• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

wrzesień 2012 ;)

Hej, daję znać tylko, że jeszcze tutaj jestem;-) U nas nadal 6 zębów, 4 górne i 2 dolne, ale już idą następne bo mała strasznie marudna, ale da się przeżyć. Dwie noce się budziła a teraz jest ok, dziś spała od 21 do 7 rano! Co u nas jest rzadkością. Ale noce mamy już super, udaje się przespać bez nocnych karmień, co jest bardzo dobre dla ząbków. Ja pracuję, Hania u niani i ma się tam bardzo dobrze. Niania jest bardziej obcałowana niż rodzice i niania ma u naszego dziecka większe poważanie. Jak jest kupka to sama wchodzi na przewijak, kładzie się i czeka na obsługę. A my we dwójkę nie damy rady jej przewinąć. Tak sobie nas wyćwiczyła. :shocked2:
\myślę, że już za kilka dni Hania będzie stawiać samodzielne kroki bez podtrzymywania. Bardzo dobrze utrzymuje równowagę, często stoi bez podparcia, a przy jeździkach to już nie chodzi a biega. Potrafi też stać i w rękach trzymać zabawkę i się nią bawić. Wspina się na wszystko, jak jest zbyt wysoko to podstawia sobie jeżdżącą lokomotywę, przewala ją na bok i po niej się wspina mądrala. Już zaczyna też opanowywać schodzenie z łóżka prawidłową stroną, czyli najpierw nogi, potem reszta:-) Przystopowała trochę z wagą odkąd zaczęła raczkować już nie przybiera tak dużo. 10 kg ma na razie, niedługo mamy wizytę kontrolną to sprawdzimy. Z jedzeniem obiadków innych niż kaszki na mleczku nadal ciężko, ale już jest lepiej. Bardzo dobrze gryzie, przeżuwa i woli stałą konsystencję, jeżeli chodzi o inne jedzenie niż kaszki, ale takie jedzenie z łyżeczki szybko ją nudzi a siedzenie w krzesełku to dla niej męka, i dla mnie męką jest karmienie je w takim krzesełku.
U nas nędza na zewnątrz, jest zimno i siąpi deszcz. A mieliśmy iść na dwór posiedzieć na kocyku.:-(
Pozdrawiam wszystkich!

reklama
Witam mamusie :-)

Tycia alez cie kocha kicia :-D

Jaśminium no super zdolniache masz .fajnie ze sie odezwałas :-)

Lilijanna udanych zakupow rowerkowych ;-):-D

Ja ogarniam chate bo wczoraj mega len był :-p dzieciaczki przyjezdzaja to i ciasto machnac by wypadało :-D
młoda jak wczoraj padła to spała do rana .U nas pochmurno ale ciepło a w nocy burza była :szok::-D

Perell ale laska z ciebie a kicke masz boską :-p a Krystianek miod -malina chłopak :-D

Stokrotka popraw sie :-p:-D

Moje dzieciaczki przyjechały opalone zadowolone :-) Patulina tak sie cieszyła ze az piszczała teraz chodzi za nimi krok w krok:-D

Hej Mamusie!

Co z tego,ze u Nas dzisiaj 20'C jak slonca nie widzialam caly dzien.

Lili - jak zakup rowerka? udalo sie? a dziekuje....nocka super..Mlody obudzil sie o 3 do 3.20 z nim walczylam i zasnal...na siedzaco...to znaczy tak twarza do przodu na koldre ;-) za to ja mialam koszmar stulecia... snilo mi sie ,ze wyryto u mnie 2 guzy wielkosci 3,5 cm (coz za precyzja!)i,ze lekarze dali mi 2 dni zycia. Umieralam mowiac 'Pod twoja obrone"... i kiedy ciemno mi sie przed oczami zrobilo to sie obudzilam... :eek::-(:wściekła/y:

Perell - slodki Krystek i Ty sliczna!!!

A ja dzisiaj na zakupach bylam,bo wszedzie przeceny. Kupilam sobie spodnie, bluzke i nawet portfel,a dzieciom zabawki. I jestem spelniona!!! :tak:

Milego wieczoru!!!

