reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

wrzesień 2012 ;)

A te kurtki stricte zimowe zimowe? Bo Weronika jeździ już w płaszczyku takim typowo jesiennym na polarze, jak rano jest u nas 4-5 stopni to nawet się nie zastanawiam, fakt, że pod spodem ma tylko body na naramkach i bluzkę, bez sweterka. Nie ma u nas dzieci jeszcze w kurtkach zimowych, ale takich właśnie jesiennych już tak. Zresztą rano jak odprowadzamy Adriannę to jest zimnica, po południu jak odbieramy jest dużo cieplej to wtedy też inaczej ubrani.
Ja chodzę w takim grubym swetrze, ale ludzie w kurtkach. A ja kurtki nie mam jeszcze. :sorry2: I nie wiem czy kupować czy może zima przyjdzie szybciej i będę mieć ten problem z głowy. Swoją drogą nie chcę takiej zimy jak w zeszłym roku.

Póki co cieszę oko jesienią, kolorowymi liśćmi, kasztanami - mamy cały kosz uzbierany na długie wieczory zimowe. Jeszcze żołędzi musimy dozbierać. :tak: No i kolorowe liście, ale te póki co na drzewach wiszą.

reklama
Witam z rana:-)

Moje dziecko wkoncu nad matka sie zlitowało i pospało do rana ;-):-p my tez juz w przejsciowce( tz taka na cieniusim ociepleniu smigamy) bo jesienna cienka mamy a jak mam jej ubierac nie wiadomo co to wole własnie body bawełniana bluzeczka i juz czapka tez cieplejsza tz nie cienka z dziurkami ;-) tylko bawełniana no ale u nas zimno wieje i pada co chwile :nerd: teraz 5 C jest ale fakt wczoraj widziałam dziewczynke w wełnianej czapce na polarze i kurtce zimowej :szok: jak bedzie - 10 ciekawe w czym bedzie chodzic ... My zbieramy sie do babci miłego dnia mamuski :-)

Moja też dziś spala do ok 5 rano potem mleko i wiercenie się ale po drugim mleku śpi do teraz to korzystam. U nas ok 20 stopni w dzien nad ranem ponoc zimno ale nie wychodzę. Ja urobiona w kuchni na sobotni roczek małej. Jak ten czas leci. ....

witam się :)

Oli spi :) noc niezbyt fajna, wiercenie, plakanie no ten 6 zabek tuz tuz...

Oli chodzi w kurtce na takim jakby ociepleniu pod kurtke bluza z kapturem. do czapki nie da sie przekonac bo zaraz sciaga. tak wiec kapturek ;)

wczoraj mi lza poleciala ze moje dziecko juz takie duze....

roczkowa impreza w niedziele.

No taką prawdziwie zimową- puchową! U nas z rana jest 8* później w dzień ok 12 także mrozów dużych to nie ma. No ale te dzieci były akurat z babciami.. może one mają taką tendencje by ciepło było na maxa. Krystian w kurtce na polarze pod spodem body i koszulka dł rękaw i jest gut ;-) Czasem mu rajstopki założę by już kocykiem nie przykrywać. Szukam jakiegoś szalika na zimę dzieciowego ale dla chłopców to w tym roku panują granaty, brązy.. a mi się marzy coś z szarością milusiego. Lili ja w kurtce też nie chodzę, ale bezrękawnik mam ;-) W zeszłym roku tak odwlekałam kupno kurtki na lżejszą wersje zimy, że gdy się zdecydowałam to już ich nie było w sklepach ;-) Cycki mi pękną! Próbuję na nowo nie karmić w dzień i mam nadzieję że się uda! By potem przestać karmić w nocy. Słyszałam że są herbatki wysuszające, ktoś coś wie? ;-)

Perell jak chcesz zatrzymać laktację to polecam szałwię, tylko jeśli chcesz zostać na nocnych to ostrożnie, bo czasem dwie-trzy potrafią wysuszyć już całość :) ale możesz słabsze zrobić, niemniej działa perfekcyjnie i zdrowo, więc śmiało :)

Czy Wasze dzieci śpią spokojnie w nocy? Wszędzie słyszę, że dziecko śpi, przesypia noce, a ja mam wielki problem z tym, mój cały czas sie budzi, je butle 1-2 razy, śpi dość niespokojnie, już nie mam pomysłów. Chciałabym by miał już ze 3 lata to może bym mu wytłumaczyła, że noc jest od spania :D

a co do ubierania to my mamy taka wiatrówkę, pod spodem sweterek cienki i body i od dzisiaj zwykła cienka czapka, bo zaczęłam się czuć wyrodnie na ulicy :D

Polisia moja Jula budzi się po kilka razy w nocy i to tylko po to żebym dała jej smoka, chyba sprawdza czy jestem :-D

My albo zakładamy cieplejszy sweterek i bezrękawnik, albo wieczorami kurteczkę taką ocieplaną, ale na pewno nie zimową - i też już widziałam dzieci w kombinezonach. :szok:

Poza tym byłyśmy na wizycie szczepiennej i Pani dr usłyszała szmery w serduszku, dostałyśmy skierowanie do kardiologa, ale oczywiście wszędzie gdzie dzwoniłam brak numerków na ten rok - idziemy oczywiście prywatnie, ale to jest paranoja. Co mają zrobić rodzice których na to nie stać?? Czekać z dzieckiem rok na wizytę u lekarza? Ręce opadają.:angry:

Hej Dziewczyny!
Teraz taka pogoda, że nie wiadomo jak ubierać. Rano słońce i ciepło. Rozbierałam Gosię bo się zgrzała. Wyszłam potem, zimnica jak diabli, słońca zero. Ubierałyśmy szybko ciepłą kurtkę:szok: Masakra.
Ze spaniem mam ostatnio bajkowo. Mała śpi od 20 do 7 rano. Najwyżej się kręci w nocy i szuka smoka. Niestety minusem jest to, że śpi ze mną:-(
Perell potwierdzam szałwię i stopniowe zmniejszanie ilości karmień. W ten sposób zakończyłam karmienie bez żadnych problemów. Aż byłam w szoku, że mi tak pięknie poszło. I od dwóch miesięcy cieszę się wolnością od małej przyssawki!

reklama
Sto lat Nevia :-)
kartki-na-urodziny[1].jpg

Załączniki

• kartki-na-urodziny[1].jpg
    kartki-na-urodziny[1].jpg
    40,8 KB · Wyświetleń: 71
Do góry