reklama

wrzesień 2012 ;)

Mi się nastrój euro zdecydowanie udziela. Dziś oglądamy mecz u sąsiadów i nastawiam się,że będzie fajnie :)
U mnie duchota taka,ze ledwo z zakupów do domu się doczłapałam. Ale w domku jeszcze posprzątałam troszkę i dwa koszyki truskawek przebrałam. W ogóle ludzie się ze mnie śmieją,że urodzę truskawę albo ewentualnie arbuza :-D
M. oczywiście w pracy,a ja czekam na jego powrót...

Też czekam na wieści od Maybebaby...

reklama
M niedawno do mnie dzwonił i mówił ze zadzwonił do ZUSu i dzisiaj na konto wypłacili kase także powinna być wieczorem(jak dobrze)a jak nie to w poniedizałek na pewno:)i etraz sobei tak myslimy ze ja od 7 maja jestem na L4 i oni pewnie po miesiącu wypłacają kasę czyli 7 czerwca ale ze wczoraj święto to dzisiaj?bo ksiegowa nam nagadała ze ostatniego powinny być ?i teraz tak myślimy ze ta księgowa nam namiesząła(my jak głupoki czekamy na tą kase)bo oni chyba jednak równy mieisąc czekają co?czy się mylimy jednak?ale ważne ze juz kaska "leci"do nas:)uff!
Co do kołdry oj tak to też super sprawa gdyby nie to ze M tak sie zwija w kołdrę ż ejuz dla mnie nie starcza na takie eksperymetny :/ co innego jak wstaje wnocy o tej 1 do prayc to wtedy korzystam hehe i tak było do czasu aż brzuszke nie zaczął przeszkadzac na dzień dobry spania:/

J też dzisiaj byłam w ZUS złozyłam podanie o przesyłanie kasy na konto bo przyslali mi ostatnio poczta i dlużej to trwało. Wyplacili mi za zwolnienie do 18 maja więc praktycznie połowę wypłaty a druga połowe nie wiem kiedy. Tez mnie to wkurza. Do tego wszystkiego jak jechałam do tego zusu to złapała mnie policja i dostalam 100zł mandatu i 4 pkt karne. Mój M sie śmieje ze jestem pirat drogowy a ja się poryczalam ze złosci na tego policjanta. Teraz mam juz w sumie 10 pkt karnych i musze uważac jak jeżdzę.

nim nadrobie reszte to odpisze mantezowej mnie zus ło matko jak ja doskonale wiem o czym Ty mowisz, mnie tez baaaaardzo ten zus denerwuje, przelewaja kiedy chca, nieregularnie, i za taki okres chorobowego za jaki sie im podoba, jakies dwa tygodnie temu do nich dzwonilam i mowilam, ze przez ich nieregularne przelewanie nie mam na zycie to sie babka rozlaczyla!!!!! na szczescie moj m ma teraz tygodniowki, to to co oni mi przelewaja zostawiam na koncie na rachunki ale do tej pory niezle sie przezten zus (Państwo w Państwie) nastresowalam

Patrysia- super,że kaska jest. :D
Ja całe szczęście dostaję z zakładu pracy i ZUS mnie nie interesuje.

Dziewczyny polecam do oglądania. Koleś jest niesamowity i wydaje mi się,że sporo mogą te filmiki pomóc- szczególnie tym,które jeszcze mamami nie były :D
Zawitkowski - YouTube

Hej dziewczyny ale sie dziś rozpisałyście :)

O jakich wypłatach z zus mówicie ? - ja jestem na zwolnieniu od kwietnia ale wynagrodzenie wypłaca mi pracodawca... czy to oznacza że należy mi się coś jeszcze z zus-u ?

reklama
kumam :) :P dzięki za wyjaśnienia
ja za to zostanę bez pracy z dniem porodu :/ bo... uwaga ..."darmozjadów na macierzyńskim nie bedę otrzymywać i nei przedłużę umowy" miłe słowa od kobiety co ma dwójkę dzieci

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry