reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🍂🌻Wrześniowe czary, kreski nam dają – serce się śmieje, marzenia się spełniają!🌻🍂

Dziewczyny jak się powinno liczyć ilość dni po? . Już się pogubiłam.. Pik miałam 22 sierpnia na moje obliczenia jestem dzisiaj 10 dpo ale według mojej aplikacji flo jest 8 dpo. Głupieje już:p

reklama
Ja rozpoczynam Nowy miesiąc 🩸 🫤
Tak czułam że tak będzie. Ale co dziwnego to jakieś półtora dnia wcześniej miałam delikatne plamienia. A zawsze jak dostawałam okres to początkowo było to brunatnie ale chwila i przekształcało się w okres. A tu taka dziwna sprawa nie wiem co to się pozmieniało. 🤔

A wy jak macie ?
Ja to w cały świat. Jeszcze pare miesięcy temu miałam zawsze ok 4 dni brunatnego plamienia, potem miałam żywo czerwone, potem się zrobiły plamienia ok 24 dc (na 33 dniowe) a teraz od 2 miesięcy zero plamień..
Ale mnie już w brzucholu kręci, także obstawiam że do weekendu dostanę.

Ja rozpoczynam Nowy miesiąc 🩸 🫤
Tak czułam że tak będzie. Ale co dziwnego to jakieś półtora dnia wcześniej miałam delikatne plamienia. A zawsze jak dostawałam okres to początkowo było to brunatnie ale chwila i przekształcało się w okres. A tu taka dziwna sprawa nie wiem co to się pozmieniało. 🤔

A wy jak macie ?

U mnie od razu z grubej rury, pomijając okres w lipcu bo był wyjątkowo skąpy 😅

Dziewczyny jak się powinno liczyć ilość dni po? . Już się pogubiłam.. Pik miałam 22 sierpnia na moje obliczenia jestem dzisiaj 10 dpo ale według mojej aplikacji flo jest 8 dpo. Głupieje już:p
Chyba dlatego tak liczy bo owulacja występuje do 48h po piku, nie w jego trakcie, ale też się dopiero tego uczę 🙈

@Hermeneg temu poleca sie w pojemniczki :D
@Pierwsze 🥰 to ja zawsze mam tak jak Ty mialas, pierwszy dzien takie pitu pitu, a potem sie rozkreca, ale w tym miesiacu dostalam dzien wczesniej, a dwa dni wczesniej tez juz plamienia i brzuch bolal duzo bardziej niz zwykle, moze to jakies jesienne przesilenie daje znac, zobacz jak bedzie nastepny (oczywiscie najlepiej zeby go nie bylo teraz conajmniej 9 miesiecy :D)

Sama nie wiem 🙈 chętnie się dowiem, miałam w podobnym czasie owulację, albo 22 albo 23 sierpnia, we wtorek 26 sierpnia na USG było ciałko żółte bez płynu w zatoce, także już chwilę po owu. Także ja liczę u siebie 9-10 dpo. Ja bym już testowała ale no jest to bez sensu. Dziś mnie lekko ciągnął jajnik, z którego miałam owulację.

reklama
Sama nie wiem 🙈 chętnie się dowiem, miałam w podobnym czasie owulację, albo 22 albo 23 sierpnia, we wtorek 26 sierpnia na USG było ciałko żółte bez płynu w zatoce, także już chwilę po owu. Także ja liczę u siebie 9-10 dpo. Ja bym już testowała ale no jest to bez sensu. Dziś mnie lekko ciągnął jajnik, z którego miałam owulację.
Ja oczywiście zrobiłam test rano ale nic nie wyszło, wiem że jest za wcześnie ale miałam taki sen intensywny ze obudziłam się oblana potami 😬 Też czuję ciągnięcia z jajników, ale u mnie raczej wątpię że będzie z tego ciąża. Co miesiąc doszukuje się nowych wskazówek od mojego organizmu

Do góry