• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Dziewczyny kiedy poczuję ruchy? Już tak się niecierpliwie... :-D czasami wydaje mi się, że to to ale to chwilka i przechodzi i zastanawiam się czy to przypadkiem jelita mi nie burczą. Jakiego uczucia oczekiwać?

reklama
Witam się po weekendzie :-) Był dla mnie intensywny, bo w sobotę o 14 broniłam się, a o 16 miałam ślub kuzynki. Obroniłam się na 5 i cały stres mi zszedł :-) Jutro idę na wizytę- mam nadzieję, że już się dowiem, kto tam mieszka ;-) Co do rozchodzenia spojenia- tutaj Was zaskoczę. Mojej kuzynce zaczęły się bóle w 4 miesiącu i trwały do końca ciąży. Czasami czuła, jakby jej coś tam przy spojeniu przeskakiwało, a jak się kładła spać, to była masakra. Więc jeśli któraś ma takie objawy non stop, to niech ich nie bagatelizuje, tylko powiedzieć lekarzowi.

Zaglądam szybko do was zeby napisać ze u mnie k. Mieszkanie sprzedałam i kupiłam mieszkanie dla siebie i dzieci w Ostródzie blisko rodziców. Właśnie odebrałam klucze wystarczy pomalować i się wpradzać można. Nie wiecie jak sie cieszę.
Co do ruchów dziecka to ja pierwsze poczułam w 16 tyg.
Dzisiaj byłam taka zadowolona że się wszystko tak szybko udało załatwić że wybrałam się na pierwsze zajkupy dla maluszka. Zdjęcia dodam w zakupowym wątku.

Heloł kobietki:)

Tren my obecnie też szukamy autka, mamy picasso, mieliśmy mitsoubishi outlandera (niby wypas, ale jest za mały dla rodziny)......i teraz chyba zainwestujemy w renault espace grand...bo z niczym się nie mieścimy...

...

Tez za takim sie rozglądamy.. ewentualnie renault espace ale ten z "okrąglym" tyłem, opel Zafira, Sharan.
dziś oglądalismy dwa kolejne... zabije kiedytś tego swojego chlopa.. no z nim szukac to mozna oszalec. w kazdym aucie coś nie tak... wiadomo.. jak olej cieknie lub progi cale zardzewiale to brac nie bede, albo pali tyle ze naszych wyplat nie starczy.. ale on wynajduje takie rzeczy robi z tego najwiekszy problem ze z takim podejsciem to tylko salonowe auto.. ale tez nie..bo za drogie bedzie.

bylam dziś u gina. Bobas nadal jeden. puls sprawdzala... był.. i umowila mnie na usg.. 4 maja.

Witam się po weekendzie :-) Był dla mnie intensywny, bo w sobotę o 14 broniłam się, a o 16 miałam ślub kuzynki. Obroniłam się na 5 i cały stres mi zszedł :-).
Jolka no to gratulacje! Też pamiętam jaka ulga nadchodzi po obronie!
Zaglądam szybko do was zeby napisać ze u mnie k. Mieszkanie sprzedałam i kupiłam mieszkanie dla siebie i dzieci w Ostródzie blisko rodziców. Właśnie odebrałam klucze wystarczy pomalować i się wpradzać można. Nie wiecie jak sie cieszę.
Co do ruchów dziecka to ja pierwsze poczułam w 16 tyg.
Dzisiaj byłam taka zadowolona że się wszystko tak szybko udało załatwić że wybrałam się na pierwsze zajkupy dla maluszka. Zdjęcia dodam w zakupowym wątku.
Fajne te zakupy no i udało się z mieszkaniem, teraz będzie tylko lepiej!

Tez za takim sie rozglądamy.. ewentualnie renault espace ale ten z "okrąglym" tyłem, opel Zafira, Sharan.
dziś oglądalismy dwa kolejne... zabije kiedytś tego swojego chlopa.. no z nim szukac to mozna oszalec. w kazdym aucie coś nie tak... wiadomo.. jak olej cieknie lub progi cale zardzewiale to brac nie bede, albo pali tyle ze naszych wyplat nie starczy.. ale on wynajduje takie rzeczy robi z tego najwiekszy problem ze z takim podejsciem to tylko salonowe auto.. ale tez nie..bo za drogie bedzie.

bylam dziś u gina. Bobas nadal jeden. puls sprawdzala... był.. i umowila mnie na usg.. 4 maja.
Mój M też szuka dziury w całym a my przekornie mamy freelandera i rozglądamy się za mniejszym autem.... bo w kwocie jaką chcemy się zamknąć nie kupimy już takiego auta a zalezy nam na czymś młodym. Mój M. tak to znalazł by coś nawet w salonowym aucie bo ja kiedyś pracowałam na punkcie przeładunkowo-dystrybucyjnym i jak opowiadałam mojemu jakie cuda sie tam dzieją i jakie naprwy idą to teraz i w salonie właziłby pod auto i patrzył czujnikiem lakieru:)

Co do kłucia w pochwie też miałam przez 2 dni i ból spojenia ale na razie przeszło. W pierwszej ciąży bolało mnie spojenie ale jak już brzuch był duży. W dodatku często jak na łóżku się odwracam to strzelają mi tam kości, coś już się luzuje. Chyba ok 28 tyg miałam w nocy mocne kłucie w pochwie (a że u mnie problemy z szyjką) to pojechałam rano do gnia zbadał mnie ale szyjka nie zmieniła się ani mm.

Kołtunek jak u Ciebie?

klaudixon więc jak dziewczyny ja też polecam syrop *spam*;) ok 15 zł kosztuje
milusia dzięki za rady :D ale ja chyba na ruchy jeszcze muszę poczekać :( spróbuję dzisiaj z latarką :D
jolka gratulacje !! obrona na 5 ale z Ciebie kujonica hihih:)
mama-krzysia widzisz ekspresem załatwiłaś sprawę mieszkania! czas zacząć cieszyć się ciążą i życiem !! :) oby do przodu:)
tren gratulację wizytki!:)

ja dzisiaj załątwiłam sprawy na uczelni. Magisterkę skonsultowałam z promotorem muszę nanieść poprawki, edytowanie i koniec :):)
caly dzien spedziłam z przyjaciołką :) kupiłam sobie na ciuchach sukienkę ciążową z H&M I na allegro spodnie lniane do kolanka z pasem na brzuch za 20zł :D

ale powiem szczerze jestem padnięta! nogi wchodzą mi do dupy! :D

Mocno mi ulżyło, jak się dowiedziałam na dzień dobry, że i tak mam zdane, bo 1/2 oceny, to średnia z 2-ch lat, 1/4 to praca, a 1/4 to egzamin, a skoro promotor i recenzent zaakceptowali pracę, to znaczy, że ocena na plus ;-) Tak więc nie taki straszny ten egzamin, jak go malują. Chyba najgorszy stres to na prawku miałam :-D

no to fakt że prawkiem też się stresowałam :)
ja obrona w czerwcu! chciałabym mieć to za sobą

Mocno mi ulżyło, jak się dowiedziałam na dzień dobry, że i tak mam zdane, bo 1/2 oceny, to średnia z 2-ch lat, 1/4 to praca, a 1/4 to egzamin, a skoro promotor i recenzent zaakceptowali pracę, to znaczy, że ocena na plus ;-) Tak więc nie taki straszny ten egzamin, jak go malują. Chyba najgorszy stres to na prawku miałam :-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry