reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrzesień 2014:)

A ja byłam się zapisać do Szkoły rodzenia, położna ma się ze mną skontaktować do dwóch tygodni, jak się zbierze grupa i dać znać kiedy pierwsze zajęcia:) Ogólnie mają się odbywać dwa razy w tygodniu po godzinie(30 min ćwiczeń, 30 minut pogadanka), no i tak praktycznie do ostatniego tygodnia :)

reklama
My idziemy w przyszły czwartek, na szczęście raz w tyg. po 2 h. Spotkałam koleżankę ,której termin właśnie minął i czeka z niecierpliwością na rozwiązanie, ale mówi, że tak ją nastraszyli w szkole porodem, że już się boi. Nie wiem dokładnie co tam mówili, ale mam nadzieję, że tak nie będzie i się nie zeschizuję za bardzo :tak:
Ja książki pochłaniam jedna po drugiej, bo później raczej nie będzie mi dane. Trochę nuży mnie już ta rutyna codziennie zanim mąż z pracy nie wróci i dzisiaj wymyśliłam, że mu od jutra zacznę koszule prasować. Zawsze robi to sam, ale w końcu ja też teraz mogę. Na pewno się zdziwi :-D
Wczoraj połowę papierów wywaliłam i segregatory zrobiły się "light". Znalazłam nawet rachunki za komórkę z 2005 r. - po co to trzymałam, kto wie...
Dziewczynki, weekend ma być ponoć już upalny i zobaczymy co będziemy mówić, jak tak będzie prażyło- pewnie nie jedna zmieni zdanie, że uwielbia gorące dni :-D

Ufff obiad zrobiony, pranie zrobione, ciacho.. zrobione :) Nie smakowałam go jeszcze bo się chłodzi w lodówce (2 warstwy bitej śmietany) ale przy robieniu go smakowałam i wyszło słodkie..

Pogoda dziś była piękna, cieplutko choć momentami myślałam, że walnie żabami ale na szczęście oszczędziło..Jutro zapowiadają przelotne opady ale mam nadzieje, że też oszczędzi :) Rozłożę sobie leżak i poleżę na balkonie :)

Ja 17tego idę się zapisać do szkoły rodzenia i już zostanę na pierwszych zajęciach, szkoda tylko, że sama tam będę musiała chodzić ale zawsze czegoś się dowiem :)

Joani niby się powinno rachunki trzymać 5 lat ale z doświadczenia wiem, że lepiej potrzymać je trochę dłużej w razie W (pracowałam kiedyś w windykacji i wiem jakie sprawy się tam "odświeżało"..)

Oooo do małej dotarł smak bitej śmietany i już mi buszuje w brzuszku :-D

Nexiss, to akurat wiem, że trzeba trzymać. Ja miałam rachunki jeszcze z innej sieci i zostawiłam tylko druk o zamknięciu rachunku i, że wszystko zostało uregulowane. Z resztą ja płacę od kilkunastu internetowo i nie mam nic płaconego w banku, więc wszystkie zapłaty mam na kompie. Co roku sobie wszystko zgrywam i papiery w końcu wyrzuciłam.
Mój mały coś te dwa dni cichutko siedzi i już sie martwiłam, ale puściłam muzyczkę i trochę się powiercił, czym mnie uspokoił i dalej cisza. Pewnie w nocy nadrobi :-D

Hej dziewczyny :)

wesolutka fajnie ze wyniki dobre :)

Choco wspolczuje z lekarzami i tym czyms w buzi :(

Bubbles mam nadzieje ze szkola rodzenia Ci sie spodoba i przyda:) ja nigdy na zadnej nie bylam.

Joani oj ja tez powinnam zrobic porzadki w papierach, siedzi tu taka wielka gora i wola ale mi sie nie chce :p

Moja Hania dzisiaj cos malo sie wierci i troche mnie to denerwuje... Mam nadzieje ze niedlugo zacznie. Za to moj najstarszy to odwalil niezly numer w przedszkolu. Chcial zabrac komus zabawke (co akurat jest dosyc normalne wsrod dzieci) wiec Pani mu zwrocila uwage a ten dalej swoje i nie chcial przeprosic to go posadzila za kare na krzeselko i wtedy zaczal ja bic, szarpac, kopac i pluc!!!!! No jestem w szoku! Nie moglam uwierzyc jak mi opowiadala :( ja nie wiem co mam z nim robic, jakis kryzys przezywa czy cos... No normalnie mi wstyd ze sie tak ostatnio zachowuje! A jeszcze jako matka odbierasz takie rzeczy bardzo personalnie bo wydaje mi sie ze chyba ja musze cos robic nie tak...

Poradnia dla narzeczonych zaliczona. Pani opowiedziała mi przez 15 minut o tym wszystkim tylko po porodzie co i jak teoretycznie więc mówi że co tu gadać jak urodzę i będę miała pytania to mam przyjść bo tak na sucho to ona może sobie gadać hehe i mi podpisała od razu dwa kolejne spotkania i z głowy.
Mnie za to o kilku dni Młody po pęcherzu porządnie kopie i nie jest to przyjemne bo na 1 sek mam wrażenie że się posikam :szok:
A po drodze upolowałam dwa cieplejsze i słodziutkie pajacyki dla synka. Jak się wysuszą pokaże Wam w odpowiednim wątku :-)

A co do szkoły dziewczyny to raczej nie ma się czego bać, u mnie nie straszą porodem raczej mówią po prostu jak jest. Lepiej być przygotowanym na wszystko.

Ostatnia edycja:
Witajcie
Ja po wizycie, badanie ok, wyniki ok, usg też, serducho bije ładnie
joani
teraz to już nie ma wyjścia urodzić trzeba;-)
Kusiak spokojnie, może ma taki okres, tłumacz mu, rozmawiaj i przejdzie, aczkolwiek wiem co czujesz jak idziesz do przedszkola i się dowiadujesz, że ci dziecko coś zmalowało

reklama
Cześć :)

Nie zdążyłam Was wszystkich przeczytać - internet mam dopiero po 18 jak mąż wraca z pracy. Na szczęście obiecał, że będzie mi kompa z netem zostawiał, bo tak będę mogła bardziej produktywnie wykorzystać moje zwolnienie.

Cały dzień leżenia i mam dość - wiem, że to dla dobra Zosi, ale ciężko mi być taką bezużyteczną.

Do góry