reklama

Wrześniowe mamy 2018

• Starter tematu Starter tematu Deleted member 178444
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Ale mój płacze już godz nie dam rady serio mam dość sama sama wiecznie sama i ryczace dziecko zanoszace się, starsze odsunięte na drugi plan mam wyrzuty sumienia i brak sił........
Spróbuj uspokoić swojego synka i zawin go w chustę, moja się tak wycisza , dziewczyny czy próbowalyscie zrobić tak że swoimi dziećmi? Czy u was się to sprawdza , bo u mnie idealnie . [emoji4] inaczej małej chodzą rączki i nie umie zasnąć . A jak zaśnie to już spokój.

reklama
Na samym początku jeszcze będąc w ciszy w ogóle tego nie czułam. Myślałam ze zle się będę czuć z dzieckiem na cycu (psychicznie.) potem poszłam na łatwiznę, bo butelka łatwa. Chciałam by dziecko nie było uzależnione tylko ode mnie.
Teraz jesteśmy pol na pol i w sumie jest mi z tym idealnie. Bo na wyjściu jest butla a w domu to cytujemy :)
U mnie tak samo od początku nie chciałam karmić piersią i przy tym zostałam, pokarm zanikl A ja jestem od 5 tygodni szczęśliwa mama [emoji123] [emoji307]

Dziewczyny bo ja byłam u pediatry dziś ( pierwsza wizyta) i rozmawialiśmy o szczepieniach. I kurczę mam mętlik w głowie, bo ona mówiła tak jakby te 5w1 czy 6w1 były lepsze bo więcej szczepów i zawsze tylko 2 ukłucia a tak są 4... i abstrahując oś kwestii finansowej, ja wolałam zawsze dać te sanepidowskie ale teraz już sama nie wiem..

Jak Wy szczepicie i dlaczego akurat w ten sposób ?
Bo ciekawią mnie argumenty

Spróbuj uspokoić swojego synka i zawin go w chustę, moja się tak wycisza , dziewczyny czy próbowalyscie zrobić tak że swoimi dziećmi? Czy u was się to sprawdza , bo u mnie idealnie . [emoji4] inaczej małej chodzą rączki i nie umie zasnąć . A jak zaśnie to już spokój.

Moj bardzo nie lubi miec skrepowanych raczek, wirc na pewno u nas by sie to nie sprawdzilo ;)

Dziewczyny bo ja byłam u pediatry dziś ( pierwsza wizyta) i rozmawialiśmy o szczepieniach. I kurczę mam mętlik w głowie, bo ona mówiła tak jakby te 5w1 czy 6w1 były lepsze bo więcej szczepów i zawsze tylko 2 ukłucia a tak są 4... i abstrahując oś kwestii finansowej, ja wolałam zawsze dać te sanepidowskie ale teraz już sama nie wiem..

Ja 5 lub 6 w jeddym, bo wiecej szczepow, mniej konserwantow, nowoczesniejsze, bo nimi szczepi sie wczesniaki i dzieci z niska waga. Lekarze, z ktorymi rozmawialam tez byli za tymi.
Dodatkowo memingokoki, nad "rota" mysle...

Ano! Czekam na propozycje :D Jakąś ładną pannę z dużym posagiem chętnie przyjmę :D

Macierzyństwo bywa zaskakujące - widocznie stworzona do karmienia piersią jesteś :p

Wesoły kawaler :D

Jaki okruszek drobny! Ja wciąż nie mogę przywyknąć do tego, że mam grube dziecko :p

O szczepieniach się nie wypowiadam, bo ja w ogóle inaczej szczepię.

Piszecie o tym ile Wasze dzieci śpią, to jestem gotowa wyć do księżyca z zazdrości. U nas w ciągu dnia drzemki nie dłuższe niż 20 minut, a i to przerywane. Dłużej pośpi tylko w chuście, ale po wstępnej konsultacji telefonicznej z fizjoterapeutką uroginekologiczną mam teoretycznie całkowitego bana na chusty, a w praktyce staram się ograniczać do minimum (bo bez chusty bym z domu nie wyszła, a jednak czasem trzeba). Przed chwilą mi dzieci zasnęły (tyle dobrze, że młoda usypia przy czytaniu na dobranoc, więc i Miłosz, przyssany w tym czasie do cycka, korzysta), muszę ogarnąć trochę, bo "lekki" bałagan mi się zrobił. Sam się zrobił. Nie mam z tym absolutnie nic wspólnego.
Moj Leon w dzien do dzisiaj tez spal tak jak Twoj Milosz, na szczescie w nocy lepiej.
Aniu, a co z Twoimi dolegliwosciami? Bylas u lekarza? Jaka diagnoza, zalecenia?

reklama

Ja bede szczepic 6w1. Tak szczepilam starszego syna i bylo ok, zadnych odczynow, tak zaleca moja pediatra, jest mniej wkuc. Ja dlatego

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry