reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🌻Wrześniowe czary, kreski nam dają – serce się śmieje, marzenia się spełniają!🌻🍂

W teorii to aplikacja pokazywała mi owulację wczoraj i okres 25.ale obstawiam,że raczej była dzień/dwa wcześniej więc 23/24 pewnie zawita 🩸.miałyśmy chyba ostatnio okres w tym samym dniu z tym,że u mnie to ta owulacja jest właśnie albo w 14dc albo w 21dc więc bądź człowieku mądry 😅
No to u mnie bardzo różnie jest ta owulacja, cykle 28-32 dni. Owulacja rac w 16dc a raz w 19 DC. 🤷‍♀️😅

reklama
U mnie też leje, w nocy zaczęło. Spać nie mogłam 😅 Budzik był wybawieniem 🤣
A to nam z córką się tak dobrze spało, że aż wstawać na się nie chciało 😀 a trzeba było do przedszkola się zbierac. I nas też od rana leje deszcz, taki ponury ale z jednej strony czekałam na taki dzień, pod kocykiem, przy Netflixie 🥰

Nadrobiłam! Dzień dobry z kawą.
Mi wczoraj jak się zaczęło z impetem walić to po całości, córkę chorą odebrałam o 11, rzyganie, gorączka, cały komplet. Ale narazie jest od rana stabilnie.
Jutro mam rozmowę o pracę, mam bardzo bardzo nadzieję że się uda. Wtedy bym musiała już to jakoś taktycznje rozegrać jeśli o ciążę chodzi, ale posiadanie pracy jest jednak nr 1 😅

Widziałam temat wiesiołka, brałam jeden cykl i naprawdę śluzu było bardzo dużo, teraz też biorę.

Z racji że ja 5 dc to niedługo się zacznie okres płodny, no i waham się. My to tak seksy codziennie raczej i nie wiem czy w tym miesiącu może jednak spróbować co 2 dni? Jest sens?
Ja bym do starań jednak co 2 dni. Żeby nasienie było lepszej jakości a plemniki zdążyły dojrzeć.

I trzymam kciuki za pracę 🤞🍀

dobrze też na głowie robi mi jak mocno się nie udzielam, czuję taki luz w głowie 🤭
Ja mam dokładnie to samo, w sierpniu i wrześniu przerwa w staraniach, robieniu testow owu itp, mniej się udzielam na forum i ta głowa taka spokojna, czuję właśnie taki totalny luz, świetne uczucie 😀 gdyby tak było przez cały okres starań, na luzie 😍 a tu trzeba te testy owu robić, bo inaczej byśmy przegapili...

Ja mam dokładnie to samo, w sierpniu i wrześniu przerwa w staraniach, robieniu testow owu itp, mniej się udzielam na forum i ta głowa taka spokojna, czuję właśnie taki totalny luz, świetne uczucie 😀 gdyby tak było przez cały okres starań, na luzie 😍 a tu trzeba te testy owu robić, bo inaczej byśmy przegapili...
A masz jakieś odczucia jak jest owulacja? Śluz, ból? Czy zupełnie nic i tylko testami jesteś w stanie określić kiedy jest

A masz jakieś odczucia jak jest owulacja? Śluz, ból? Czy zupełnie nic i tylko testami jesteś w stanie określić kiedy jest
Jakbym testów nie robiła to bym przegapiła, bo bym się nie skupiała na odczuciach.
Ale zawsze na drugi dzień po piku mam owulację, bo wtedy odczuwam właśnie ból podbrzusza i jajników. I właśnie to czułam 2 dni temu, ale testów owu nie robiłam.

Nadrobiłam! Dzień dobry z kawą.
Mi wczoraj jak się zaczęło z impetem walić to po całości, córkę chorą odebrałam o 11, rzyganie, gorączka, cały komplet. Ale narazie jest od rana stabilnie.
Jutro mam rozmowę o pracę, mam bardzo bardzo nadzieję że się uda. Wtedy bym musiała już to jakoś taktycznje rozegrać jeśli o ciążę chodzi, ale posiadanie pracy jest jednak nr 1 😅

Widziałam temat wiesiołka, brałam jeden cykl i naprawdę śluzu było bardzo dużo, teraz też biorę.

Z racji że ja 5 dc to niedługo się zacznie okres płodny, no i waham się. My to tak seksy codziennie raczej i nie wiem czy w tym miesiącu może jednak spróbować co 2 dni? Jest sens?
Powodzenia na rozmowie 🤞

Ostatnio mi lekarz mówił, że optymalnie jest co drugi dzień ale ja do końca nie wiem jak jest

Powodzenia na rozmowie 🤞

Ostatnio mi lekarz mówił, że optymalnie jest co drugi dzień ale ja do końca nie wiem jak jest

Też się ostatnio zastanawiałam jak to jest z tym optymalnym czasem, bo zawsze ginekolodzy mówili, że co dwa dni, a androlog powiedział mężowi, ze przy obniżonej ruchliwości mamy próbować dwa razy pod rząd, bo z tego „drugiego razu” plemniki będą bardziej ruchliwe 🤔
ale jakoś nie byłam fanką tego pomysłu, co za dużo to niezdrowo 😂

reklama
Melduję się, ale w kiepskim nastroju, bo znowu się nie udało... Staram się nie rozkleić, bo właśnie jadę do pracy, ale wewnętrznie jestem rozwalona 🤦‍♀️ starania to straszny roller coaster emocjonalny 🤦‍♀️ Mam chill, wynik i bum 🫤
Ostatnio ginekolog powiedział mi,że nie ma co nad tym myśleć, bo miał u siebie pacjentki( bez jakichświększychproblemówzdrowotnych), które wszystko monitorowały, zapisywały, chodziły na monitoring - i zajmowało im to kilka/kilkanaście miesięcy żeby zajść w ciążę, a drugi przypadek to pacjentki, które badały się tylko 1-2 razy w roku, podchodziły do prob z zajściem ze spokojna głowa i ze ten jeden dobry strzał wystarczył,żeby szybko zajść... tłumaczył mi, że taki stres tym całym monitoringiem cyklu, planowaniem kiedy to robić- że czasami to jednak nie pomaga..
Ja wiem, że łatwo powiedzieć, a gorzej zrealizować, ale coś musi w tym chyba być 🙈

Do góry