reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Witam się i ja :)
My byliśmy na weselu trzy tyg po porodzie i czułam się strasznie grubo...mimo majtek ściągających... teraz Future jak już troche czasu minęło to można śmigać, ale majtasy nie zaszkodzą, upałów raczej nie będzie już to nie będzie za gorąco :) a dzieci bierzecie za sobą? Pytam bo My wzięliśmy Wojtka i tak się zachowywał, że po godzinie odwieżliśmy go do moich rodziców (Marcelina była tam cały czas)...

to,że to był mój ślub i cała rodzika na nim była to nie mieliśmy komu zostawic Lenki i pojechała z nami:) była na ślubie rodziców hehe i wtedy miała 2 tygodnie i muszę przyznać, że świetnie sie bawiła mimo hałasu nie płakała i z każdym na rączkach tańczyła:) mielismy pokój dla nowożeńców więc co jakiś czas szłam ja tam karmić i wracałyśmy spowrotem..miałam ze soba gondolę więc jak była zmęczona to sobie drzemała bez żdnego problemu nic jej nie przeszkadzało:) pierwszy taniec też z nami zatańczyła;)

witam dziewczynki
juz lepiej
Sebus zdrowieje
Adusiowe oczka juz lepiej
ja do lekarza muszę umówić się prywatnie - chcę jeszczwe w grudniu...

Martusia ja mam taki do czola, ale sprawdzam w pupie -0,5 stopnia

Taycia ja stosuję marimer baby i przy większym katarze lekarka pozwoliła Nasivin dla dzieci od 3 miesiaca i euphorbium

WITAM:)

Ja w takie hałasy maluszka bym nie brała jednak dla uszu nic fajnego...

Ja elektroniczny i w paszce...

Zdrówka wszystkim!

STOKROTKA księża :/

Usypianie hmm Marcelek sam sie usypia ;)tzn.po kapieli leży u nas w łóżku chwile a potem do łóżeczka przekładam(nakarmiony oczywiście)i lezy az zaśnie ot cała filozofia...

U nas nocka spokojnie choć Krzyś nie chciał dziś zasnąć sam ale później już ładnie dał sie odłożyć :tak: wczorajsze usypianie już lepiej bez awantury choć i tak o 24.

Temat chrzcin poruszony ych... u nas to trudny temat i wczoraj trwała dyskusja z mężem trochę mnie to wszystko zdołowało i zasmuciło... Mieszkamy z teściami więc jest nacisk chrzcić i już bo tak trzeba. Ja jestem prawosławna oczywiści nacisk jest żeby chrzcić w kościele a ja nawet w rodzinie katolika nie mam więc tez nie mam kogo na chrzestnego od siebie dać, mąż jest słabo wierzący pytam sie go bedzie chodził z dzieckiem do kościoła, będziesz uczył modlitw - bo ja nie umiem waszej tradycji - no to cisza - ale ochrzcić i w kościele. Dla mnei to bez sensu ... wolałabym wychować Krzysia w dwóch wiarach i nie chrzcić go niech w zyciu sam wybierze po za tym chrzcić to właśnie jest odpowiedzialność przekazywania wiary i tradycji a z tym u męża krucho ... Po za tym oprócz braku chrzestnych z mojej strony to nie mamy ślubu kościelnego i znając życie będziemy bujać sie od kościoła do kościoła zanim znajdziemy księdza który da chrzest

dzień doberek :-)

U nas już lepeiej, mała najprawdopodobniej miałą 3dniówkę, od wczoraj jest duża porawa i Nacik już się śmieje i gaworzy, łapie zabaweczki i śmieje się do lustra, dzis nawet zauważyła swoją stopę ( widziałąm wilekie zdziwienie w oczach) :szok: . Teraz nawet spi w swoim łóżeczku , właśnie się obudziła i lezy tam juz tak z 15 min i sobie gaworzy - ale jestem szczęśliwa :-D.

Tylko coś ten mój dziec głodomorem się zrobił i zasatanawiam się nad wprowadzeniem juz kaszek ( w sensie dodać jedną łyżeczkę do MM ) kupiłam na próbę kleik ryżowy i kaszkę kukurydzianą. W czweartek mamy szczepionkę :angry: więc spytam pediatry czy już mogę, mała jest wciąż głodna równo co 2h wcina 100 kę .

risia - super, ze dziaciaczki już zdrowe :) trochę odsapniesz :)

bebe - trzy tyg po porodzie, podziwiam, ja na "tyłku" dopero zaczynałam siadać :baffled::-D

martyna - witaj :happy: jakie ciasto bananowe - zrobiłąś mi smaka ... :)

Dobra ide robić obiada, bo zaraz stary wraca z myjni i bedzie głooooooodny :sorry2:

reklama
bebe nie bierzemy dzieci, zostają z moimi rodzicami. ale zastanawiam się, czy spać tam (i wypic cos) czy wracac w nocy.
ja tam nei mam cisnienia na picie,. moge sama. tak jak wczoraj ;)
a zawsze budze sie w swoim łóżku ;))) :-D:-D:-D

Do góry