Martusia i jak Oli się ma? Mojemu już powoli przechodzą kupki, dziś były trzy, przy tej jego biegunce to cała paczka pieluch w 3 dni mi zeszła.. Noi fajną masz doktorkę bo moja nic mi nie wspomniała o bananie ani o ryżu.. tylko dała taki środek by dziecko się nie odwodniło i kazała często do cycka. Nic nie dała aby zwalczyć tą biegunkę..;/

Lili marchewkowa mówisz, zapamiętam! ;-) Na zdjęcia trzeba mieć większą chwilę.. ja to się strasznie rozczulam gdy widzę zdjęcia ze szpitala i jak był taki malusi ;-)

Fasolka dziękuję! Kiecka z Lidla, nie widać w niej mojego wałka na brzuchu ;-)

Taycia pochwal się zabawkami!

Ja dziś na placu zabaw szalałam.. Okruszyn się ślizgał, zaczepiał dzieci, wspinał się po ślizgawce, pobawił się autami innego dziecka i było pięknie aż do chwili gdy zrobiło się późno i musieliśmy iść. Kruszyn w ryk, prostował się i za nic nie mogłam go wsadzić do wózka, taki silny!!

za to ja mialam koszmar stulecia... snilo mi sie ,ze wyryto u mnie 2 guzy wielkosci 3,5 cm (coz za precyzja!)i,ze lekarze dali mi 2 dni zycia. Umieralam mowiac 'Pod twoja obrone"... i kiedy ciemno mi sie przed oczami zrobilo to sie obudzilam... :eek::-(:wściekła/y:

O jeny, ale koszmar, nie zazdroszcze takich snow.. Mnie wyjatkowo od dawna nic zlego sie nie sni. Za to mojemu mezowi juz 2 razy sie przysnilo, ze wygral w totka :-p

Jasminum,ale zdolniacha,no cwaniara! Masz Ci! Mam nadzieje, ze Ci nie przykro z powodu niani. Ja bym chyba umarla z zazrosci.

U nas dzis super dzionek, Adam prawie zdrowy, troszke sie popluskal w basenie, u nas do wtorku maja byc upaly, juhuuu!! A poza tym to tez jest taki ruchliwy, ze wszedzie go pelno, nie nadazam za nim,na szczescie nie musze za nim biegac, swietnie sobie radzi i poki co jeszcze nic w domu nie zepsul :-D

witam, nie nadrobię wybaczcie :no:
nie mam czasu na nic a na weekend kumpela mnie nawiedza :tak:
głupio mi,że tak was tutaj zaniedbałam :zawstydzona/y::-(
Bijesz się chociaż w pierś? :-p

Taycia - zakupy, jak niewiele kobiecie potrzeba do szczęścia. :-p U nas +20 stopni było o 22:30. :cool2:
Jasminum82 - ooo Hania wymiata i rządzi. Dobrze, że się niani słucha, mądra dziewczynka, czuje, że szacunek się należy. :tak: Co do lokomotywy to się mocno uśmiałam, kombinatorka jedna, ale bardzo dobrze, że sobie radę daje. :tak:
Perell - zaraz idę się przyjrzeć Twej osobie skoro tu takie ochy i achy :laugh2:
Martusia - jak Oliwier się czuje? Kupale opanowane?
Fasolka35 - a przywieźli coś siostrze z wojaży? :-p Choć sam fakt, że przywieźli siebie pewnie Pati wszystko wynagradza. Biedna wytęskniona. :tak:

Rowerek zakupiony, Adrianna zadowolona, tatuś pęka z dumy, toż to nie lada frajda, dzieć dostał rowerek z 4 kółkami, już nawet o uszy mi się obiło, że niedługo będzie trzeba boczne odkręcić. Tatusiowie. :-p

Ok lecę do A. Odezwę się rano dłużej. :tak:

Miłej nocki. Wszystkim, bez wyjątku. :tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry