reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Witajcie :-) ale dzisiaj pospalam do 9:30 , ale to pewnie przez to, że dwa razy o 0:00 i 4:00 pies nas obudził piszczeniem i pilna potrzeba,
Nie wiem co zjadł :/ mój S.zly bo 4:25 wstawał do pracy, a dla niego każda minuta rano cenna :D
Ja jutro lecę na mocz i TSH, bo w czwartek wizyta na 18:20, ja zawsze biorę tak późno, żeby S. tez mógł jechać :-)
Ja tez dostałam od ciotki chyba z 3 kartony ubrań i 2 reklamówki, z czego wybrałam jedna niecałe siatkę:p resztę jej oddałam i nie tłumaczyłam się dlaczego :p
Wczoraj zamówiłam kuchnię, powoli remont naszego mieszkanka się kończy, w czwartek chyba podjedziemy po farby wybrać i kontakty i oświetlenie podstawowe :-)
Dzisiaj mam dostać przesyłkę od babeczki co
Mi szyła rożek, kokon, kocyk, poduszkę itd.
Wstawię fotki na pewno :)

reklama
Tak, na razie nie mamy do tego mozliwosci, bo dopiero co w grudniu skonczylismy remont tego mieszkania i dopiero co sie wprowadzilismy, wiec dalismy sobie maksimum mieszkania tutaj dopoki maluch nie zacznie chodzic. Wtedy kredyt na drugie a to wynajac.
Jak juz wyrosnie z kosza to tezeba bedzie gdzies lozeczko wcisnac, trudno, ale chociaz na poczatku niech bedzie wygodniej ;)

Cos zus leci w kulki i nie przeslali kasy, ciekawe czemu :( zawsze bylo punktualnie

A bo ja zrozumiałam, że po porodzie chcecie się wyprowadzać. Teraz rozumiem ;)

Ja dostałam łóżeczko w "super" stanie jak otworzyłam tak w sobotę jadę z mężem po nowe a to ładnie odwiozę i podziękuję, a jakby moja mała całkiem je rozwaliła musiałabym odkupić, jakby znowu była w ciąży, dlatego kupię nowe Iga jest naszym pierwszym dzieckiem i mam nadzieję że nie ostatnim dlatego będzie nowe

Dlatego, ja dziekuje za prezenty. Pamietam jak dostałam wózek od siostry , masakra. Wstydziłam się go bo był średniowieczny i zniszczony. No i kupiłam nowy. Potem pytała czemu nie używam tamtego -musiałam zmyślać. Teraz chciała mi dać ale mówię nie dzięki kupię se

Tak, na razie nie mamy do tego mozliwosci, bo dopiero co w grudniu skonczylismy remont tego mieszkania i dopiero co sie wprowadzilismy, wiec dalismy sobie maksimum mieszkania tutaj dopoki maluch nie zacznie chodzic. Wtedy kredyt na drugie a to wynajac.
Jak juz wyrosnie z kosza to tezeba bedzie gdzies lozeczko wcisnac, trudno, ale chociaz na poczatku niech bedzie wygodniej ;)

Cos zus leci w kulki i nie przeslali kasy, ciekawe czemu :( zawsze bylo punktualnie

Mam ten sam problem z zusem ... Do tej pory zawsze na czas, a w tym miesiącu cisza. Zaczęłam się zastanawiać czy pracodawca dostarczył moje zwolnienie :crazy:

Wiesz, jestem na nią zła, a to bliska przyjaciółka - jak mogła przywieźć mi taki szmelc bez mrugnięcia okiem i to chrzanienie przez parę lat (wiedziała, że staram się o dziecko), jak to ona rzeczy dla mnie trzyma. Mam ochotę jej wygarnąć co myślę o jej rzeczach. Bo to nie jest tak, że mnie nie stać na nowe, chociaż jestem przeciwniczką marnowania. Zastanawiam się czy to nie była jakaś manifestacja... gdyby był to ktoś obcy, albo jakaś fleja, to bym machnęła na to ręką, a tak to tylko mi zrobiła sporą przykrość.
A nie doczytałam, że przyjaciółka. Przyjaciółce powiedziałabym, co o tym myśleć, jeśli to faktycznie przyjaźń, to polega na tym, żeby sobie takie rzeczy mówić, nie chodzi o obrażanie ale myślę, że jak powiesz jak widzisz to z Twojej perspektywy powinna to chociażby przemyśleć... ja dostałam dużo zniszczonych rzeczy, a raczej sobie wzięłam, bo to po mojej siostrze, leżało 13 lat w piwnicy, ale to całkiem co innego. Mama trzymała, bo myślała, że wcześniej babcią zostanie, wzięłam wszystko, przebrałam i trochę zostało a to, czego nie chciałam oddałam za free na olx.

Dla mnie priorytet to była spacerówka kubełkowa.
A większość jest rozkładana właśnie. I o ile gondole to wszystkie są piękne tak spacerówki mi się wybitnie nie podobają :dry:
Więc wybór mniejszy miałam ale jestem za to zadowolona. Wózek 2w1, lekki jest i piękne ma kolory.
Jeszcze będę kupować drugą Spacerówke Ale typowo wyjazdową, w aucie żeby na stałe leżała sobie. Tylko to na wiosnę dopiero, muszę zobaczyć jak szybko Ulka będzie rosła i jakiej będzie postury.
Bo niby dziewczynki drobniejsze są Ale my z mężem wysocy, nasi chłopcy też więc jeśli mała będzie rosła szybko to trzeba większą spacerówke wybrać.
Na razie mam dwie na oku Zapp Flexa i Greentooma. Ale bardziej greentoma, jest większy

Jakie badania są potrzebne do przyjęcia do szpitala ?
Na poród w sensie.
Bo na pewno trzeba mieć kartę ciąży i określoną grupę krwi. Ale czy coś dodatkowo ?

reklama
Do góry