reklama

Wrześniowe mamy 2018

• Starter tematu Starter tematu Deleted member 178444
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Hej:-) ja wczoraj byłam w lidlu po 15, nie nastawiałam się, ale dostałam, to co chciałam, czyli ręczniki i jeszcze coś ponad program :D
Ja tez ostatnie dni mam mega leniwe:( chyba nie za biorę się za tą naukę na obronę, a to tylko tydzień został :o nerwy i stres teraz najmniej mi potrzebne. Wczoraj złożyliśmy już meble do łazienki, sprawdziliśmy czy deszczownica będzie pasować i szyba do wanny, ach nie mogę się już doczekać przeprowadzki :D
Zobacz załącznik 875664
Jak jakość ręczników? Bo nie wiem, czy się wybierac [emoji14]

reklama
Hej:-) ja wczoraj byłam w lidlu po 15, nie nastawiałam się, ale dostałam, to co chciałam, czyli ręczniki i jeszcze coś ponad program :D
Ja tez ostatnie dni mam mega leniwe:( chyba nie za biorę się za tą naukę na obronę, a to tylko tydzień został :o nerwy i stres teraz najmniej mi potrzebne. Wczoraj złożyliśmy już meble do łazienki, sprawdziliśmy czy deszczownica będzie pasować i szyba do wanny, ach nie mogę się już doczekać przeprowadzki :D
Zobacz załącznik 875664
Jeśli pisałaś pracę sama to dasz na pewno radę ją obronić, bo i sama wiesz, o czym pisałaś. No i na pewno przez te wszystkie lata nauki w głowie coś zostało :) ja na obronę się nie uczyłam, ale ja w Słupsku miałam na AP. Mój brat w Koszalinie na Politechnice trochę się uczył, bo się bał, ale strach ma duże oczy i bez problemu obronił :) powodzenia!!

Ja też nie, i szczerze mówiąc pierwsze słyszę że jest coś takiego jak huśtawka hybrydowa :D ja od koleżanki pożyczę zwykłą bo nawet mam w futrynie od drzwi kuchennych haczyki na huśtawkę :) Ale to wiadomo jak mały będzie już stabilnie siedział . Wcześniej mam bujaczek .
To samo i ja. Do czego wam monitor oddechu ?

Właśnie wracam ze szpitala , jejku jak gorąco a to dopiero 10. Ktg wyszło super tylko że z powodu tej cienkiej blizny lekarz zabronił mi wszystkiego. Mogę tylko do wc wstawać masakra jakaś bo niby każdy wysiłek może spowodować pękniecie i aż lepiej o tym nie myśleć. Jeśli tylko pojawią się skurcze w ktg od razu cc.

Właśnie wracam ze szpitala , jejku jak gorąco a to dopiero 10. Ktg wyszło super tylko że z powodu tej cienkiej blizny lekarz zabronił mi wszystkiego. Mogę tylko do wc wstawać masakra jakaś bo niby każdy wysiłek może spowodować pękniecie i aż lepiej o tym nie myśleć. Jeśli tylko pojawią się skurcze w ktg od razu cc.
O matko :o a kiedy miałaś to cc? Współczuję bardzo

To oszczędzanko na maksa , długo Ci jeszcze zostało ? Znaczy orientacyjnie

U nas wczoraj prawie cały dzień padało, a dzisiaj dla odmiany jest chłodniej i wieje (żarcik... na Pomorzu codziennie wieje).

Do szpitalnej torby polecam ten spray Link do: Medisept, spray do dezynfekcji rąk, 50 ml, nr kat. 270352 - Internetowa drogeria Rossmann - Zakupy online. Kupiłam żeby przetestować i jest świetny. Od dawna miałam problem z pryszczami na żuchwie, pewnie się tam drapię co chwilę albo dotykam brudnymi łapami i nawet sama na to nie zwracam uwagi. A od kiedy używam tego sprayu to pryszcze z żuchwy znikły! :) Także polecam, bo rzeczywiście zabija bakterie.

Ech, jeszcze ponad tydzień zanim nasze drugie auto będzie mogło wyjechać na ulicę. Już je po cichu bardzo brzydko przeklinam. Ale jak wyjedzie z warsztatu to w końcu będzie można pojechać do sklepu i przymierzyć fotelik. A wtedy ostatni duży zakup będzie z głowy :) Bo S. już powoli popada w paranoję na widok kwot jakie uciekają z konta, a ja go jeszcze cały czas dobijam wyliczając czego nie mamy. No ale jak odejdzie fotelik i łóżeczko, które już jest do odbioru to już chyba nie będzie tak strasznie.

Dziewczyny a kupujecie huśtawke hybrydowa?? Mam leżaczek i sie zastanawiam bo tak 250zl trzeba dać a tu jeszcze monitor oddechu itp
Hmm... no ja mam taką:
IMG_20180710_101614013.jpg

Mam nadzieję, że Blanka ją polubi chociaż troszkę.
W ogóle ja ją skręcałam, więc muszę poprosić S., żeby sprawdził, czy dobrze O_O
Haha :) tez tak mam, leżeć się nie chce, robić też się nie chce...
U nas był omawiany poród, ale właśnie tak bardziej z punktu widzenia położnej, jak pisała Ania. Fazy porodu, co tam się dzieje po kolei. Ale nic takiego praktycznego za bardzo.
U nas jest o tyle dobrze, że położna, która opowiada sama nie tak dawno temu rodziła, więc opowiada nam o porodzie z dwóch punktów widzenia :) Coś tam mówiła o pozycjach do rodzenia, ale mało pamiętam. Wciąż powtarza, że oddech jest naprawdę, ale to naprawdę ważny. Przed nami jeszcze dużo zajęć, może będzie o tych pozycjach do porodu. Przez to, że to pierwszy poród to dla mnie i tak to wszystko brzmi jak fikcja. Mogę poznawać teorii ile dusza zapragnie, a jak przyjdzie co do czego to będzie żywioł.

Załączniki

• IMG_20180710_101614013.jpg
    IMG_20180710_101614013.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 254
Cc miałam 11 lat temu, a że blizna cienka wyszło 6 lat temu . Lekarz tak mnie wtedy wystraszył że już nie donoszę żadnej ciąży, że igram z własnym życiem itp. Długo nie starałam się o dzidzie ze strachu aż trafiłam na normalnego lekarza który dał mi nadzieję ... teraz jestem 30+3 termin mam na 15 września no zobaczymy czas pokaże obu jeszcze 5 tygodni

reklama
Jeśli pisałaś pracę sama to dasz na pewno radę ją obronić, bo i sama wiesz, o czym pisałaś. No i na pewno przez te wszystkie lata nauki w głowie coś zostało :) ja na obronę się nie uczyłam, ale ja w Słupsku miałam na AP. Mój brat w Koszalinie na Politechnice trochę się uczył, bo się bał, ale strach ma duże oczy i bez problemu obronił :) powodzenia!!
Wiesz sama praca to pikuś, ale odpowiedzi na pytania mam na 32 strony opracowane i tez to, że pracuje w zawodzie może mi trochę utrudnić :D ja tez 2 lata temu licencjat bez problemu, moja obrona trwała chyba 3 minuty , ale tak jak mówisz strach ma wielkie oczy :D nie dziękuje :*

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry