ZOOska
Fanka BB :)
Mi też ciągle zimno dojazdy autobusami z dziećmi do szkoły są powyżej mojej siły
Pyzunia jak tam
Napisane na LG-H320 w aplikacji Forum BabyBoom
Pyzunia jak tam
Napisane na LG-H320 w aplikacji Forum BabyBoom
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Chciałabym już iść na l4, zobaczymy co lekarz na to... Męczę się już szybko, z pracy do domu mam 2min, a jak już wracam z pracy to mam wrażenie, że nie dojdę do domu... Że zaraz padnę... [emoji4] później nic mi się nie chce robić w domu... Tylko leżę i pachnę i JEM!!!! [emoji1] [emoji2] [emoji4]Ja dopiero w przyszły czwartek 9.02wybierasz się na l4 ? Czy jeszcze będziesz pracować?
Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
Myślę,że to nie będzie problemChciałabym już iść na l4, zobaczymy co lekarz na to... Męczę się już szybko, z pracy do domu mam 2min, a jak już wracam z pracy to mam wrażenie, że nie dojdę do domu... Że zaraz padnę... [emoji4] później nic mi się nie chce robić w domu... Tylko leżę i pachnę i JEM!!!! [emoji1] [emoji2] [emoji4]
![]()
Lekarz zawsze liczy ciążę według ostatniej miesiączkiMam pytanie dotczące prawidłowych obliczeń tygodnia ciązy. Do zapłodnienia doszło końcówką grudnia, więc licząc od tej daty jestem dokładnie w 4t+5d. Jednak większość osób liczy od dnia ostatniej miesiączki, czyli należałoby dodać jeszcze 2 tygodnie.
W internecie można znaleźć wiele stron, w których podawany jest rozwoj dziecka w każdym tygodniu. I teraz moje pytanie brzmi, czy uznaje sie, że maleństwo ma prawie 5 tygodni czy prawie 7?
Ale się tu porobiło... Jestem trzeci raz na wątku oczekujących mam i pierwszy raz jestem świadkiem kłótni... Też mam swoje zdanie, każdy ma prawo je mieć, ale nie każdego obchodzi co o kimś myślę więc zazwyczaj zostawiam to dla siebieszybciej sie wtedy wychodzi z konfliktu i mniej energii psuje.
Ja wróciłam w nd z nart, podróż prawie mnie pokonała, 17 godzin z rzygami w przełyku, jak ktoś tu zabawnie ujmuje "Armagiedon"...
Wczoraj byłam u endo- jest tu ktoś z niedoczynnością tarczycy? Ja mam Haschi ale mówi że jest ok, nie zagraża nic dziecku.
Moja endo jest tez ginem więc szybko przy okazji zrobiła mi przegląd i potwierdziła ciążę choć USG nie miała więc nadal czekam na wizytę by zobaczyć pierwszy raz serduszko. A to już jutro!!
No ale przy okazji wyszło na jaw, że mam jakiś zapaprany stan zapalny i moje mega upławy to nie jednak objaw ciąży tylko właśnie to. Dostałam leków za 150zł i zaczęłam dziś kurację.
Czy ktoś z Was robił w ciąży płukanie Tantum rosa? Nie kazała mi ginka używać irygatora bo to za szybko,ale kazała po prostu wtłoczyć wodę dużą strzykawką... Dałam rade,ale głupia za mało rozrobiłam ten proszek i mnie zaszczypało... Z czego to tantum jest? mam nadzieje ze same sole... i sobie a właściwie dziecku krzywdy tym nie zrobiłam...
Gratuluję wszystkim serduszkom, a tym podwójnie bijącym tym bardziej.
Ja jestem w połowie 8 tygodnia, jeszcze trochę wytrzymać i za 3 tygodnie robie prenatalne to płeć poznam, jupiii......
Pytałam o to wczoraj położną, ciążę liczy się od pierwszego dnia ost miesiączki i jeśli np ja w ten poniedziałek miałam równo 7 tygodni od ostatniej miesiączki a dziś mam 7t +2d to jest to 8 tydzień. Tak tez mi wpisali do karty ciąży.Mam pytanie dotczące prawidłowych obliczeń tygodnia ciąży. Do zapłodnienia doszło końcówką grudnia, więc licząc od tej daty jestem dokładnie w 4t+5d. Jednak większość osób liczy od dnia ostatniej miesiączki, czyli należałoby dodać jeszcze 2 tygodnie.
W internecie można znaleźć wiele stron, w których podawany jest rozwoj dziecka w każdym tygodniu. I teraz moje pytanie brzmi, czy uznaje sie, że maleństwo ma prawie 5 tygodni czy prawie 7?