reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
nimfii ja obecnie jestem na wychowawczym (2 lata, nie płatnym z zusu ale dostaję zasiłki z mopr-u tak jak i ty) do października 2014. Na 3 lata nie chciałam nawet składać bo ten trzeci, ostatni rok nie jest płatny w moprz-e więc nie było sensu :) Chodzi mi głównie o to czy mam po prostu zgłaszać w moprz-e jak urodzę we wrześniu i wtedy oni zabiorą ten zasiłek+dodatek do zasiłku czy wypłacany z zusu macierzyński nie ma nic do zasiłku z mopr-u i przez ten wrzesień i październik po prostu dostanę i z zusu i z mopru. o to mi chodzi głównie ;) bo nie chciałabym później zwracać kasy dla mopru jak okaże się, że musiałam to zgłosić i przerwać wychowawczy bo dostawałam z zusu macierzyński. Oni tam "trzepią", a jak sami dojdą to jeszcze karę wrąbią.

A wiec moja sytuacje byla wtedy prosta, bo zasilki konczyly sie z koncem pazdziernika a ja od listopada mialam juz macierzynski :tak: nie musialam nic wiecej zglaszac. Natomiast w twoim wypadku zglosilabym przerwanie wychowawczego. być moze nie zorientowaliby się, ale jednak w ustawie jest chyba ta wzmianka że jak kończysz wychowawczy wczesniej to nalezy im zgłosić.

Ritta, nimfii- trzymam kciuki za wasze wizyty. Ja mam dopiero o 19 :(

Ja mam o 18.20 wiec tez siedze w domu i czekaaaaammmm.... :shocked2:

Cytrusów nie dam rady :/ od razu mi niedobrze. Zupke ogorkowa mega kwaśna zrobiłam wczoraj i zjadłam, ale cytrusy sa jednak za mocne dla mnie.

Napisalam posta i sie nie wyswietlil. A juz nie chce mi sie tyle drukowac :)

Wizyta wzorowa, serduszko bije, mam karte ciazy i wyniki wzorowe :) lekarz mnie uspokoil, ze z dzidzia wszystko ok i mam sie nie martwic. Kolejna wizyta za 3 tyg. Kciukasy sid przydaly a js trzymam za reszte! Dziekuje za wsparcie, jestem przeszczesliwa :) ta "infekcja" to mega podraznienie od luteiny, ktora poszla w odstawke. Za kilka dni powinno wszystko wrocic do normy :)

Jutro maja dzwonic jesli sie nadam do pracy. Gdyby sie udalo, to ze szczescia wyjde z siebie hehe :)

Mamusie, bedzie dobrze :)

Napisalam posta i sie nie wyswietlil. A juz nie chce mi sie tyle drukowac :)

Wizyta wzorowa, serduszko bije, mam karte ciazy i wyniki wzorowe :) lekarz mnie uspokoil, ze z dzidzia wszystko ok i mam sie nie martwic. Kolejna wizyta za 3 tyg. Kciukasy sid przydaly a js trzymam za reszte! Dziekuje za wsparcie, jestem przeszczesliwa :) ta "infekcja" to mega podraznienie od luteiny, ktora poszla w odstawke. Za kilka dni powinno wszystko wrocic do normy :)

Jutro maja dzwonic jesli sie nadam do pracy. Gdyby sie udalo, to ze szczescia wyjde z siebie hehe :)

Mamusie, bedzie dobrze :)

denka gratulację !!!! pięknie że serduszko jest i że wszystko jest wporządku z dzidzią :)
z pracą też się uda :)

buziaki dla wszystkich :)

denka gratuluję udanej wizyty, cudnego serduszka i wzorowych wyników ! niech jeszcze z pracą się uda i będzie komplet szczęścia!
W takim razie kciukasy nadal zaciśnięte :-) za Ciebie i resztę wizytujących dziewczyn!

reklama
A wiec moja sytuacje byla wtedy prosta, bo zasilki konczyly sie z koncem pazdziernika a ja od listopada mialam juz macierzynski :tak: nie musialam nic wiecej zglaszac. Natomiast w twoim wypadku zglosilabym przerwanie wychowawczego. być moze nie zorientowaliby się, ale jednak w ustawie jest chyba ta wzmianka że jak kończysz wychowawczy wczesniej to nalezy im zgłosić.
nimfii chyba przejdę się do nich ;) lepiej dmuchać na zimne niż później jakieś kary płacić

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry