reklama

Wrześniowe mamy 2018

• Starter tematu Starter tematu Deleted member 178444
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Ja tam jeszcze przed spodziewanym okresem zrobiłam test bo to planowe było.
Najpierw brałam kwas foliowy, potem wyjęcie spiralki. Po wyjęciu musieliśmy odczekać cały cykl i wtedy cały grudzień był nasz :laugh2:
A ja jestem mega płodna więc zaskoczyło podobnie jak w poprzednich ciążach. Od pierwszego razu.
Teraz planujemy wazektomie dla chłopa.
Ale póki nie zrobi i nie będziemy pewni, że jest wykonana ok to będę brać tabletki anty dla karmiących.
Wolała bym plastry ale nie można

Fajnego masz tego chłopa.. jak Ci się znudzi daj znaka:D:P

@KINDERBUENO88

No coś jak kasia opisała. Coś jak np. kupę ci się chce...
U mnie dodatkowo często wiążą cię z wymiotami i lub oddaniem stolca. Ja nie czuję napięcia brzucha zbyt. Mi idzie od krzyża delikatnie i narasta zmierzając ku jajnikom jakby. Potem właśnie trzyma na pewnym piziomie i odpuszcza... takie fale bólu.. raczej tępe niż ostre...

Bo ja dziś mam bol brzucha, taki ni to na okres leżę i czuje ze mi idzie i tak sobie myśle, że pójdę do kibelka i jak idę to nic. Wracam i nadal boli. Tak jakby mi promieniował...

Do tego co chwile odbija mi się żółcią, chyba się od Ciebie zarazilam :)

Brzuszek i nóżki tydzień do tyłu, a główka o tydzień większa. Waga tez nie duża 1561g w 31 tygodniu
U mnie też są różnice tygodniowe i nawet tydzień i kilka dni i lekarz mówił że wszystko w porządku . Różnice do dwóch tygodni są normalne, nie każde dzieciątko wygląda tak samo :)
Wam ta szyjkę lekarz co wizytę bada?
Mi nic nie gadał jaka długość szyjki...
Mi ostatnio tylko palcami i stwierdził że długa i twarda i nie mierzył .

No ja nie wierzyłam ze się udało. Tylko jakoś w styczniu coś koło wtorku mieliśmy stłuczkę i tak se myśle kurde dobrze ze tylko trochę bo jakbym była w ciąży to by było nieciekawie. I na ta myśl jakoś zrobiłam test na drugi dzień albo jeszcze ten nawet
Ja tak samo nie wierzyłam, lekarze mi mówili że to będzie trwało , żeby odstawić anty na 3 miesiące a później zrobimy monitoring i symulacje cyklu . Jeden to nawet mówił o klinikach leczenia niepłodności . A tutaj w połowie listopada odstawione anty i w styczniu już dwie kreski ;) A też mnie tchnęło bo w pracy się przeciążyłam i dostałam od lekarza bardzo silne leki na kręgosłup i tak myślę a jak wezmę a jestem w ciąży i coś się stanie dziecku . I przed pierwszą dawką zrobiłam test :)

Kurde... właśnie czytam o bólach porodowych i tam jest, że pierw czuje się takie przeciąganie jakby dziecka ( miałam to rano) potem bóle jak na okres którym towarzyszy biegunka... i dalej już nie czytam bo zaczynam panikować!
Przecież nie mogę urodzić w tym lesie :(

Ale psychika jednak dużo robi. Ja dzisiaj jestem tak wyluzowana (pewnie po wczorajszej wizycie), że nie miałam ani jednego skurczu. No zero. Puchne, źle się czuje, ale skurcze odeszły w niepamięć [emoji14]

Kinderbueno, weź nospe, ciepłą kąpiel i się połóż. Jeśli skurcze nie będą się nasilać, to masz jeszcze czas

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry