chętnie bo więcej go ciekawi na tej podłodze.

zazdraszczam :tak:

oj Palma ale to że sobie leżał nie znaczyło że ja mogę robic sobie coś innego ihih ja też musiałam obok leżeć ale nie mogłam pozwolić sobie i jemu na noszenie na rekach wiesz on teraz jest grubo ponad 8kg i wystarczy ze go popodnoszę z tej podłogi to już plecki umierają :tak:

MERLIN widze ze masz podobna do mnie mate:)fajne takie duże nie?też tak teraz rozrzucam zabawki+ dołacza Alanek do zabawy lub Dominis a nawte cała trójca się tam bawi hihi :D słodka buźkę synuś ma:))

mata jest super, kopiliśmy pierwszego dnia jak zaczął sie turlać bo już sie bałam zostawiać go na rozłożonej kanapie jak wcześniej leżał mata jest gruba i sztywna, pod spód podłożyłam jeszcze dywanik zeby nie ciągnęło od ziemi i jest super, dla niego wszystko jest tam ciekawe :tak:
ps. on ma jak dla mnie dziewczęcą buźkę

mata jest super, kopiliśmy pierwszego dnia jak zaczął sie turlać bo już sie bałam zostawiać go na rozłożonej kanapie jak wcześniej leżał mata jest gruba i sztywna, pod spód podłożyłam jeszcze dywanik zeby nie ciągnęło od ziemi i jest super, dla niego wszystko jest tam ciekawe :tak:
ps. on ma jak dla mnie dziewczęcą buźkę
no ja też taka kołderke(akurat rozmiaru maty)podkładam bo i też ja mam uzywaną to wiadomo ale wsio fajnie się komponuje i miękko jest :))

Anmika hm dzieci nie sa az tak 'ograniczone' jak niektorzy mysla. ja mialam ten kanalik przepychany cos kolo 6 mscy i milo nie bylo pediatra mi mowila jak bylam z Olim ze do tego kanaliku wpycha sie drucik... o jezu az na sama mysl boli. :szok:
Anusienka wiesz moze musisz Adriana zastymulowac do wywrotki przez wlasnie zabawki cos swiecacego grajacego albo usiadz z nim i zacznij go wywalac delikatnie i po pewnym czasie on zalapie. Oli tak zalapal i dzis 3 razy sam sie obrocil. Oli tez biegnie w miejscu, kopie, ciagle w ruchu ma raczki i nozki i na brzuszku bardzo lubi wrecz sie domaga zeby go polozyc powariuje troche i sie uspokaja. a co do Walentynek - kolacja jak dziecko zasnie ;)
Future a co tam Gucio zbroil?

u mnie jeszcze miejsca brak na mate ale pod koniec miesiaca przyjezdza nowe skladane lozko i kupuje malemu zabawki i mate i bedziemy sie turlac wywracac i w ogole :P

reklama
dobrej nocki kobitki

codziennie mówię sobie, że pójdę spać razem z moim dzieciem o 20 i jeszcze ani razu mi się nie udało

dziś miałam przyjemność nosić młodą w chuście kółkowej
normalnie i sobie kupiłam, bo zamotanie jej trwało pół minuty

i kupiłam jeszcze parę innych rzeczy, ale to może na zakupowym ;)

ja nie będę miała wypłaty od kwietnia, ale za to m załapał 2 prace :) więc jest super ;-)

Fasolka mój do tyłu sie przemieszcza :D też go często znajduje w innym miejscu hihi.

A brat to chyba cos zezarl albo może to od coli bo się napil i od razu paw. I tak całą noc. Toaleta z rana wyglądała jak po imprezie dość grubej. Na szczęście już powrócił do siebie. Jakbyśmy tak wszyscy zalapali to chyba każdy musiałby mieć swoje wiaderko haha.

Byłam trochę zmęczona z rana ale pocwiczylam i dodało mi to energii.

Dolores bidnas ty dalej się meczysz. Ja tego nigdy nie miałam.

Jakie plany na dziś? Ja to może na spacer wyrusze skoro słonecznie. Mam nadzieję że wiosna szybko zawita. Buzka!

no nie życzę nikomu tego świństwa
jeszcze trochę i sobie pójdzie
i abyście nic nie załapali ;)

TZ znów ruszył się kamień w nerce i dostał prawie 40 stopni gorączki :no: zapisałam go do lekarza, znów czeka go nawał wodny i latanie po schodach :no::-( a już było 8 lat spokoju :tak:

młody ustawił sobie budzik na 6, po flaszce pośpi jeszcze około 1,5h i potem już aj waj i nie ma spania, no, ale całą noc śpi więc nie narzekam ;-)

u nas z Walentynkami jest różnie, tzn. z prezentami w tym roku kupiłam filiżankę ze spodkiem i ramkę z napisem LOVE :-D kicz straszny, ale wstawię tam nasze wspólne foto :tak: miałam w planach dać jakieś roznegliżowane (sprzed ciąży of course ;-) ), ale obcy ludzie nie będą mnie oglądać :tak:

Kończę tego Greya, ale jak dla mnie szału nie ma i efektu wow :szok:
na studiach czytałam Markiza De Sade więc pewnie przez to ;-)

3mam kciuki za Dorotkowe egzaminy próbne

miłego dzionka

współczuję twojemu m
mój ma nawroty co kilka lat i nie mogę patrzeć jak się męczy
taki mały przedsmak porodu mają :-D

hej

Oliwier postanowil ze 3:40 to swietny czas na zabawe. chcialam uspac to sie darl wnieboglosy i tak przesiedzielismy do 5:30. zjadl w tym czasie az 80ml. w dodatku M ach szkoda gadac...

Ayni ja nie zjadam po malym no wez. zrobilam sobie czysta kaszke jeden jedyny raz. a na miesnie jesli chodzi o kulturystyke dobra podobno jest humana na sucho.
Patrysia jak to kanalowe bez znieczulenia? toz to bol jak nie wiem. mialam robione i od razu znieczulenie bez pytania a mialam wtedy chyba z 16lat.
Anusienko ja bym wolala jakas kolacje czy cos w tym stylu
Future zdrowka :)
Doloress sil i zdrowka. nic nie ma na tego polpasca?
Marlenko ja robilam taki masaz oczka jak malemu ropialo... wyglada to tak: umytym wczesniej palcem masujesz pod kacikiem oka kolo noska wlasnie a potem przemywasz sola fizjologiczna w kierunku do noska... nie wiem czy zrozumiale wytlumaczylam...

jestem zla. serio.

Martusia trzymaj się dzielna kobito ;-)
a na półpaśca są przeciwwirusowe, których nie mogę, bo karmię piersią
przeciwbólowych silniejszych też nie, bo karmię piersią :-D
zostaje mi smarowanie
i tak się smaruję, że nie widzę już wysypki :-D:-)

Cześć dziewczyny!
Na wstępie gratuluję pociech i przepraszam, że wchodzę w Wasz wątek!
Jestem w 6t6dc i udzielam się na wrześniówkach 2013 :)
Chciałam Was jako doświadczone zapytać tylko - czy któraś z Was będąc w ciąży przechodziła ją bez absolutnego bólu piersi (na początku ciąży) i wszystko było OK? Mi to spędza sen w z powiek bo jestem jedyną dziewczyną u nas na forum, która nie ma objawów ciążowych ( ani nie mdli, ani nie latam na częste sikanko, ani nie wyczuwam zapachów) a najbardziej martwi mnie brak bołu piersi. Z góry dziękuję za odpowiedzi i jeszcze raz przepraszam, że zakłócam Wasze rozmowy... :)
Wszystkiego dobrego dla Was i dzieciaczków!

witaj gratuluję
ja na początku miałam przeziębienie
żadne cycki mnie nie bolały całą ciążę :-D

no może pod koniec jakieś tam objawy się znalazły
każda ciąża jest inna więc się nie martw i nie porównuj do innych

Tak sobie Was podczytuję i zastanawiam się czy mogę jeszcze dołączyć do Waszych rozmówek?:-)

zapraszamy ;-)

Witam;-)
U nas nocka w miarę pobudka na dobre o 5 a teraz śpi. Czytałam i jak nic wychodzi teraz czas skoku ale to dopiero początek..:szok:

Co do walentynek - ja tez zawsze mam w głowie pusto..a nie lubię tych dennych prezencików od których półki w sklepach się uginają..Na szczęście mamy z M takie porozumienie że zazwyczaj razem coś sobie robimy np. wychodzimy gdzieś albo po prostu spędzamy czas razem, rzadko coś tam kupujemy.;-)

Animka- no ja też się już wycwaniłam..no to znaczy nauczył mnie tego syn. Nawet jak ma pełną pieluchę to go nie budzę a jak mu źle o sam się budzi i nie zdarzyło się jeszcze zeby się odparzył.;-)
Future- zdrówka!
Fasolka- ja jak dzis pamiętam swój pierwszy egzamin. Stresior straszny. A to Ci akrobatka mała z Pati:-D
Doloress- współczuje..ilez można się tak męczyć..eh nie to dziadostwo odejdzie..
Stokrotka- hehe nie zle z tymi kaszkami! pierwsze słyszę..:szok: dobrze że ich nie lubie bo w połączeniu z chodakowska to nie wiem co by wyszło ze mnie.:-D Współczuje się bidak musi namęczyć..
Merlin- daj mi jakiegoś kopa bo mi się już od dawna malować nie chce..a jak zacznę to mały zaraz dokazuje i muszę zmyć..
Martusia- u mnie to samo bylo wczoraj.. Arti obudził się o 1 a zasnął po 4..I nie szło go uspać .:crazy:.
E-de- Ja tak miałam nic mnie nie bolało ani nie mdliło, dopiero gdzieś po 27 tygodniu to już brzuszek zaczął ciążyć ale to tyle z objawów reszta mnie ominęła. Ciesz się bo to na prawdę super jak tak można przez to przejść;-):tak:i GRATULACJĘ!!:-)
Monaliza- Super!! Będę Cię wyglądać w TV:-)

nie wiem ileż można ;-)
tak podobno do 3 tygodni więc jestem na półmetku

a osoby starsze to mogą nawet kilka miesięcy na to chorować

my też wolimy gdzieś na kolacyjkę czy obiadek wyjść ;)

Dobry ten tego :-)

Babcia z dziadkiem przyjechali z teściem noszą malego potworka, jak tylko zakwili,a wiadomo, że potworek sprytny i drze się w niebogłosy za każdym odłożeniem :-D hahahhahahaha:-D:-D niech noszą, kręgosłup mój dziś taki szczęslwiy i blazów na stopach wieczorem nie będzie .... oohhhh błogi stan.....
gorsza iwdomość, potrwa ten stan tylko do soboty

Dobra przejdzmy do sedna !!!!
Kwestionariusz ankiety musicie mi pomoc zrobić:-):tak:;-)pliiiiiisssss :laugh2:

Temat:przejawy agresji stadionowej:
do tego mam 4 pytania szczegółowe, które zataz napiszę i na ich podstawie mam ułożyć pytania do ankiety dla kibiców, ma ich byc 18, mniej więcej po koleji, tak bym otrzymałą odpowiedz na te szczegółowe właśnie - kapiszszi :happy2::baffled::happy::-p:-D:-D ????????????
podaje szczegółowe:
1. jakie są przyczyny agresji wśród kibiców?
2. jakie są główne rodzaje agresji wśród kibiców ?
3. jak można zapobiec powstawaniu agresji wśród kibiców?
4. Percepcja przemocy stadinowej przez kibiców ?
Jak mi nie pomożecie, to się nie obronię i będę osłem patentowym :-p:-p:-p:-p:-D:-D:-D:happy2:

hellllllllllllllllllp !!!!!!!!!!!!!!! hilfe !!!!!!!!!!!!!

łochochocho
to też masz super ankietę

możesz zapytać o sposoby radzenia sobie ze stresem
o używki
o to co wzbudza w nich agresję
dlaczego
o konsekwencje

tak ogólnikowo co mi przyszło do głowy

Ja podobnie jak Merlin, poza okropnymi mdłościami przez pierwsze 3 mies, żadnych innych poważnych objawów nie miałam. Bólu piersi też nie.

----------------

Tak czytam co już Wasze dzieciaczki wyprawiają, turlają się, przewracają na brzuszki, przemieszczają po całym pokoju, to dostaje coraz większego doła :-(:-( Mój Adi ma szlaban na leżaczek już od ponad tygodnia, bo stwierdziłam, że w nim to już w ogóle ruchowo rozwijać się nie będzie. Większość dnia spędza na podłodze, na kocyku, ale mimo to leży jak kłoda, jedynie co lubi robić to łapać się za stópki, jak leży na golasa, to nawet potrafi wsadzić sobie paluchy do buźki :-D:-D Ale za groma nie chce sam się przewracać na brzuszek, czy turlać, przemieszczać itp. :baffled::-(:zawstydzona/y::crazy: Kurna martwię się. No fakt dłużej wytrzymuje, gdy położę go na brzuszku, poleży nawet 10 min, potem oczywiście ryk! :confused: Ogólnie jest ruchliwy, ciągle gdzies "biegnie", pięknie bawi się zabawkami, no ale nie przewraca się. Co mam robić? :-(

--------------------------------

Co do Walę-tynków to wyjść na romantyczną kolację we dwoje niestety odpada, bo jak już wspominałam nie mamy tu rodziny i nie ma z kim Adiego zostawić. Tak samo kino. Kolacja w domu tez odpada, bo od jutra przez 2 tyg D. robi 12-stki i będzie wracał 22-23 do domu, a ja już w tym czasie śpię, z resztą nie dałabym rady nic przełknąć o tej porze. Myślałam kupić mu jakąś fajną koszulkę, albo łańcuszek na szyję?? :confused: Co myślicie? Lubię jak faceci noszą łańcuszki.
Ja też ogólnie jestem zdania, że Walę-tynki możemy obchodzić se kiedy chcemy, a nie tylko w dzień, który ktoś tam se ustalił w kalendarzu. Tylko, że mój D. jest taki, że na bank coś mi kupi i nie chcę, żeby mu się przykro zrobiło że ja nic dla niego nie mam. Tak było 6 grudnia na Mikołaja. On kupił prezent mi i Adiemu i wsadził do buta, a ja mu nic :zawstydzona/y: Dlatego chciałabym uniknąć ponownej porażki.

Anusieńka nie martwiaj się
każde dziecko rozwija się w swoim tempie
moja dopiero od tygodnia przewraca się z brzuszka na plecki
i to też jest w normie - tak powiedziała pani dr i pani rehabilitantka
i prawdą jest, że leżaczek rozleniwia do tego typu rzeczy
ja swoją wkładam do leżaczka tylko na jedzenie
nawet nie chce tam się bujać

wkładam ją sporadycznie jak się drze, a muszę np coś zrobić w kuchni - śniadanie, obiad i takie tam
a póki co leżakuje plackiem na pięknym dywaniku

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry