U mnie najgorszy problem z spaniem w nocy od 1 d0 4 nie mogę spać i tak od miesiąca, dzisiaj od rana mnie mdli i kręci mi się w głowie ale jest zmiana pogody i niskie ciśnienie więc pewnie to też wpłynęło na stan zdrowia. Dziewczyny jestem ciekawa waszej opinii na temat szczepień? ostatnio tyle się słyszy o epidemii odry i rodzicach którzy nie chcą szczepić dzieci ;/ nie wyobrażam sobie narażać dziecko na takie niebezpieczeństwo, lekarze przekonują w stwierdzeniu, że autyzm nie jest wynikiem szczepień ale i tak są grupy matek co nie chcą szczepić dzieci, nie rozumiem tego a wy jak uważacie?
Ja ci napisze jako matka dziecka autystycznego. Moj syn urodzil sie niedotleniony. Nie powinien byc szczepiony do ok 2 urodzin wcale, przez to wslasnie niedotlenienie. ale kto w naszej popapranej Polsce bedzie informowal mlode matki o zagrozeniach. Mimo niedotlenienia F rozwijal sie prawidlowo. gaworzył, reagowal na dziweki, na imie, zaczał chodzic jak mial 12-13 m-cy, jako rocniak mowił mama, baba, tata, to, daj,Dobe( dobre ), nie, dziadzio. w wieku 15 m-cy zostal zaszczepiony tą cholerną szczepionką. I po miesiącu ocknelam sie ze moje dziecie przestalo mowić.zaczał zachwoywac sie troche inaczej..zrobil sie bardziej nadpobudliwy, nerwowy, nie umial wytlumaczyc o co mu chodzi. Nikt mi nie powie ze moje dziecko od samego początku przejawial cechy autystycznego dziecka. Wiem ze cofnął sie po tej szczepionce. Fakt.. gdyby nie byl niedotleniony nic by sie takiego moze nie stalo, ale to moze..
Znam tez dzieci ktore urodzily sie zdrowiutenkie, po szczepionce nagle wysoka temperatura.. pozniej okazalo sie dzieje sie cos z dzieckiem nie tak.
mlodszy urodzil sie bez zadnych komplikacji, jednak nie szczepilam o czasie. przesowalam o kilka miesiecy. Obaj przeszli ospe przed szczepieniem i zaden nie mial skutków ubocznych. Moje zdanie jest takie ze jesli organizm dziecka jest silny to poradzi sobie z choroba.
3 bobasa niewiem czy bede szczepić czy nie. wszystko zalezy od porodu, od jego zdrowia.
Bylam dziś u gina i widzialam znow fasola mego. Pieknie serduszko bilo. Jaki cudny czlowieczek.