reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześniowe dzieciaczki- pielęgnacja, karmienie, rozwój

Wiecie co tak czytam o tym , że sie martwicie o ilośc wypijanego mleka - nie ma o co, moja Olka wypijała 50 ml i nie dało rady więcej a po pierwszym ważeniu miała prawie 2 kg więcej:-) Także to nie reguła, ważne aby dziecko chciało, gorzej jak nie jest łakomczuchem , wtedy trzeba przeczekać apetyt sie w końcu pojawi sam:-)

reklama
Mój mały jest totalnym łakomczuchem jak by mógł to by jadł i jadł hihi.Jutro mamy pierwszą wizyte kontrolną jestem ciekawa ile przybrał bo ja czuje że jest cięższy :-):-D Aniach- to dobrze że twoja przybiera widać wszystko jest ok:-):-D:-)

A propos szczepień - widzę że w większości wybieracie wersję 6 w 1? Czy któraś mamusia nie będzie brała łączonej szczepionki? Jeśli tak to jakie argumenty za tym przemawiają, poza ceną oczywiście.

A propos szczepień - widzę że w większości wybieracie wersję 6 w 1? Czy któraś mamusia nie będzie brała łączonej szczepionki? Jeśli tak to jakie argumenty za tym przemawiają, poza ceną oczywiście.
Artemida- w szczepionkach nieskojarzonych, czyli tych refundowanych przez NFZ szczepionka na krztusiec jest produkowana z wykorzystaniem żywych bakterii. A to bardzo źle, bo u niektórych dzieci może powodować porażenie mózgowe. Dla mnie był to decydujacy argument.
Jeśli chodzi o cenę, to nie musisz kupować tej najdrozszej wersji 6 w 1. Są tańsze po ok. 130 zł- chyba ta 5 w 1 (nie jestem pewna). Jedynym jej minusem jest to, ze przy tym pierwszym szczepieniu dziecko jest kłute 2 razy, ale przy następnych już tylko raz.

Ostatnia edycja:
Łomatko - ja nie zdawałam sobie sprawy z tego, że w Polsce te szczepionki są takie drogie:szok::szok:

A dzisiaj położna była u nas w domu. Nasza tym razem - wróciła z wakacji, przyszła zrobić wywiad, przy okazji zważyła Sashkę - 3840:szok:. Przestaje mi się mieścić we wszystko:tak:

Włosy mu się nie wycierają, a wcale nie są takie gęste. Uwielbia przytulać się do mnie, śpi w łóżeczku, ale jak go karmię między 5.00 a 6.00 to zabieram do nas do łóżka:))) Uwielbiam spać koło niego:)

oj z tymi szczepionkami hehe zaczyna się :tak::blink:...Ja tak nie lubiłam z Julią chodzić na szczepienia i patrzeć jak ją kłują a teraz z Adasiem będe znów chodzić;-)

reklama
Do góry