reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześniowe dzieciaczki- pielęgnacja, karmienie, rozwój

reklama
matylda wszystko bedzie wporzadku! nie martw sie kochana, buzka.

ja to sie zapytam czy tymi szczepia koreanskimi i jesli tak to sie poprostu nie zgodze na podanie malej ten szczepionki....trudno sie mowi...nie bede ryzykowac. zreszta czytalam ze je wycofali a tu prosze jednak szczepia nimi...bez sensu, ile dzieci jeszcze musi umrzec zeby cos z tym zrobili...ehh...taka tragedia dla rodzicow, nie mowiac jak te dzieci cierpia :(

Kinga - Agata coś pisała o francuskim zamienniku

Matylda - to jakis jednostkowy przypadek nie martw się ;-)

Sory ze tak stracha wam napędziłam tym co zamieściłam ale nie potrafiłam tego zostawić tylko dla siebie .Może nie powinnam ale lepiej wiedzieć takie rzeczy

aniam o tym mowili..poza tym tam byl drugi artykul gdzie pisali ze po tym artykule zglosila sie kobieta ktora pod koniec wrzesnia byla ze swoim dzieckiem na szczepieniu, dziecko jej zmarlo a sekcja wykazala ze to po szczepieniu wlasnie...pomijajac to co pisala aniach o tej dziewczynie u niej w przychodni, gdzie po szczepieniu jej dziecko zabrala erka...no sory moze na iles set tysiecy dzieci to sa jednostkowe przypadki ale jaka ja mam pewnosc ze w przypadku mojej corki to nie bedzie ten przypadek? nikt mi nie da gwarancji...a skoro jest zamiennik to po co ryzykowac?

aniam-dobrze że umieściłaś ten artykuł chociaż wiemy ,ja ci jestem za to wdzięczna ,jutro dzwonie do przychodni jaką u nas podają jak tą to się nie zgodze .........Matko to jest po prostu szok co się dzieje .ja też mam stracha i to dużego to nie są przelewki to chodzi o życie i zdrowie naszych dzieci ,,,:baffled::angry: .Pozdrawiam miłej nocki

matylda- nie martw się kochana, napewno wszystko bedzie ok.:tak:

aniam- bardzo dobrze, że to zamieściłas:tak: i oczywiście, że lepiej wiedziec takie rzeczy:tak:

Inna szczepionka na WZWB oprócz Euvax'a to Engerix. U mnie był szczepiony za pierwszym razem właśnie Engerixem, w szpitalu. A właśnie ciekawa jestem jak wycofali Euvax to czym teraz szczepią?

Inna szczepionka na WZWB oprócz Euvax'a to Engerix. U mnie był szczepiony za pierwszym razem właśnie Engerixem, w szpitalu. A właśnie ciekawa jestem jak wycofali Euvax to czym teraz szczepią?

Szczepią nadal Euvaxem bo jeżeli chcesz Engerix to musisz o tym powiedzieć i zapłacić :baffled: Tyle, że w szpitalu o tym nie mówią jak ktoś wie to wie :baffled: Pikanerii dodaje fakt, że kobieta po porodzie nie musi o wszystkim pamiętać więc można o tym zapomnieć :baffled:

reklama
witam dziewczyny ja byłam dziś w przychodni i pytałam o tą szczepionke i dają właśnie tą koreańską :crazy: w szpitalu nasze maluszki też były tą szczepione ....Można kupć sobie inna nie pamiętam nazwy jaką ona mi powiedziała kosztuje 60 zł,z tym ż powiedziała mi coś takiego że jeżeli dziecko było w szpitalu zaszczepione ta koreańską to na tą drugą może nie mieć takiego działania :zawstydzona/y::zawstydzona/y:Była strasznie zdziwiona faktem że ktoś sie pyta o takie coś.....I ze stoickim spokojem mówiła że po każdej szczepionce może się zdażyć coś takiego ,że każde szczepienie niesie ryzyko ale że est więcej dobrego niż złego w szczepionkach to akurat Fakt.....Przekonywała że takie zdarzenia to odetek i niema się czym martwić..............No ja tak nie sądze bo jest się czym martwić :baffled::no:Niewiem co mam zrobić czy kupić tą drugą ??a jak będzie nie tolerancja?

Do góry