Emalia, Ja też mam dość sporo gestego śluzu i od ponad dwóch tygodni jest właśnie taki żółtawy no ale ja też biorę lutkę.
Maddlena, a żebyś widziała, że prawie zemdlałam. Oj ciężki mam dziś dzień bardzo. Mdłości mega upierdliwe, do tego słabo mi jak tylko podnosze się z kanapy.

No a jeśli chodzi o wizyte w klinice to wyglądało następująco. Miałam rozmowe polegającą na tym, że przemiła starsza pani dr. opowiadała mi o tej całej tripolodi którą wykryli u mojego poprzedniego maleństwa. Większość z tych informacji przyswoiłam już sobie czytając artykuły na ten temat no ale to co mówiła nie było w każdym razie nudne bo paru nowych informacji się dowiedziałam. Np. wiem teraz, że to wielkie niedopatrzenie, że mojemu M. nie zrobiliśmy badania na kariotyp bo skoro u mnie ten wynik był ok to w cale nie znaczy, że u niego jest coś nie tak no ale mniejsza o to. Dostałam oferte dwóch opcji. Badanie wód płodowych w 15tyg. lub druga opcja to Duotest (genetyczne badanie krwi + usg prenatalne w 12tyg + specjalistyczne usg pod kątem narządów wew, płodu w 15tyg) Miałam naprawde problem z podjęciem decyzji zwłaszcza, że mojego M. nie było ze mną więc generalnie musiałam zadecydować sama. Wybrałam Duotest i mam nadzieje, że wybrałam dobrze bo jednak pobieranie wód płodowych jest inwazyjne i niesie za sąbą jakieś ryzyko z drugiej zaś strony to badanie daje 99% pewności.... no ale klamka zapadła.