reklama

wrześniowe chustonoszenie

dziękuje za odpowiedź.
Czyli ta azimi może być tylko lepiej by to nie była poprostu bawełna lecz skośno-krzyżowa, znalazłam z natibaby coś takiego na tablicy.pl:
NATIBABY - chusta tkana - AVOCADO Wrocław • Ogłoszenia Tablica.pl
nie wiem czy 3 miesiace to dużo czy mało dla chusty używanej
a na allegro jest nowa almelle:
CHUSTA SKOŚNO-KRZYŻOWA promocja świąteczna 0 zł (2004017658) - Aukcje internetowe Allegro
a bebelulu odpada bo to są tylko te hamaczki na jedno ramie a mój maluch nawet na rękach nie lubi być w takiej pozycji, woli pion.

a może, któraś z mam ma do sprzedania nie drogo chustę :P :)

a jaki masz budżet przeznaczony na chustę? bo lepiej kupić od razu coś lepszego - wyjdzie i tak taniej niż jakbyś potem chciała dokupić drugą - lepszą

Ta chusta z tablicy nie ma podanego chyba wymiaru a to chyba dość ważne. Ja wybrałabym Nati

reklama
Aniu, przejrzałam all na szybko, szykuj się, będę sypać linkami ;-) ceny w okolicach 100zł; tam gdzie nie zaznaczyłam, długość jest standardowa, czyli do wszystkich wiązań do rozmiaru 44 spokojnie
chusta NATI Łódź • Ogłoszenia Tablica.pl
Chusta tkana NatiBaby Lirio (1996833814) - Aukcje internetowe Allegro
Chusta HOPPEDIZ błękitna - jak NOWA 4,6m STOCKHOLM (1991168939) - Aukcje internetowe Allegro
Natibaby Nati chusta tkana paski Malta 4,6m (1998808051) - Aukcje internetowe Allegro
Chusta Nati (1998937921) - Aukcje internetowe Allegro
Chusta - Bebelulu - Rapalu - (1992516898) - Aukcje internetowe Allegro
Chusta tkana Nati idealny stan 4,6m fiolet (1993555815) - Aukcje internetowe Allegro
Używana / złamana chusta Natibaby TANIO !!! (1987942799) - Aukcje internetowe Allegro krótsza, więc na kieszonkę czy 2x do rozmiaru 36/38
chusta BEBELULU RAPALU - romiar M - zielona (2000593547) - Aukcje internetowe Allegro
CHUSTA BEBELULU *RAPALU* rozmiar M -beżowa- (2003709908) - Aukcje internetowe Allegro
Chusta tkana Natibaby (2005434725) - Aukcje internetowe Allegro
LENNY LAMB-CHUSTA TKANA ROZ. M (2002302957) - Aukcje internetowe Allegro
NOWA chusta RAPALU! Rozmiar L! Idealna na prezent! (2006455914) - Aukcje internetowe Allegro długa, więc od rozmiaru 44 (ja noszę w tej chwili 40/42 góra, 42/44 dół, ale jestem niska, w L-ce rapalu przy kieszonce mam ogony do kostek)
CHUSTA TKANA WIĄZANA Wałbrzych • Ogłoszenia Tablica.pl wymiar nie podany, ale podejrzewam, że standard

bebelulu rapalu są cięższe w opanowaniu, bo są sztywne (przynajmniej te nie używane), ale dla mnie są rewelacyjne (chyba pisałam ;))

Dziękuje bardzo za linki :)
Dzisiaj własnie przyszła do mnie skośno krzyżowa almelle - ostatecznie mój M wybrał, bo ja nie mogłam się zdecydować:shocked2:

Pierwsze wrażenia: kolorki ok (pasiak), na długość raczej dobra jak na mój niski wzrost (tzn nie zwisa mi dalej niż za pośladki - rozm S/M) w wiązaniu kieszonka i koala - znalazłam na youtube swietny filmik - dziewczyna dokładnie tłumaczy i pokazuje na żywym dziecku, a nie na lalce, więc nie miałam większych problemów z wiązaniem i dociąganiem, ale natychmiast pojawiło mi się pytanie czy materiał nie będzie krępował i ściskał nóżek maluszka, boje się że będą mu sinieć ze względu na ucisk materiału pod kolanami.
No i oczywiście chusta powędrowała odrazu do pralki (nie tylko ze względów higienicznych), gdyż jest strasznie sztywna i szorstka jak dla mnie, a raczej mojego malucha...

Dziękuje bardzo za linki :)
Dzisiaj własnie przyszła do mnie skośno krzyżowa almelle - ostatecznie mój M wybrał, bo ja nie mogłam się zdecydować:shocked2:

Pierwsze wrażenia: kolorki ok (pasiak), na długość raczej dobra jak na mój niski wzrost (tzn nie zwisa mi dalej niż za pośladki - rozm S/M) w wiązaniu kieszonka i koala - znalazłam na youtube swietny filmik - dziewczyna dokładnie tłumaczy i pokazuje na żywym dziecku, a nie na lalce, więc nie miałam większych problemów z wiązaniem i dociąganiem, ale natychmiast pojawiło mi się pytanie czy materiał nie będzie krępował i ściskał nóżek maluszka, boje się że będą mu sinieć ze względu na ucisk materiału pod kolanami.
No i oczywiście chusta powędrowała odrazu do pralki (nie tylko ze względów higienicznych), gdyż jest strasznie sztywna i szorstka jak dla mnie, a raczej mojego malucha...

Nati jest od razu mięciutka i przyjemna a po praniu jeszcze bardziej.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry