reklama

Wrześniowe mamy 2018

• Starter tematu Starter tematu Deleted member 178444
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Kochane, która z Was ma cukrzycę ciążową, ja dziś dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej, na ustawienie diety, ciekawe czy obejdzie się bez insuliny....:(
Ja mam cukrzycę i jestem na insulinie. Mi najpierw kazali trzymać dietę i wtedy patrzyliśmy cukry. Insulina nie przenika przed łożysko.
Ja mam cukrzyce ale spotkanie na Karowej mam dopiero 19 czerwca. Na razie pożyczyłam glukometr i tak orientacyjnie mierze cukier. Trzymam dietę A cukry różnie najgorzej rano i też mam obawy że skończę z insulina.
Przecież ciężarna muszą w ciągu 7 dni przyjąć np. właśnie do diabetologa i to poza kolejnością! Spróbuj jeść kolację późno wieczorem i żeby to był chleb ciemny i jakieś warzywo. Wtedy cukry na czczo są niższe, bo dostarczasz węglowodany złożone. Ja jestem na insulinie na noc, bo po posiłku mam ok cukry, a na czczo za wysoki.

Nie chce politykowac, bo w moim odczuciu to forum nie temu ma sluzyc,, ale czy to nie poprzednia ekipa znaczaco wydluzyla urlop macierzynski na roczny platny 80% i zmienila zasady rodzicielskiego? Mnie to akurat bardzo, bardzo odpowiada, bo ja bede pracowac po macierzynskim.
Zdaje sie, ze rowniez to oni wprowadzili bezplatna opieke przedszkolna na 6h dziennie i zwiekszyli dostep do przedszkoli?
Mi akurat zalezaloby na dostepie do zlobka, przedszkola, lekarza.
I Kosiniakowe też oni masz rację.

Ja próbuję smrody zagonić do domu i wanny i łóżek... jutro mi do szkoły nie wstaną... Uwielbiam to :/
O tyle zima lepsza że nie włóczą się po podwórku a szybki zmierzch nastraja do snu :)

Moje znów tydz w domu. Jakiś wirus kaszel starsza podwyższona temp. Także luz śpimy ile wlezie ... tydzień a ja myśle czy nie zeswiruje a co dopiero całe wakacje [emoji23]

Ja też dziś wyprana z sił. Byłam z chłopcami na wycieczce szkolnej także ten....

A lekarza mam w środę.
Poznam.wyniki z glukozy. Dzień przed nie jadłam nic słodkiego żeby losu nie kusić

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry