reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

wrzesień 2012 ;)

Hej ho:-)

Ja dzisiaj wybywam z domu do fotografa zdj zrobić do prawa j. bo z racji wady wzroku mam terminowe. No i potrzebne dokumenty dostarczyć do urzędu. Mały ładnie w nocy spał, jak zwykle o 19 kąpanie jedzenie i nyny i śpi do 23 pobudka na jedzenie i spi do 2 a czasem do 4, dzisiaj spał do 4 i potem obudził nas budzik M o 6 a mały oczy jak 5 zł. wiec z nim " pogadałam" przebrałam kupsko 2x i położyłam do maty obok łóżka a sama sie położyłam. Włączyłam mu muzyczkę i przymknęłam oczy. Patrze za jakiś czas a ten śpi:szok:. I tym sposobem wstaliśmy o 9:-)

Merlin- Właśnie o to mi chodziło. Polecam!!:tak:
Axarai- szczerze współczuje. Ja nie znoszę niemieckiego, jak film w tv idzie po niem. to przełączam bo tak mnie drażni ta sztywność w ich głosie.. Miałam j. niem. przez 6 lat w szkole i tylko przedstawić się potrafię...tak mi do głowy nie wchodził..:zawstydzona/y:
Tygrysku- Jak Mama??
Lotka- Wypoczywaj!!:-)

Miłego dnia i zmykam się "wyryktować" :-):-D

reklama
Aha zawsze chciałam napisac ale zapominało mi się...

AXARAI Kacuś jest baardzo podobny do ciebie:)Adusia też ale chyba mniej jak Kacuś:))

MAFU
Marcelek też lubi muzyczkę i czasami z M idziemy się kapac a smerfuś słucha muzyczki i zasypia ;)
LOTKA no coś ty ja to nawet myslałam o tobie ostatnio co tam słychac ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzien dobry! U nas slonecznie, pospalismy do 8.50 , w nocy 1 pobudka na mliko, i o 6 kolejna. Wlasnie dostalam cynka na telefon ze Pampersy 2 sa w promocji po 5.60 EUR i nie wiem ile paczek brac... :crazy:
Ja wyprobowalam tez pampersy z LIDLa z ciekawosci Toujours czy jakos tak, i jestem mile zaskoczona, bo nic nie przeciekaja, solidne i nie pecznieja tak, ze spodnie rozrywa w kroku :-D

No i mamy weekendzik ! W niedziele przyjezdza do nas moja mama ale tylko na 1 dzien nawet na noc nie zostanie :baffled:

MILEGO DNIA

Hallo Kochane!
Ciężarówka dużo buziaków dla Bartusia z okazji 3 miesięcy!!!
No i mam problem, bo Doti Zuzka, i Zanetki Flipek urodzili się 31, a listopad ma 30:-D ale co tam dużo całusków dla Kochanych Skarbów z okazji 3 miesięcy!
Dzięki dziewczyny za zrozumienie i pomoc. Mam nadzieję, że damy radę i za rok, dwa będzie lepiej. Najgorzej, że Kaci chodzi rzadko do przedszkola, bo ciągle chory jest. Ma tak przerośnięte migdały, że jak się zajrzy do gardła, to ma ze 3 milimetry przesmyk. Tego dzyndzelka nie widać już. 14 stycznia będzie miał operację, ale teraz strasznie się męczy, ma nos zapchany, i nie może oddychać, a w nocy o ma takie bezdechy, że na zawał niedługo zejdę!!!
Adi wczoraj histerie urządzała wieczorne, i trochę sobie Ją ponosiłam, ale 3 raz od urodzenia, więc do przeżycia.
Lotka co nie pamięta, nie przeszkadzamy na wakacjach, a zresztą myślałam, że kompa nie masz:-)
Ayni ja też używam 2, ale odkryłam, że zielone dwójki są mniejsze niż żółte 2! A mam całą paczkę tych zielonych, muszę je zużyć, bo są na styk! A byłam pewna, że będą większe. Z zielonych musiała bym 4 kupować:-D

hej. nie mam czasu nadrobic, ale za to was sciskam mocno. Hesia szaleje, maly spi. musze leciec za nią, bo juz mi chate roznosi.

edit;

no jestem, mala się zajęła książeczką.

my po szczepieniu, Guciu duży, zdrowy i silny, i tak trzymac. po szczepieniu zadnych dolegliwosci. przespal nocke, tylko 5 rano, przy karmieniu cos mu się oczy jak złotówki zrobiłyu i uśmiechał się do mnie...a ja nietomna...

wazy 5,700 i jest duzy jak na swoj wiek. Pani doktor stwierdzila, ze swietnie przybiera na wadze, ale zwróciła uwagę, ze powinnam wczesniej zaszczepic, no ale opowiedzialam jej historie o naszej Pani dr co odeszła, i ze musielismy szukac kogos innego.
trafilłam w dziesiątkę. Pani doktor rewelacyjna. z Guciem gadała, taka delikatna i wogóle fajna. naprawdę. jakby ktoś potrzebował w gorzowie Wlkp. to serdecznie polecam.

