reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

Moniap 1982 ja miałam wpierw z 50 gr.glukozy na czczo po godz. 8,00mmol/l i lekarz kazał mi powtórzyć z 75gr. glukozy po śniadaniu i po 2 godz. miałam 6,7mmol/l.i ten wynik był dobry.
A tutaj masz artykuł na ten temat

reklama
Byłam z moja mamą u lekarza, z ktorym zreszta pracowalam w szpitalu. Dłuuuugo tłumaczył mi jak mam podniesc te cholerna hemoglobine, bo mimo zazywania 3x1 zelaza,od dwoch tygodni mam tylko 10,2. A poza tym mam niski hematokryt, bardzo liczne bakterie w moczu, za mało wit.K i wogole do dupy ze mna...szyjka 2cm ale miękka..martwie sie o Malenka...bo na USG wyszedł zoladek za duzy. Zbyt duzo płynow, mozliwe jakies problemy z oddźwiernikową zoladka. Przepływ jest, bo płyn byl w jelitach, ale zoladek powinien byc wielkosci serduszka, a jest dwa razy wiekszy od serca:-( reszta w porzadku. Serduszko rytmicznie pieknie bije, nogi długie, wiec powiedział lekarz, ze mam kupowac ubranka na min 64cm. :cool2: ma piękne długie po mamusi :-p, no ale skoro ja mam 178 a A.190 cm to Pola raczej bedzie długa. Za tydzien kontrolne USG. Trzymajcie kciuki. Ja ide popłakac..bo jak mysle o tym, to az mnie dusi i sciska, ze moze byc cos nie tak..:-(

Olisska - płakanie nie pomaga. Dbaj o siebie i leć za tydzień do kontroli. Z tymi płynami to trochę dziwnie jest. Nie denerwuj się bo tylko małą zestresujesz!

Olisska, Anaklim ma 100% racji, a moze dla spokoju warto pojsc do innego gina chyba ze wiesz ze to dobry lekarz, slyszalam o wielu niedouczonych lekarzach od USG.
Mnie wreszcie dopadła zgaga a jutro wizyta u gina.

Olisska głowa do góry! Mnie powiedzieli ,że na usg nereczki wyszły małej powiększone i to sporo,straszyli wodonerczem a wyszło na to,że napiła się wód i nie zdążyła ich wydalić przed badaniem i stąd cała afera... Ale sprawdzić warto:tak:
Na pewno wszystko będzie dobrze,tylko się nie stresuj za dużo, bo mała teraz wrażliwa na Twoje emocje.
U mnie hemoglobina spadła z 14 na 9 jak przestałam brać witaminy.Bujałam się miesiąc bez nich, leciała na łeb na szyję a po tygodniu powrotu do preparatu mam hemoglobinę 12.5. Biorę teraz 4 piguły rano i 3 po południu... Wątroba aż kwiczy od tych "cukiereczków" ale dobro Małej najważniejsze.

Olisska - mała Pola wyczuwa wszystkie Twoje emocje, staraj sie myśleć pozytywnie i nie zamartwiaj się tylko idź po konsultację do innego lekarza. Czasami tp g... widać na tym badaniu, u mnie poprzednim razem wcale nie było żołądka, a na kolejnej wizycie wszystko było super. Szkoda Twoich nerwów....

Olisska - tez tak myślę idz na inne usg do innego lekarza i nie czekaj tego tygodnia , po co masz sie martwić .. i napewno wszystko jest ok !!..

Olisska - dziewczyny maja racje, nie ma co sie denerwowac, ja bym powtoryla badanie bo czasem lekarz zle cos wyliczy, a czasem sprzet szwankuje. Ja w pierwszej ciazy po usg w szpitalu mialam podejrzenie niedorozwoju plodu:szok: No ale poszlam do b dobrego fachowca i oczywiscie wszystko bylo w porzadku. Takze DONT WORRY! ;-)

Aniam - a czy lekarz Ci dokladnie wytlumaczyl co oznacza skrocenie 2 fazy porodu? Bo to oznacza proznociag albo kleszcze - ja tez mialam ta opcje lub cesarke i wybralam CC. No chyba ze Cie wizja uzycia tych przyrzadow nie przeraza tak jak mnie.

Ajako - niezla ta Twoja kuzynka. :eek: Takie poswiecenie dla Balu? Jak dla mnie to szok choc uwielbiam balowac.

A co rodzenia we wrzesniu - ja tez mam plan na porod w 2 polowie wrzesnia - termin mi wyliczyli na 6 pazdziernika.

Ostatnia edycja:
reklama
olisska tez mysle ze warto udac sie do innego lekarza ... sporo sie nasluchalam jak to wybitni "fachowcy" stawiali diagnoze!!!! :no: mojej psiapsiolce wybitny najlepszy w miescie prof zawyrokowal ze malenstwo na 100% ma dawna ... oczywiscie blednie ...
nie denerwuj sie kochana tylko smigaj jak najszybciej do innego ginka ...

Bo to oznacza proznociag albo kleszcze - ja tez mialam ta opcje lub cesarke i wybralam CC. No chyba ze Cie wizja uzycia tych przyrzadow nie przeraza tak jak mnie.
o mnie przeraza i to bardzo ... a tu w uk sa na porzadku dziennym :szok::szok::shocked2:...

Do góry