reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja jeszcze nie dzwoniłam do położnej. Hmmm trzeba by nadrobić bo jutro 26 tc stuknie
Ja jak zobaczyłam że to już 28 tc a ja ani łóżeczka ani wózka ani wanienki no nic parę ciuszkow to wpadłam w panikę plus jak będzie CC to tydzień albo dwa przed więc teoretycznie zostało mi 10 tygodni, mąż pracuje cały tydzień wraca na weekendy zmobilizowaliśmy się i jedziemy na zakupy w sobote

reklama
Ja sobie wydrukowałam z internetu plan porodu żeby przejrzeć co i jak.
To takie standardy. Na co się godzisz i jakie masz wymagania. W sensie np lewatywa, golenie krocza, szczepienia, zachowanie po porodzie, czy kontakt skóra do skóry, jak karmić maluszka....
Ale to jest myślę w wypadku naturalnego porodu bez komplikacji, bo wiadomo że jak babka zaznaczy ze chce rodzić bez nacinania krocza a dziecko się zaklinuje to będą ratować i ciąć i nikt wtedy na plan porodu nie będzie patrzył.
Tak to to plus kogo chcesz przy porodzie, czy pozwalasz na robienie zdjęć, czy w razie w zgadzasz się na cc, czy chcesz pić wodę (u mnie takie pytania nawet są)

Moim planem jest by robili po swojemu byle szybko i bez bólu, wiec znieczulenie wskazane :)

A co do położnych, szkół rodzenia itp nic nie mam. W sumie teraz nawet nie wiem czy nie będę rodzic na tej Karowej bo tam mnie będą z cukrzyca prowadzić. Ale jakoś zaczyna mi to wszystko być obojętne..

My mamy b.podobny do tego tylko naturalny kolor i posciel z baldachimem nie taka śliczna.... no ale myśmy go dostali po synach kuzyna czyli z 18 lat będzie miał ten nasz...
240374_a15d5e41-732a-4b48-8b91-f6262883b073_crop_730_548_kosz-dla-niemowlaka-mis-pokoj-dziecka-styl-skandynawski.jpg

Moim planem jest by robili po swojemu byle szybko i bez bólu, wiec znieczulenie wskazane :)

A co do położnych, szkół rodzenia itp nic nie mam. W sumie teraz nawet nie wiem czy nie będę rodzic na tej Karowej bo tam mnie będą z cukrzyca prowadzić. Ale jakoś zaczyna mi to wszystko być obojętne..
Hahahaha ja jak rodziłam Be i przyjechali do mnie karetka myślałam o znieczuleniu ale przy 8cm rozearcia już nie dają ;)

reklama
Do góry