helenke też zwazyłam ma 14,500 wiec tez jest niezle, nawet bardzo niezle. ona mi teraz poszła do góry troche, ale i tak jest ponad siatkami centylowymi. ale gruba nie jest.

no i odwiedzilam juz wczoraj tego marcelka o którym wam pisałam. no Boziu jakie to maleńkie, 42cm, ale od tygodnia juz w domu. 2 kg juz ma, i miesiac skończył wczoraj. Wszystko gorzej się zapowiadąło jak się urodził, mial miesiac byc w inku, ale udało się wszystko wczesniej i szczęśliwi są już w domku. Pamietacie, to ten co się urodził w 32 tc. no maleństwo...

okej, koniec przerwy.
love

Ostatnia edycja:
Meldujemy się przy kawce:)
Szczepienie wczoraj corcia przezyla dzielnie gorzej matka:) i jak rano zobaczylam siniaka to mi sie tak zal zrobilo..:( wazymy 5850 wiec maly kocuszek:) dziaselka spuchniete wiec dlatego tak nerwowo gryzie sobie te lapki. i mowi ze bardzo szybko bedzie siedziec:) wiec czekam z niecierliwoscia:)
Jesli chodzi o kolejna ciaze to chcielibysmy ,ale dopiero jak splacimy kredyt i wyprowadzimy sie od moich rodzicow,czyli za jakies 3 lata..
Cloudynka-powrotu do zdrowka zyczymy:)
Stokrotka-wy juz macie kolede? u nas dopiero w styczniu. a ksiadz moze uczulony?
Tez nie moge was dzis nadrobic:( pisze to od 9 a mala dokazuje dzis niemilosiernie :( z reszta jak ostatnie 3 dni..eh mamy skok:( a jutro znow basen:0 nie moge sie doczekac:) POLECAM!! mała dopiero w niedziele 3 miesiace a niby basen od trzech,ale my si wybralismy wczesniej:)
Ktos poruszył temat lekkiego wozka spacerówki..my mamy cos takiego Hauck Sport - super lekka spacerówka duży kosz WAW (2824472084) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie . handlowej.
Usciski dla was dziewczynki:*

Merlin śmiać mi się chce, bo te nasze dzieci tak papunie cieszą, że zauważyłam, zresztą u mojej Ady też, że jedno oczko wygląda na mniejsze, ale wnikliwie to sprawdziłam, bo się zestresowałam, i dzieci tak się uśmiechają po prostu:-) Krzyś słodziaczek!
Martusia no uśmiech Oli ma łamiący serca kobiet!
Patrysia no zakochana jestem w Twoim Skarbie namiętnie! Miny, i włosy wymiatają! A pampek świetny:-)
Dziewczyna śliczne dzieci, a Anastazja przepiękna, prawdziwa księżniczka.
Ayny synek, i..... M do schrupania:-) a kotecek też fajny!
Gorgusia ślicznie Kacek rośnie! Jako jedna z pierwszych będziesz wprowadzać stałe jedzonko, będę czekać co by coś podpatrzeć;-)

A Merlin właśnie, jak tam zęby Krzysia? Zakupiłaś żelik?

Ostatnia edycja:
Dziewczynki mam pytanie widziałam tutaj że niektóre z was mają ćwiczenia bo dzieci patrzą bardziej czy częściej na prawą stronę a jak moje dziecko trzyma główkę w lewą stronę to też powinnam pójść z nim do lekarza na jakąś konsultację?

doberek, pociemniało za oknem :no: i chyba nici ze spaceru :-(
no ja za przykładem innych mamuś ubrałam dziś juniora w spodnie dresowe i bluzę....i co go wezmę na ręce to mi się bluza podwija :no: i chyba znów wrócimy do pajacyków ;-)

młody nie jest zainteresowany matą edukacyjną za to namiętnie ogląda TV:tak::szok: i magnesy na lodówce ;-)

reklama
Dziewczynki mam pytanie widziałam tutaj że niektóre z was mają ćwiczenia bo dzieci patrzą bardziej czy częściej na prawą stronę a jak moje dziecko trzyma główkę w lewą stronę to też powinnam pójść z nim do lekarza na jakąś konsultację?
Ja byłam u neurologa, żeby sprawdzić czy to trzymanie główki w jedną stronę nie jest spowodowane nadmiernym napięciem mięśniowym.
Mam teraz pewność, że nie.
Trzeba kłaść na boku, na brzuszku etc - jak najmniej ma mieć możliwość kładzenia głowy w ulubioną stronę, bo niestety główka się spłaszczy po jednej stronie.
Ja po takim układaniu młodej już widzę pozytywne efekty.

Do góry