Adell1994
Fanka BB :)
Ja też mam wrażenie że dopiero co robiłam test a tutaj poród już bliskoWitajcie!
Ja w niedzielę zmiana kodu. Na 30 tydzień . A jakbym niedawno testy robiłazleciało jak nie wiem.
A co do Twoich ,,uszytków" to przepiękne
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja też mam wrażenie że dopiero co robiłam test a tutaj poród już bliskoWitajcie!
Ja w niedzielę zmiana kodu. Na 30 tydzień . A jakbym niedawno testy robiłazleciało jak nie wiem.
U mnie była identyczna "burza".Buhahaha z taką burzą! Pokropiło. Powiało i d...a blada.
Ja w sobotęJa jutroczyli jesteś dzień przede mną
![]()
Muszę Cię poprawić, ale obie formy sa poprawneDwór Dworze od Dworu królewskiego nie istnieje słowo DWORZU
A moja się nie nauczy że kuźwa WŁĄCZAĆ a nie włanczać i SWETER a nie swetr. Noszszszsz...Dworzu, otwarłam i różne takie smaczkia najbardziej mnie wkurza, ze moja mama podłapała od koleżanki z pracy „nie rozumie”, cały czas na nią krzyczę, że tam na końcu jest M!!! Nie rozumieM!!! Ale nic to nie daje
![]()
A moja zamiast wędliny , to węglinyA moja się nie nauczy że kuźwa WŁĄCZAĆ a nie włanczać i SWETER a nie swetr. Noszszszsz...
Ale regionalizmy są fajne. W końcu to też język polski.A myślałam, że to tak ogólnie zostało po szlacheckich dworachWszystko jest ok dopóki przekręcamy słowa świadomie, ale niektórzy naprawdę myślą że mówią poprawnie
Mój S. wychował się w Borach Tucholskich blisko granicy między borowiakami a kociewiem i mimo tego, że już ponad 10 lat mieszka tutaj to wciąż zdarza mu się kaleczyć klasyczny język polski. Ja przez mieszkanie na Kaszubach też czasami buduję dziwną składnię. A przeklęte "jooo" na stałe zagnieździło się w moim słowniku i za żadne skarby nie chce mnie opuścić. Co się go pozbędę to zaraz wraca, bo za dużo ludzi wokół tak mówi.
To akurat źleHehe ja mówię dworzu![]()
Nie nie są.Muszę Cię poprawić, ale obie formy sa poprawne)